Geluksmomentjes november #3

Deze week werd Wout erg ziek, maar de week ook wat opgefleurd door de aankomst van Sinterklaas en een babybezoek.

Zondag had ik ineens een Pietenmeisje in de woonkamer zitten. Vooral die twee vlechtjes maken het helemaal af. Ze heeft er echt de hele dag in rond gelopen. Het pak is van Blokker en de muts van Kruidvat.

GMnov31

Die middag ging ze ook met haar collega’s op de foto. Vorig jaar was ze nog bang van iedereen die verkleed was. Ze is nog steeds geen fan van Sinterklaas, maar met de Pieten had ze wel plezier.

GMnov32

Daarna gingen we op babybezoek bij kleine, lieve Lotte. Het is zo’n mooi meisje. Ik vergeet het altijd zo snel dat ze zo klein zijn geweest. Wij zijn alweer gewoon om een flink blok rond te dragen dat zij echt vederlicht voelde.

GMnov33

En grote zus worden verdiend ook een cadeautje! Samen met Lore en hun Pietenmutsen waren ze heel lief samen aan het spelen. Hoera voor PlayDough.

GMnov34

Toen we naar huis gingen kregen we nog wat lekkers mee. Snoepjes voor Lore, suikerbonen voor mama en likeur voor papa. Die laatste werd ’s avonds soldaat gemaakt 😀 #sundayfunday

GMnov35

Wout was zaterdag ziek geworden en het werd met de dag erger. Maandag was zijn derde dag met flinke koorts, had hij een zware hoest en was hij zelfs aan het scharen en piepen. Dan maar vlug naar de dokter.

GMnov36

En maar goed dat we zijn gegaan. Hij had het zwaar te pakken en kreeg antibiotica plus twee puffers. De Bumba-aerosol hadden we nog van toen Lore klein was. Hoewel Wout het puffen niet fijn vindt, vindt hij Bumba sinds kort wel leuk.. Zucht.

GMnov37

Terwijl Wout probeerde te slapen, begon ik snel aan de strijk. En dit klusje is nog het leukste wanneer ik naar de vlogs van Hans & Shifra kijk. Nu mama geopereerd is aan haar voet, doe ik ook hun was en strijk. Hierdoor kan ik extra lang kijken, want ik loop een tijdje achter.

GMnov38

’s Avonds was Wout echt heel ziek. Hij was zeer kortademig, viel de hele tijd bij ons in slaap (wat hij nooit doet) en ik had de grootste moeite hem wakker te krijgen. Er is echt niets zo erg als een ziek kind.

GMnov39

Toen we voor Marie (de grote zus van Lotte) een cadeautje gingen kopen, heb ik ook eentje voor mezelf gekocht. Oké, misschien twee. Maar ik kon er echt niets aan doen. Ze moeten die dingen dat ook maar niet meteen in mijn gezichtsveld zetten. Binnenkort begint ons Harry Potter – marathon weer en dan ga ik Tim eens goed inmaken met de Trivial Pursuit. En die 3D-puzzel is het ideale excuus om een extra boekenkast te vragen voor kerst 😉

GMnov310

Deze week werd ook het eerste kerstcadeau ingepakt. Volgend weekend zet ik onze kerstboom (ja, voor Sinterklaas). Als compromis hebben we afgesproken dat er pas cadeaus onder mogen als de Sint is geweest. De boom staat dit jaar trouwens aan de andere kant van de woonkamer dus volgens mij ziet de Sint hem nog niet eens staan.

GMnov311

En de eerste chocoladeletter is ook al binnen. Wout is nog te jong voor chocolade, maar hij mag het sowieso niet met zijn koemelkallergie. Ik hoop echt dat hij hier uitgroeit, want zijn zus is een echte snoepkont en dan vind ik het gewoon zielig.

GMnov312

Donderdag begon ik aan het boek Een onverwachte kerst. Een echte feel good roman. Perfect om te lezen op deze donkere dagen. Ik vloog er echt door. ’s Avonds zalig op de zetel met alle kaarsen aan.

GMnov313

Zaterdagmiddag kwam de Sint aan in Lommel-Centrum. Om een beetje mee te doen met de gekte, trok ik een rood kleedje aan. Dat zal hij niet erg vinden, toch? 😉

GMnov314

Een vriendin van mij werd zaterdag 30 jaar dus dat moest gevierd worden. ’s Morgenvroeg zette ik een klein cadeautje voor haar deur. En aan het pakje te zien dat er al lag, waren wij niet de enige met dit idee.

GMnov315]

Na het werk snel een boterham en door naar het dorp! Ons Pietenmeisje was er helemaal klaar voor. Ze had een mooi tekening gekleurd die ze dolgraag wou afgeven.

GMnov315

Gelukkig scheen de zon dit jaar, maar na drie kwartier wachten/aanschuiven begonnen mijn tenen toch te bevriezen. Gelukkig had onze kleine man hier geen last van. Hij was weer helemaal de oude.

GMnov316

Die middag kocht ik een nieuwe geurkaars bij Rituals. De rest van deze lijn (geurstokjes, parfum etc.) vond ik te straf ruiken, maar deze was perfect voor het najaar. Ik kan niet wachten om hem aan te steken, maar ik ga nog wachten tot de kerstboom staat.

Gmnov317

We brachten daarna nog een bezoekje aan Tim zijn ouders. Het was een gezellige namiddag, maar toen we vertrokken stond ik toch op het punt deze Piet daar te laten en de lift naar de kelder te sturen. Helaas had hij Wout bij en die telg moest toch met mij mee naar huis.

GMnov318

En aangezien de Sint officieel was aangekomen, mochten zaterdagavond de schoentjes gezet worden. De goede man en zijn knecht kregen koekjes, melk en een mandarijn. Voor Slecht-weer-vandaag (Amerigo voor de Nederlanders) lag er een grote wortel klaar.

GMnov319

Zouden ze iets gekregen hebben? En hebben jouw kindjes hun schoen al mogen zetten? Wij proberen dit jaar het iets rustiger aan te doen. Vorig jaar was Lore iets té enthousiast. Nu zal dit ook wel te maken hebben gehad met het feit dat er een babybroertje aan zat te komen, maar dit jaar kiezen we voor wat meer structuur. Een beetje orde in de wanorde brengen.

Liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s