Zondagmorgen: Yvestown en het afsluiten van een hoofdstuk

Wat was dit een zalige week! Kinderboeken, playdates, het afsluiten van een persoonlijk hoofdstuk en de opening van Yvestown tearoom en -shop. Het ene gelukzalige moment na het andere. Dankbaarheid in overvloed.

  • Maandag (tweede paasdag) zijn we naar Herkenrode Abijsite geweest in Hasselt. Hier zit ook de uitgeverij en de conceptstore van Clavis. De kinderen konden die dag paaseitjes rapen, plaatjes kleuren, rondom het domein wandelen, naar een verhaaltje luisteren en boekjes shoppen. Needless to say dat dit laatste vooral leuk was voor mama. Ik hou zo veel van kinderboeken. Ik kan uren tussen de boekenrekken dwalen terwijl ik alle illustraties bekijk en de verhalen lees. We gingen dan ook weer met vier boekjes naar huis.

IMG_2447

  • De volgende twee dagen hadden we vooral playdates over de vloer. Een vriendje van school en Lore haar neefje kwamen spelen. Met allebei heeft ze heel veel plezier gemaakt en de uren vlogen voorbij. Gelukkig begon het weer al wat te beteren dus hadden ze de kans om naar buiten te gaan. En zelfs Wout heeft zijn eigen geamuseerd. Hij is nu eindelijk oud genoeg om te genieten van zijn speelmat, wat natuurlijk de meest liefste momenten oplevert.

IMG_2487

  • Van momenten gesproken. Vrijdag gaat Wout voor zijn eerste wenmoment naar de crèche. We zijn al volop spulletjes gaan kopen (slaapzak, extra tut, rugzakje, knuffeltje) en ik ben begin nu wel een klein beetje zenuwen te krijgen. Ik verwacht dat het minder dramatisch (voor de mama, want zij vond het prima) zal zijn als toen bij Lore, maar het blijft toch moeilijk.
  • Nu dat het weer zo mooi is, heb ik enorm veel last van opruimkriebels. Er zijn al verschillende spullen die Lore en Wout niet meer gebruiken, dus heb ik een Facebookgroep gemaakt. Wij hebben zooo veel spullen. Het voelt goed om wat meer ruimte te creëren. Nu alleen zorgen dat ik ze niet opnieuw opvul.
  • Vrijdag was vooral voor Tim een spannende dag. Alvorens Wout geboren was, hadden we besloten dat dit ons laatste kindje zou zijn. Ik had aangegeven geen hormonen meer te willen en hoewel er nog andere voorbehoedsmiddelen zijn zonder hormonen, stelde Tim voor om zich te laten steriliseren. Vrijdag was het dan zover en met de nodige zenuwen heeft hij het doorstaan. Die dag had ik wel even mijn twijfels. Ik zou nooit meer zwanger zijn, we zouden Lore en Wout nooit meer een broertje of zusje kunnen geven. Het was het einde van het hoofdstuk kinderen krijgen. Maar we wisten dat dit de juiste beslissing was. We hebben allebei het gevoel dat ons gezin compleet is. Nu ze alleen nog opvoeden 😉
  • Zaterdagmiddag ging ik samen met een vriendin naar de opening van Yvestown hier in Lommel. Ik wist dat ik iets moois kon verwachten, maar wat een zalige tearoom en -shop! Het ziet er zooo mooi uit. Alles met pastelkleuren, leuke spullen die ze verkoopt en de meest originele drankjes. Het zonnetje scheen vandaag zo lekker dat mijn vriendin en ik er een fietstochtje van hebben gemaakt. Het was de perfecte zaterdagmiddag. En ik heb het gevoel dat ik daar vaak met vriendinnen ga afspreken of dat ik er alleen naartoe ga om rustig te schrijven. Op Instagram heb ik foto’s gezet van vandaag -> Stephanievrh.

IMG_2542

Vandaag gaan we naar De Eindhoeve. De temperaturen zijn weer heerijk en hopelijk schijnt het zonnetje straks nog. Dan kunnen we daar lekker buiten gaan zitten, een ijsje eten en naar de diertjes kijken. Helaas moeten we hierdoor wel Parijs Roubaix missen, maar ik neem het op. Nu alleen nog Facebook, Twitter en Instagram vermijden tot we het hebben kunnen kijken. Hmm… Zouden ze daar geen tv hebben?

Liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s