De boeken die ik in augustus las

Doordat ons gezin in januari is uitgebreid met een wolk van een jongen, merk ik dat het moeilijker wordt om te bloggen (maar ik mis het enorm!). Ik lees in tussentijd (in bed, in mijn lunchpauze, op de zetel) heel veel goede boeken die ik graag allemaal met jullie wil delen, dus leek mij dit een goede compromis. Elke maand laat ik zien welke boeken ik heb gelezen. Deze maand waren degenen van augustus.

 

9200000085930847

Voor mij van Jojo Moyes

Louisa Clark heeft besloten de stap te wagen: ze is alleen afgereisd naar New York, ervan overtuigd dat haar prille relatie met Sam dit avontuur zal overleven. In haar nieuwe baan wordt ze meteen in het diepe gegooid, want het leven van haar werkgevers speelt zich af in de hoogste sociale kringen. Het geld en de luxe ten spijt blijkt hun leven niet bepaald een sprookje.
Als Lou op een society-event de charmante Joshua Ryan ontmoet, lijken heden en verleden door elkaar te gaan lopen. Lou’s hart ligt in Engeland, maar intussen speelt haar leven zich af in New York. Het wordt steeds moeilijker om de kloof te overbruggen. Zal Lou erin slagen om zichzelf niet te verliezen tussen deze twee werelden?

Jongens, wat kan ik hiervan zeggen. Na Voor jou en Een leven na jou moest ik dit boek lezen. Het eerste boek heb ik tranen met tuiten gehuild en het tweede vond ik zwaarmoedig, maar daarom niet minder fantastisch. Wederom heeft Jojo Moyes bewezen wat ze kan. Louisa Clark is een vrouw naar mijn hart. Een echte aanrader voor wie de eerste twee boeken goed vond.

 

9200000091788665

Body Positive Power van Megan Jayne Crabbe

We zijn ervan overtuigd geraakt dat geluk iets is dat alleen maar mogelijk is als we ons streefgewicht behalen, als we een sixpack hebben, als we die paar centimeter van onze taille af kunnen halen. We zien ons lichaam als een probleem, maar het probleem is de manier waarop we geleerd hebben naar onszelf te kijken. Het probleem is dat we denken dat er maar één ideaal lichaam bestaat.
Ondersteund door resultaten uit wetenschappelijke onderzoeken, pleit auteur Megan Jayne Crabbe met scherpe humor, een directe stijl en kick-ass houding voor een wereld waar iedere lichaamsvorm wordt gevierd, bikinibody-diëten niet meer bestaan en alle vrouwen (én mannen) van hun lichaam houden. Dit boek is een krachtige oproep tot actie en een gids tot het houden van jezelf. 

Een boek dat iedereen zou moeten lezen, zeker in deze tijd. Het laat je zien wat voor impact social media op je perceptie van jezelf heeft en welke schade de industrieën berokkenen aan ons zelfbeeld. De auteur heeft zelf heel lang gestruggled met anorexia/boulimia en je merkt hoe gedreven ze is om ervoor te zorgen dat anderen niet in deze val lopen. Gelukkig gebruikt ze hier wel de nodige scherpe humor voor, zodat je af en toe wat adem kan nemen.

9200000091613681

Springvloed van Jackie van Laren

Maaike Ferwerda is geboren op het eiland, en weet als een van de weinigen van haar leeftijdgenoten heel zeker dat ze er ook wil blijven wonen en er haar leven wil opbouwen. Maar zo veel werk is er niet, en zie maar eens een leuke partner te vinden die hetzelfde over de toekomst denkt… Gelukkig is ze al een heel eind op weg met haar plannen: ze heeft als kok Grote Vis, de enige strandtent van het eiland, de leukste baan die ze zich kan voorstellen. En ze heeft een vriendje, al is hij volgens haar ouders misschien niet helemaal een ideale schoonzoon.
Het enige wat haar danig irriteert is het feit dat de strandtent van een dreigend faillissement gered is door Cam, een losbollige surfer uit een deftig gezin met veel te veel geld. Gelukkig heeft ze haar baan nog, maar nu hangt die zelfingenomen versierder de hele tijd rond op haar werk. Hij is zelfs min of meer haar baas! Of is hij misschien toch minder onuitstaanbaar dan hij op het eerste gezicht lijkt?

