Duingras van Jackie van Laren

Iedereen kent het moment wanneer je helemaal opnieuw wil beginnen en dat is ook wat Wende wil. Ze gaat naar een waddeneiland om haar hoofd leeg te maken nadat ze gestopt is met school en haar relatie voorbij is. Daar komt ze meer tegen dan ze ooit voor mogelijk hield. Het eerste boek van de eilandliefde-serie, Duingras.

Wende Freriks staat op een keerpunt in haar leven: ze is gestopt met haar opleiding en is totaal onverwacht gedumpt door haar vriend. In een opwelling boekt ze twee weken vakantie op een waddeneiland, om het einde van haar relatie te verwerken en om te bedenken wat ze nou eigenlijk wil met haar leven.
In Grote Vis, de enige strandtent op het eiland, raakt ze aan de praat met de eigenaar Axel en zijn beste vriend Vincent. De twee zijn tegenpolen: zo vrolijk en flirterig als surfer Vincent is, zo serieus en ontoegankelijk is Axel. Nu ze er toch is helpt Wende de twee her en der met een klusje, en al snel komt ze er dagelijks, raken ze echt bevriend en lijkt haar oude leven heel ver weg. Behalve oprechte vriendschap voelt Wende ook iets anders voor de stugge Axel, al wil ze daar nog niet te veel over nadenken nu haar nieuw verworven vrijheid net een beetje begint te wennen. Tot haar ex ineens voor haar neus staat en alles op zijn kop zet…

Duingras

Zoals hier nu de winter stilaan vertrekt en de lente zijn intrede maakt, zo had Wende ook nood aan verandering. Ze wou even haar hoofd leegmaken op een waddeneiland, maar ze had niet verwacht om Vinnie en zijn vriend, Axel, te ontmoeten. De twee weken lijken voorbij te vliegen en wanneer het tijd is om naar huis te gaan, staat heel haar wereld op zijn kop.

Ik wou graag meteen beginnen in dit boek, maar helaas moest hij nog een week op de plank staan. Toen ik er eenmaal aan kon beginnen, heb ik het in een flits uitgelezen. Ik wou continu weten hoe het nu verder ging met Wende (en Axel). Wende met haar afritsbroeken en fietsende benen, Axel, de eigenaar van Grote Vis met zijn teruggetrokken houding en Vinnie, de zorgeloze maar betrokken kitesurfer. Het zijn de atypische karakters van iedereen in het verhaal die mij aanspreken en dat maakt het boek ook zo goed.
Het feit dat het verhaal gesitueerd is ‘dicht’ bij huis (ik woon bovenaan België en het verhaal speelt zich af op een waddeneiland in Nederland), voelt het meer als iets dat kan gebeuren bij iemand die je kent of eventueel bij jezelf. Hierdoor krijg je een andere leeservaring. Het voelt op de één of andere manier dichtbij.

Jackie van Laren heeft een eilandliefde-serie geschreven en ik mocht de eerste twee exemplaren lezen, namelijk Duingras en Stormwind (hiervan komt de recensie volgende week online). De volgende twee delen komen uit in augustus 2018, namelijk Springvloed en Tegenstroom. En ik lieg niet wanneer ik zeg dat ik niet kan wachten om deze te lezen, in het zonnetje, met een lekkere cocktail!

 

 

Titel: Duingras
Auteur: Jackie van Laren
Uitgeverij: Boekerij
Pagina’s: 269
ISBN: 978-90-225-8037-0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s