Mijn tatoeage

Bibberende knieën, gedachten aan hoe hard mijn moeder dit zou afkeuren, een man die nieuwsgierig over mijn schouder meekijkt,… Maar het is gelukt. Sinds een drietal weken heb ik een tatoeage.

“Ik wil een tatoeage voor mijn 30ste verjaardag.” Ik zweer dat Tim zijn oren in zijn nek gingen liggen en het bloed onder zijn wangen wegtrok. Hij had iets weg van een hond die iets stouts deed. Anyhow… Hij was verrast. Ik had er in het verleden wel eens over gesproken, maar was telkens snel van het idee afgestapt. Bij mij waren er enkele voorwaarden aan het nemen van een tatoeage. Ik moest het meer dan een jaar willen, ik moest dat hele jaar dezelfde ‘tekening’ willen, weten waar en een betekenis hebben. Dat is wat er is gebeurde, dus op vrijdag 27 april 2018 had ik een afspraak met een tatoeëerder. En dit is het geworden.

Tatoeage

Betekenis van aanhalingsteken zoals staat in Van Dale.

aan·ha·lings·te·ken (het; o; meervoud: aanhalingstekens)
1 – teken (“”, “”, ‘’ of «») om wat een ander zegt van de eigen woorden af te zonderen: hij riep: “Ga!”
2 – zo’n teken om een of meer woorden van de rest van de zin af te zonderen: hij citeerde de ‘Max Havelaar’
3 – zo’n teken om ironie uit te drukken: onze Duitse ‘beschermers’
4 – zo’n teken om een hoger staand woord of getal te herhalen

Tatoeage 2

Tatoeage 1

Heel mijn leven lang heb ik gedaan wat een ander van mij wou of de weg bewandeld die ik hoorde te bewandelen. Het heeft een tijdje geduurd, maar uiteindelijk besefte ik dat de persoon die terug staarde in de spiegel, niet degene was die ik echt ben of degene die ik wil zijn. Ik ben uniek, net zoals jij. Waarom zou ik dat verstoppen? Waarom zou ik niet van de daken schreeuwen dat ik van boeken hou, mezelf dolgraag een schrijfster wil noemen, dat ik fan ben van Harry Potter, absoluut geen sportief persoon ben en een enorme kluns. Waarom zou ik die enorme druk moeten voelen om mezelf te conformeren als moeder, vrouw, (schoon)dochter, vriendin of collega? Waarom luister ik altijd naar de mensen die het hardste roepen, maar uiteindelijk niets toevoegen? Waarom geef ik überhaupt om iemand anders zijn mening wanneer het over mezelf gaat?
Ik wil gewoon mezelf zijn. Ik met al mijn eigenaardigheden en luide karaktertrekken. Ik ben een goed persoon. Ik wil luisteren naar mijn hart in plaats van naar de stem van een ander.
Het leven heeft een begin en een einde. Aanhalingstekens geven het begin en het einde weer. Wat tussen die tekens valt, beslist de schrijver. Niemand anders.

En ik wil de schrijver zijn van mijn eigen leven.

Heb jij tatoeages? Wil jij er graag één laten zetten of is dit helemaal niets voor jou? 

 

 

7 Comments

 1. Knap dat je ervoor gegaan bent! Ik zou zelf ook wel een willen maar ben bang dat ik ‘m beu geraak. Ik denk dat het bij mij blijft bij plaktattoos tot er echt iets betekenisvol is dat ik wil laten zetten 😛 hihi

  Liked by 1 persoon

  1. Ik heb ook gewacht tot er iets was wat écht iets voor mij betekende. Anders geraak je het idd beu, denk ik. Nu word ik gewoon elke keer herinnerd aan het feit dat ik niet moet vergeten te zijn wie ik ben. En volgens mij (hoop ik dan toch) zal het dan niet gaan vervelen 😉

   Like

 2. Hoi Stephanie!

  Het heeft niets met mijn leeftijd te maken, maar ik vond en vind een tatoeage VRESELIJK!
  Wat voor ‘betekenis’ je er ook aan geeft.
  Ik vond je tóch wel een uniek persoon!
  Ik zou nog veel meer kunnen ‘zeggen’ maar ik laat het hierbij.

  Groetjes,
  Diny

  Like

 3. Oh wauw, ik vind het een hele mooie tatoeage! 🙂 Past heel goed bij jou! Ikzelf heb geen tatoeages, maar ik denk dat ik er ooit wel eentje wil, al zou ik niet goed weten wat of waar 😛 Het moet iets zijn dat bij me past, maar het hoeft ook niet per sé een diepe betekenis te hebben.. haha! Misschien laat ik ooit een inimini pizza tatoeëren 😀

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s