En plots ben ik 30.

Vandaag laat ik mijn twintiger jaren officieel achter mij. Om 7u40 op 18 mei 1988 kwam ik ter wereld. Zonder gynaecoloog..

Daar begon het al. Vanaf het prille begin loopt het niet van een leien dakje. Gelukkig is toen alles goed gekomen en ik vertrouw erop dat die trend zich verder zet in de rest van mijn leven.

Heb ik een interessant leven gehad tot nu toe? Dat is iets wat ik mij de laatste weken vaak heb afgevraagd. Aangezien het zo’n grote mijlpaal is, voelde ik mij haast verplicht om er voldoende aandacht aan te spenderen. Wat heb ik al die jaren nu juist gedaan?
Ik heb mijn middelbaar diploma behaald in de richting Humane Wetenschappen, mijn bachelor in Optiek & Optometrie plus mijn diploma Creatief Schrijven. Die laatste was voor mij verreweg de meest inspirerende. Ik ben begonnen als opticien, heb een kort jaar ervaring opgedaan bij een oogarts en werk nu deeltijds als contactlensspecialist. Ik heb deze blog sinds januari 2015 en ben bezig met het schrijven van mijn eerste manuscript.
Ik heb het geluk gehad om al 11 jaren samen te zijn (waarvan 1 jaar getrouwd) met een leuke en lieve man. We hebben samen een prachtige dochter van 4 jaar en een even prachtige zoon van 4 maanden. Onze niveaus van gekte zijn aan elkaar gewaagd en dat wil al heel wat zeggen. We wonen in een gezellige stad waar onze familie en vrienden op een steenworp wonen, in een huis wat we in de toekomst helemaal willen verbouwen.

30th birthday

30th birthday 2

Maar wat zegt deze ‘palmares’ nu echt? Ik ken mensen die honderden banen hebben gehad en geen zinnig woord zeggen. Ik ken mensen die een zeer ‘rustig’ leven leiden, maar verhalen vertellen waar ik enkel van kan dromen. En ik ken mensen die sprankelen zonder ook maar iets te doen. De hoofdvraag is en blijft: Ben ik gelukkig met mijn leven?
Ja.
Ik ben gelukkig met de beslissingen die ik heb gemaakt en de mensen die voor mij als thuis voelen. Ik hou van het feit dat ik zowel kan genieten van een rustig moment met een kop thee, een spontane kietelbui met mijn dochter als zowel een citytrip naar Rome. Ik hou gewoon van het leven, welke snelheid het ook mag nemen.
Vanavond vier ik het samen met mijn gezin, waarvan ik zeker weet dat mijn dochter het honderd keer spannender vindt dan ik. Morgenavond neem ik mijn allerliefste vrienden mee uit eten en zondagmiddag vier ik het met mijn ouders en broer (we zijn op dezelfde dag jarig, maar met 9 jaren er tussen). Tel hierbij op alle felicitaties, gebak op mijn werk, gelukwensen op Facebook en de gezellige borrels tot zelfs een week na datum. Wat zou ik in godsnaam nog meer willen?

Wanneer iemand zegt: “Ik word dertig.” krijg je meestal maar twee reacties:
Wordt jij AL dertig?
Wordt jij NOG MAAR dertig?
Dit geldt beide niet voor mij. Ik word dertig, punt. Mijn twintiger jaren waren net zoals iedereen gevuld met grote hoogtepunten en dieptepunten, maar ik zou het voor geen geld ter wereld willen veranderen.

30th birthday 4

(Nog iemand die vindt dat Wout op the Tin Man lijkt? :D; het schatje)

30th birthday 3

Maar weet je waar ik nu zin in heb? In wat er gaat komen. Ik bruis van de energie om eraan te beginnen. Om het leven met beide handen te grijpen en het te voelen stromen door elke ader en spier.
Ik heb gisteren een workshop gehad Positieve werken met een groeimindset, ik ben volop aan het sparen om een opleiding Verhalen Schrijven te volgen, ik lever eind deze maand een column in voor een wedstrijd van relaxte mama’s en dat boek begint eindelijk wat vorm te krijgen. Bovenop dit alles, sta ik te springen om mij verder te ontplooien als mama van twee ongelooflijke kinderen en als vrouw van mijn super man.

Want hoe je het ook draait of keert… Je moet altijd blijven leren en jezelf herontdekken. Ongeacht of je ‘al’ of ‘nog maar’ je leeftijd bent.

Liefs,
Stephanie 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s