Favoriete kinderboeken van het moment

Kinderboeken.. Buiten mijn kinderen, het allerliefste waar ik naar kijk. De illustraties zijn meestal prachtig, de woorden duidelijk geschreven en het moraal is klaar en helder. Voorlezen vind ik zalig en op het moment zijn dit onze favoriete boekjes om te lezen.

Lotta vindt de weg
Onze dochter is enorme fan van Lotta de kip. Het eerste boek dat we kochten was Lotta ruimt het op. Het heeft zoveel impact gemaakt op haar dat wanneer ze vuilnis op de grond ziet, raapt ze het meteen op, roept dat het de aarde vuilmaakt en gooit het in de vuilbak. Waardoor mama en papa natuurlijk stralen van trots. Zonder meer moesten er dus meer boeken van Lotta komen. De laatste tijd probeer ik Lore duidelijk te maken wat ze moet doen wanneer ze verdwaald is of mama en papa niet meer kan vinden. En aangezien wij naar zee gaan in de zomervakantie, leek mij dit boek zeer toepasselijk. Het verteld het verhaal van Lotta en haar vriendjes die tijdens een dag op het strand hun tante kwijtraken.

9200000011552147

Lotta en de pestvogel
Het tweede boekje was één dat ik meteen in mijn tas stak toen ik het zag, namelijk Lotta en de pestvogel. De pestvogel is iemand die heel de tijd nare streken uithaalt bij Lotta en haar vrienden. Uiteindelijk leren ze communiceren met de pestvogel en spelen ze op het einde zelfs samen. Ik vind dit een super belangrijk onderwerp, want op een bepaald moment in ons leven, krijgen we allemaal te maken met een pestvogel.

9200000053301177

Wat een geluk dat ik jou gevonden heb
Alleen al door de titel wou ik dit boek. Ik vind het zo belangrijk om dankbaar te zijn voor wat we in ons leven hebben en dat wil ik dolgraag doorgeven aan mijn kinderen. En als ik dit kan overbrengen met behulp van een prachtig kinderboek, zal ik hier geen seconde over aarzelen. Herman, het konijn, heeft een rustig leven. Elke dag weer brengt zijn neus hem naar allerlei plaatsen met allerlei lekker eten. Op een dag ruikt hij iets anders. Hij volgt zijn neus en het brengt hem naar een konijnenmeisje.

CV_9789044824155_final.indd

De kleine walvis
Dit boek heb ik gekocht toen Tim en ik een weekend in Utrecht waren, in een klein boekenwinkeltje naast de kerk. Boy zijn vader is weinig thuis aangezien hij als visser meestal op zee is. Wanneer Boy een kleine walvis vindt die is aangespoeld, neemt hij deze mee naar huis. Hij probeert hem zo goed mogelijk te verzorgen en geniet van zijn aanwezigheid, maar helaas moet hij terug naar de grote zee en zijn mama. Een hartverwarmend boek met prachtige illustraties. Er is ook nog De kleine walvis in de winter. 

9200000045961056

Grote Anna leert fietsen
Van de boekjes van Anna hebben wij er zeker een stuk of vijf liggen, maar nog geen van grote Anna. Lore is geen grote fan van fietsen, hoewel we haar zo veel mogelijk proberen te stimuleren (zonder te forceren). Daarom heb ik dit boekje gekocht. Ze kan zich identificeren met Anna en ziet wat Anna allemaal moet doen om het fietsen goed onder de knie te krijgen. Ze is deze week zelfs helemaal van school terug naar huis gefietst! Het is langer dan de normale Anna verhaaltjes, maar zeker leuk om samen te lezen op de zetel.

9200000000033065

Lees jij ook voor of samen met je kind? Ik vind het het meest zalige wat er is. Lore kruipt dicht tegen mij aan, wrijft zachtjes over haar oor en ik zie haar compleet opgaan in het verhaal. ’s Avonds kruipt ze diep onder haar dekbek, knuffelt haar konijntje en laat haar ogen glijden over de illustraties en haar oren over het verhaal. De planken waar haar boeken op staan, zijn voor mij het mooiste van de hele kamer (en we hebben er ook net bij Wout opgehangen). Ik geloof heilig dat (voor)lezen alleen maar positieve dingen kan teweegbrengen in het leven van je kind (en dat van jezelf). Als je dit nog niet doet, gewoon doen! Als koop je één boekje dat je honderd keren leest of al ga je elke week naar de bib waar je er vijf mee naar huis neemt. Geef jezelf en je kind die mooie momenten.

Welke zijn jullie favoriete boekjes?

Alle afbeeldingen zijn eigendom van bol.com
Uitgelichte afbeelding bij deze blogpost is afkomstig van Unsplash.com en foto gemaakt door Marcela R.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s