Deze eilandserie vind ik zalig! De eerste twee boeken Duingras  en Stormwind heb ik in één ruk uitgelezen (of zo voelde het in ieder geval. Volgens mij waren het twee dagen). Toen ik Springvloed met de post kreeg, kon ik niet wachten om eraan te beginnen! Ik hou van de personages op het eiland en wat zo leuk is? Ze zijn ongeveer van mijn leeftijd (give or take a few years) en je ziet hoe ze hun leven zo goed en zo kwaad mogelijk proberen op te bouwen. Zeker lezen!

9200000087299888

Love, Simon van Becky Albertalli

Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar dat gaat eigenlijk niemand echt wat aan (qua drama heeft hij wel genoeg aan zijn rol in de schoolmusical). Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush Blue bij de verkeerde persoon en is Simons geheim niet meer veilig.
Plotseling is het leven van Simon behoorlijk ingewikkeld. Hij wordt gechanteerd, Blue wordt steeds flirterige en zijn vrienden begrijpen niet waarom hij steeds meer in zichzelf gekeerd is. Simon piekert over een manier om zijn ouders en vrienden te vertellen over zijn geaardheid, maar baalt er tegelijkertijd van dat dit niet op zijn eigen voorwaarden kan. En waarom moet je eigenlijk je seksualiteit überhaupt verantwoorden?

Hihi, een klein guilty pleasure. Op sommige momenten wil ik gewoon even in een young-adult boek duiken. Ze voelen luchtiger aan en ze lezen als een trein. Maar om eerlijk te zijn, vond ik hem een klein beetje tegenvallen. Dit heeft niets met het boek te maken, maar met mezelf. Mijn leeftijd is echt waay boven de bedoelde doelgroep, maar ik zou het gerust aan mijn tienerkinderen (wat nog zeker 8 tot 10 jaren duurt, gelukkig) geven om te lezen. Het snijdt een topic aan waarover gesproken moet blijven, ook al heb ik het gevoel dat het tegenwoordig niet meer zo’n taboe is.
Maar… dan lees ik DIT! Misschien dan toch maar eens wat boeken in die wijk rondbrengen #waarom?

9200000091698480

Juliette of het geluk van boeken van Christine Féret-Fleury

Het leven van Juliette, een jonge en dromerige Parisienne, is saai en voorspelbaar. Haar uitlaatklep: boeken. Op weg naar haar werk gebruikt ze haar tijd in de metro om te lezen. Soms observeert ze de mensen om haar heen, die net als zij in verhalen zijn verdiept. Het oude vrouwtje dat langzaam bladert. De man met de insectenencyclopedie. Een vrouw die altijd precies op pagina 247 in huilen uitbarst. Het fascineert Juliette wat boeken met mensen doen. In een opwelling besluit ze op een dag twee haltes eerder uit te stappen. Daar ontmoet ze Soliman, een vereenzaamde man die zich omringt met boeken. Hij is ervan overtuigd dat verhalen levens kunnen veranderen. Door hem wordt Juliette een professionele boekcrosser, die boeken brengt bij mensen die ze goed kunnen gebruiken. 

Dit was mijn laatste boek van de maand. Ik had het in een opwelling gekocht toen ik stond aan te schuiven aan de kassa. Het is een apart boek, maar daarom vond ik het wel leuk. Het was een ander genre dan ik normaal zou lezen, maar ja… Wanneer het woord boeken in de titel staat 😉 Het laat je voelen wat boeken met een mens kan doen. Het laat je nadenken en geeft je weer wat perspectief in het leven en zet je met beide voetjes op de grond.

 

Nu wil ik jullie alvast waarschuwen. Niet elke maand ga ik zoveel boeken lezen! Dit was een uitzonderlijk goede maand, maar de boeken zelf zorgden ervoor dat ik bleef doorlezen. Welke boeken hebben jullie deze maand gelezen? Lezen jullie ook meer in de vakantieperiode?

 

 

 

Alle afbeeldingen zijn afkomstig van bol.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s