Stormwind van Jackie van Laren

Stormwind, het vervolg op Duigras van Jackie van Laren, is er weer eentje voor in de boekenkast. Vinnie, de zorgeloze surfer, keert terug naar het waddeneiland, waar hij iemand leert kennen waardoor hij de man wordt die hij nooit had verwacht.

Vincent is een surfer, een losbol, een vrijbuiter. Dus als zijn beste vriend Axel zijn hulp niet meer nodig heeft in Grote Vis, de strandtent die ze samen runnen, omdat Axels nieuwe geliefde Wende zijn plek inneemt, kan hij dat alleen maar toejuichen: vrijheid, blijheid. Toch? Hij verruilt het waddeneiland voor turfparadijs San Diego en geniet van zijn zorgeloze leventje in de zon, maar na drie maanden slaat de verveling toen. Hij mist Axel, hij mist kitesurfen en hij mist… iets wat hij zelf nog niet kan benoemen.
Als Vincent terugkeert naar het eiland, blijkt de vriendenkring daar uitgebreid te zijn met de achttienjarige Milena, een nichtje van Wende dat na een dramatische gebeurtenis een veilige haven nodig had. Terwijl hij met hernieuwde energie en motivatie helpt bij allerlei nieuwe plannen met Grote Vis, gaat hij zich steeds meer betrokken voelen bij het welzijn van Milena. Maar die durft niet zomaar iemand te vertrouwen…

Stormwind

Vinnie is de typische zorgeloze surfer, maar ook als trouwe beste vriend van Axel. Na de zoveelste dag aan de surfkusten van Amerika, beseft hij dat hij thuis mist. Samen met Louise, zijn volkswagenbusje (waar ik stiekem heel jaloers op ben), rijdt hij naar huis, waar zijn leven een heel onverwachte wending neemt. Doorheen het verhaal zie je hem groeien van onverantwoordelijke vrouwenverslinder naar een zorgzame man.

Ik vond het prachtig om te lezen hoe het personage door zijn gevoelens voor een zwaar getraumatiseerde vrouw veranderd in de man die hij nooit dacht te kunnen zijn. Je komt zo achter zijn verhaal en de reden waarom hij zichzelf niet goed genoeg vindt. Je supportert echt voor hem en je kan niet wachten op het moment dat alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen, met het nodige drama natuurlijk. Ik heb dit boek even graag gelezen als Duingras (het eerste deel van deze serie) en een perfect boek voor dit zonnige weer.

Hoe meer ik lees van de eilandliefde-serie, hoe meer ik op dat waddeneiland wil wonen. De hechtheid, de ons-kent-ons mentaliteit en de mogelijkheid om jezelf helemaal opnieuw uit te vinden spreekt mij wel aan. Ik kan niet wachten tot de volgende twee delen verschijnen in augustus.

 

Titel: Stormwind
Auteur: Jackie van Laren
Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij
Pagina’s: 286
ISBN: 978-90-225-8342-5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s