De boeken die ik in september las.

Een teleurstellende roman, mijn favoriete Belgische detective en een minder motiverend zelfhulpboek. Het was niet mijn beste leesmaand, maar ze zijn toch het vermelden waard. Dit zijn de boeken die ik in september las.

 

1001004006066492

Super moeder van Sarah Bilston 

Na een zwangerschap from hell dacht Quinn dat het moederschap alleen maar kon meevallen. Maar dat valt nog vies tegen! De gezinssituatie stelt Q en haar man Tom voor de belangrijke vraag: wat willen we met ons leven? Snelle advocaten blijven – of is het inmiddels tijd voor iets nieuws, iets rustigers? Een tijdelijke baan op het platteland biedt hun de kans om dit te verkennen.
De zus van Q, Jeannie, komt logeren om te helpen met de baby, maar ze heeft zo haar eigen problemen meegebracht. Haar vriendje is klaar voor de volgende stap, maar Jeanie weet eigenlijk niet of ze wil settelen… Supermoeder beschrijft een warme zomer, waarin twee vrouwen de stad ontvluchten en hun leven opnieuw proberen in te vullen. Het wordt een vakantie waarin één van hen leert moederen en de ander eigenlijk eens opgroeit.

Om eerlijk te zijn, kon het mij niet bekoren. Ik heb er meer dan een week over gedaan en ik moest mezelf er echt toe zetten. Het boek verteld wisselend uit het perspectief van Q en Jeannie en op de één of andere manier vond ik dat bij dit boek moeilijk. Het las niet vlot. Op het einde wist ik nog altijd niet wat nu de uitkomst was van de zaak waar Q en haar man mee bezig waren, terwijl dat mij juist het meeste interesseerde. Geen aanrader dus.

9200000093155375

Het mysterie van de drie kwarten van Sophie Hannah 

Hercule Poirot komt thuis na een lunchafspraak en treft een boze dame voor zijn deur aan. Haar naam is Sylvia Rule en ze vraagt op hoge toon waarom Poirot haar een brief heeft gestuurd waarin hij haar beschuldigt van de moord op Barnabas Pandy, een man van wie ze nooit gehoord heeft. Laat staan ontmoet. Poirot is evenals zijzelf geschokt, en binnen treft hij John McCrodden aan. Iemand die hij eveneens een beschuldigende brief gestuurd zou hebben. Poirot vraagt zich af hoeveel van die brieven er verstuurd zijn, en of de heer Pandy leeft of dood is. Hij kan niet anders dan op onderzoek uit gaan. 

Hercule Poirot ontgoocheld nooit. Ik ben zo blij dat ze na Agatha Christie iemand gevonden hebben die de verhalen van Poirot op zo’n goede manier kan verder vertellen. Zelfs op drie vierde van het boek weet ik nog steeds niet wie het gedaan kan hebben. Nog steeds zie ik de linken tussen de vier verdachten niet. Het is voor mij onmogelijk zo’n boek neer te leggen. De verhalen zitten zo ongelooflijk goed in elkaar dat ik elke keer weer halsreikend uitkijk naar het volgende detectiveverhaal van mijn favoriete Belgische detective.

9200000091788637

Pick Three van Randi Zuckerberg 

In Pick Three onderzoekt Randi Zuckerburg de mythe van perfectie. Ze laat je zien waar mensen het gelukkigst van worden, hoe social media mensen kan kwetsen en hoe je ze op een positieve manier kunt gebruiken. Bovenal moedigt ze de lezer aan het beste uit zichzelf te halen zonder alles perfect te willen doen.
Ze bewijst dat je veel gelukkiger en succesvoller bent als je niet de onmogelijke balans nastreeft, maar je elke dag focust op drie zaken die voor jou belangrijk zijn. 

Ik had hoge verwachtingen van dit boek. Ikzelf ben een chaoot (althans in mijn hoofd), een 4/5de job, een gezin met twee kinderen en torenhoge aspiraties (die niets met mijn werk te maken hebben). Helaas kwam ik moeilijker door het boek dan verwacht. Randi Zuckerberg (ja, de zus van Mark van Facebook) is een echte carrièrevrouw. Hoewel haar methode opgedeeld is in vijf categorieën (werk, gezondheid, familie, vrienden, slaap), merk je toch dat het geschreven is vanuit een ondernemersperspectief. Perfect voor diegenen die ondernemers zijn, maar het raakte niet veel raakvlakken met mezelf. Voor diegenen die soms struggelen met alle vlakken te managen, is de pick three methode zeker iets om uit te proberen. Je mag het boek zelfs komen lenen 😉

Op zich geen geslaagde leesmaand. Het eerste boek vond ik weinig soeps en het laatste moest ik me echt door sleuren. Gelukkig had ik Hercule Poirot nog! Maar de maand oktober is alweer goed begonnen met een boek uit eigen bodem.

Welk boek ben jij aan het lezen? Nog tips?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s