De producten die wij gebruiken voor Wout zijn huid.

Wanneer je kind krijgt, komt er zoveel op je af. Ik vond de keuzes overweldigend. De website van BabyDump gaf mij bijna een paniekaanval. Ik heb al een blogpost geschreven over Wat nam ik mee voor mijn keizersnede? om te laten zien wat ik meenam naar het ziekenhuis en nu deel ik welke verzorgingsproducten wij gebruiken voor Wout. Onze kapoen heeft helaas de gevoelige huid van zijn papa geërfd.

Bij Lore heb ik altijd gebruik gemaakt van Sensitive Pampers doekjes. Op zich was ik daar zeer tevreden van, maar omdat Wout zo gevoelig is en de WaterWipes uit bijna 100% water bestaan wou ik ze uitproberen. En ik was meteen verkocht! Ze zijn zooo fijn om te gebruiken en ze ruiken niet. Het enige nadeel is dat ze een stuk duurder zijn. Ik heb wel geprobeerd om terug te gaan naar andere doekjes, maar ik kon de geur opeens niet meer verdragen. Om de prijs wat te drukken, koop ik ze per 12 pakjes via Farmaline.

0373a33d-d03f-404c-82da-dc48247f4c9f_1.b4b0b7c7f808966eb5aed884f0a2bd95

Wout heeft ondertussen al twee schattige tandjes, maar dat ging natuurlijk niet zonder slag of stoot. Rode wangetjes, knabbelen op alles wat hij maar in zijn handjes kreeg en de occasionele temperatuurverhoging. Bij Lore gebruikte we Dologel. Daar waren we heel tevreden van, maar bij Wout heb ik Pansoral eens geprobeerd. Nu geloof ik gerust dat alle gels wel iets afdoen, maar deze hebben bij ons zeker gewerkt. Een beetje (ongeveer erwt-grootte) over het geïrriteerde tandvlees wrijven en ze kunnen weer verder.  pansoral-eerste-tandjes-gel-15ml.d2d912

De huid. Niet gelogen, beide kinderen zijn hier super gevoelig. Lore had vroeger ook echt van die hele droge plekken op haar armen, benen en buik. We hebben bij zowel Lore als bij Wout verschillende producten geprobeerd (Mustella, Galenko, Zwitsal, La Roche-Posay,…) en er is maar één die bij hen goed werkt en dat is Eucerin. We hebben hier de badolie en bodylotion van.

UnknownUnknown2

Door Wout zijn koemelkeiwitallergie had hij veel last van eczeem. Om alles zo rustig mogelijk te houden heb ik hyppoallergeen wasmiddel gekocht. Wij gebruiken deze van Le Chat Bébé. Hij ruikt heel lekker en navenant dat ik nooit wasverzachter gebruik, is de was nog steeds super zacht.

40027965_M

 

Nu weten we allemaal dat ieder kind anders is. Wat bij de onze werkt, werkt misschien niet bij de jouwe. Maar misschien zit er tussen deze korte lijst iets tussen wat jouw kindje ook kan helpen. Daar draait het om, toch? Dan we elkaar zoveel mogelijk proberen te helpen in de meest belangrijkste job die we hebben.

3 Comments

 1. Interessant om nu te lezen, zeker als ons kindje binnen dit en ongeveer zes weken geboren zal worden 😀 het zal sowieso nog een hele zoektocht worden, want zoals je zegt… elk kind is anders, maar extra research en alle informatie kan nooit geen kwaad! 🙂

  Like

  1. Ik was een paar dagen geleden nog bij de kinderarts en alles wat op mijne lijst stond was goedgekeurd 😀 Dus als je nog iets zoekt voor die toekomstige baby van jullie 😉
   Hoe gaat het trouwens met jou? Lukt het een beetje met de zwangerschapsdiabetes? x

   Like

   1. Hier gaat het goed hoor, wel stilaan aan het aftellen 😊 het begint nu wel wat vervelend te worden, die dikke buik 😅 en ben ook gewoon zo nieuwsgierig!! Die diabetes is nog altijd een pain in the ass, maar ik moet zeggen dat het dieet wel went… Leuk is anders natuurlijk, maar het einde is in zicht 😊

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s