Zondagmorgen: een nieuwe garderobe en mijn eerste werkdag

Het officiële einde van mijn bevallingsverlof ging gepaard met vriendinnen, nieuwe kleedjes en een bloemetje.

  • Dinsdag had Wout zijn eerste volledige dag op de crèche. Lore was ook de hele dag naar school dus hét ideale moment voor mij om te gaan shoppen. Mijn lichaam is na drie maanden nog helemaal niet de oude en om te gaan werken had ik nieuwe kleren nodig. Op maandag was ik al wat gaan kopen bij H&M en dinsdag ben ik met mijn mama nog een aantal winkels afgegaan. In totaal 4 kleedjes, 2 broeken, 1 vest en twee bloezen. Iets meer dan verwacht, maar ik kan er weer een tijdje tegen.
  • Woensdag was het buitenspeeldag. Net zoals vorig jaar organiseerde de Stad Lommel buitenactiviteiten voor de kinderen in het park. Er waren nog twee vriendinnen van mij bij en halverwege besloten we een ijsje te nemen. Het was die dag al flink warm dus besloten we uit de hitte te gaan en een andere vriendin van ons een bezoekje te brengen. Het was een gezellige namiddag voor de kinderen, maar ook voor mij. Het was de ideale afsluiter van mijn bevallingsverlof.
  • Want op donderdag was het zover. Wekker om 6u en gaan! De kinderen klaarmaken en eten geven, alle (boeken)tassen klaarmaken, eerst naar de crèche voor Wout, daarna Lore afzetten op school en toen doorrijden naar mijn werk. Ik vond het best spannend. Ik had geen idee hoe ik mij zou voelen. Het is raar om na vier maanden weer aan de slag te gaan, maar mijn collega’s waren heel lief. Ik kreeg een bosje bloemen, gebak én een kaart van de ouders van een collega. Ik voelde mij meteen terug heel welkom.
  • De eerste dagen (donderdag tot en met zaterdag) zijn goed gegaan. Het was wennen om een goede routine te vinden voor de ochtenden en avonden, maar daar geef ik mezelf nog wat tijd voor. Ik moet gewoon in het begin van de week zo goed mogelijk plannen en proberen ’s avonds zo veel mogelijk klaar te maken voor de ochtend die komt. Twee kinderen vergt zeker meer planning en tijd, maar de stressmomenten zijn nog tot een minimum gebleven.

marten-bjork-623843-unsplash

  • Het weer was de laatste dagen zoo mooi, dat we op zaterdagmiddag naar de speeltuin trokken. Ik zat lekker met Wout op het terras een tijdschrift te lezen terwijl Tim met Lore alle glijbanen afging. Ik vind het heerlijk dat de dagen langer zijn en de temperaturen stijgen. Het voelt alsof er meer uren in een dag zitten.
  • Deze week kwam ook de blogpost Favoriete kinderboeken van het moment online. Ik wou voor een zwangere vriendin een boekje kopen dat ze kon voorlezen aan haar baby en mijn eerste gedachte ging naar Raad eens hoeveel ik van je hou. Tot mijn verrassing verkopen ze die momenteel in de boekhandels, zowel België als Nederland, voor maar €2! Zo willen ze ouders stimuleren om meer voor te lezen en hun kinderen te stimuleren. Een fantastisch initiatief!
  • Momenteel ben ik Grote kleine leugens van Liane Moriarty aan het lezen en wat is het een goed boek! Van dit boek is ook een tv-serie gemaakt met Reese Witherspoon, Nicole Kidman en Shailene Woodley, maar helaas heb ik deze gemist toen Canvas deze uitzond. Iemand een idee waar ik deze nog kan zien?

Welk boek ben jij aan het lezen?

Liefs,
Stephanie 

 

Photo by Marten Bjork on Unsplash

BewarenBewaren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s