Geluksmomentjes oktober #4

Hier zijn ze weer: mijn Geluksmomentjes. Ik was er een tijdje mee gestopt wegens de drukte, maar ik hoorde steeds meer dat mensen mijn geluksmomentjes misten (waaronder Tim) dus heb ik besloten om het terug op te pakken. Bare with me, want ik moet nog wel even terug in de swing komen van overal foto’s van te trekken.

Zondag was het nog prachtig weer. We hadden in de voormiddag allerlei klusjes gedaan en in de namiddag besloten we een flink stuk te gaan wandelen. Wout in de buggy en Lore op haar fiets richting centrum. Hoewel de zon scheen, was het toch fris genoeg voor Lore om een warme choco te drinken. Ik heb namelijk Mijn Autumn Bucket List met dingen die ik deze herfst wou doen en deze stond er op. Er staan allerlei dingen op zoals mountainbiken met Tim, Harry Potter marathon, familiefoto,.. Via mijn Instastories deel ik wanneer ik iets kan wegstrepen.

GM1

Toen snel terug naar huis, want het was hapjestijd! Elk weekend eten wij wel één keer hapjes als avondeten. Tim maakt standaard veel te veel, maar het is wel altijd héél lekker. Op het exacte moment dat Tim de plank op tafel zette, kreeg ik een app van een vriendin met ook zo’n foto. ‘Van Tim geleerd.‘ stond erbij. Needless to say dat Tim hier zeer tevreden mee was. Doen jullie dit ook? Of hebben jullie elke dag een warme maaltijd?

GM2

’s Avonds nog wat knuffelen en lachen vooraleer de kleintjes naar bed gingen. Wat hebben die twee toch altijd een plezier. Wout adoreert zijn grote zus en ik kan niet wachten om te zien hoe ze echt ‘samen’ gaan spelen.

GM3

Maandag begon vrij rustig. Wout voelde zich niet heel goed dus hij kroop er vroeg terug in voor zijn ochtenddut. Dit gaf mama de tijd om rustig even op de zetel te zitten met de Flow en een kop thee. Ja, deze Flow dateert nog van de zomer, maar ik loop hopeloos achter!

GM4

In de namiddag gingen we toch snel langs de dokter. Wout had de dag daarvoor een beginnende oogontsteking, maar maandagmiddag kon hij gewoon niet meer uit zijn ogen kijken. Het was echt heel zielig. Uit ervaring wist ik dat dit niet zomaar ging overgaan, dus even een voorschrift voor druppels halen. Het is zo mooi om te zien hoe heel de wachtzaal opfleurt als er een baby zit. Iedereen lacht naar hem of aait eens over zijn hoofdje.

GM5

Op dinsdag had ik een klein sportmomentje. Ja, je leest het goed. Ik doe tegenwoordig aan sport. Ik ben even verbaasd als jij, maar aangezien wij geen kinderen meer gaan krijgen, leek het mij tijd om dit lichaam eens in vorm te krijgen. Dus doe ik op dinsdagavond oefeningen (buik, been en rug) terwijl ik de vlogs van Hans & Shifra kijk.

GM6

Laatst zag ik deze foto van Liesellove en ben ik aan het nadenken om ook gewoon mijn bakjes mee te nemen naar de slager om de afvalberg wat te verkleinen. Op woensdagen ga ik altijd naar de markt voor groenten & fruit en dan kan ik ook evengoed linnen of plastieken zakjes, die ik thuis heb liggen, meenemen. De eerste keren gaat heel raar aanvoelen, maar de hoeveelheid afval dat ik produceer begint mij stevig te irriteren.

GM7

Woensdag was een herfstige dag. Het mooie weer leek voorbij en de herfst deed zijn intrede. Ik had bij Action een blank vogelhuisje gekocht dat Lore mooi kon versieren om in de tuin te hangen. Ze ging te keer met verf & blaadjes en ik weet zeker dat de vogels hier lekker zullen smullen. Nu alleen nog zorgen dat papa het tegen de boom hangt 😉

GM8

We moesten natuurlijk ook op zoek naar die leuke blaadjes, dus gingen we in de tuin snuffelen naar de mooiste kleuren. Ik zette Wout voor het eerst in gras, omringd met knisperende bladeren, maar hij vond het niets. Maar snel terug op mama haar arm. Die er stilaan begon af te vallen, want deze bengel weegt al 10,5 kg!

GM9

Had ik al verteld dat ik tweemaal per week sport. Ik lieg echt niet. Times have changed. Tim heeft een spinningfiets gekocht en daar zit ik elke donderdagavond mijn eigen af te vragen hoe het mogelijk is dat coureurs nog ooit kinderen kunnen krijgen. Oh ja en die fietsbroeken… Niets flatterend aan!

GM10

Vrijdag is nog steeds mijn langste werkdag. Ik begin om half 10 en sluit om 20u de deur achter mij. Op zich heb ik hier geen problemen mee, enkel dat ik mijn kindjes ’s avonds niet meer zie. Daarom ’s morgens extra handjes vasthouden.

GM11

Ik had er wat werk van gemaakt om mijn achterstallige Flows uit te lezen. Ik krijg de kriebels van ongelezen stapels tijdschriften. Bij boeken heb ik dit niet zo, maar tijdschriften moeten uit en daarna verwerkt of doorgegeven worden. De tweede heb ik bijna uit en na elk artikel weet ik weer waarom ik het zo graag lees.

GM12

Toen ik eindelijk thuiskwam, kon ik niet wachten om in mijn housewear op de zetel te kruipen. En het is pas echt herfst wanneer je de kerstbroek bovenhaalt en een Harry-Potter t-shirt aandoet. Natuurlijk ging hier nog een trui over, maar soit.. toch even een foto maken van mijn favoriete t-shirt.

GM13

Halloween is in aantocht. Dit jaar heb ik extra mijn best gedaan om mee te doen. Niet dat we langs de deuren gaan voor snoepgoed, maar meer met decoratie. Aan de voor- en achterdeur staan pompoenen, de decoratieve stijl is in het oranje en binnen hangen (al dan niet verlichte) slingers van spoken, pompoenen en vleermuizen. Bij Blokker had ik nog wat servetten en tandenstokers gehaald, plus maskers voor de Halloweentocht.

GM14

Na mijn werk op zaterdag gingen we weer wandelen en aangezien het nu echt fris was (11 graden), kon een warme choco wederom niet ontbreken. Lore kan hier zo van genieten. Eerste de koekjes/chocolaatjes opeten, vervolgens het schuim op lepelen en wanneer de chocomelk is afgekoeld, het met smakelijke slokken naar binnen werken.

GM15

En hoewel Wout geen chocomelk mocht drinken (lees: koemelkallergie en te jong), vond hij het allemaal prima met papa zijn pet op en de rekening. Nu nog leren betalen en we zijn weg.

GM16

Zaterdagavond hadden we met vrienden afgesproken om een Halloweentocht te doen. We hadden dit nog nooit gedaan aangezien Lore een (lieve) held op sokken is, maar deze keer had ze er echt zin in. Al vanaf het middaguur vroeg ze elk kwartier wanneer we vertrokken. Hier was ze er helemaal klaar voor!

GM17

Het was echt een leuke tocht. Je kon wandelen van 18u tot 20u, maar aangezien onze kinderen nog wat klein zijn, besloten we te vertrekken toen het nog licht was. Pas tegen 3/4de van de tocht was het echt donker. De kinderen hebben goed gelachen, gerend en gespeeld. We kwamen allemaal met koude handen en rode wangen opgewekt terug aan.

GM18

Daarna was het tijd om nog even de beentje los te gooien en wat te grappen met Halloweenaccessiores en door een clown figuurballonnen te laten maken. Natuurlijk zat mama niet bij die clown, wat die is voor mij veel enger dan heel die Halloweentocht.

GM19GM20

Vandaag gaan we naar de Boekenbeurs. Ik ga bijna elke jaar, maar deze keer met het hele gezin. We zijn niet van plan om de hele dag te blijven, maar ik hoop er meteen bij de opening te zijn en dan rustig rond te kunnen dwalen in mijn eigen versie van de hemel. En nu maar hopen dat die zelfmeegenomen zakken van mij de nieuwe boeken kunnen dragen.

Liefs,
Stephanie

1 Comment

  1. Hoi Stephanie!

    Fijn dat je de ‘geluksmomentjes’ weer met ons gaat delen! Ik heb ze gemist, maar je hebt héél goed naar jouw lichaam geluisterd.
    Leuke foto’s!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s