Geluksmomentjes november #4

Een zalige week. Ik kan het niet anders omschrijven. En als klap op de vuurpijl, nog een afsluiter waar we al weken naartoe leefden.

Zondag begon ik aan het boek Een kleine moeite van Darcy Bell. Ik hou niet zo van thrillers (niet dat dit een super thriller is), maar ik kon het niet laten. Ik had de trailer van de film gezien, maar ik wou eerst het boek lezen. Ik moet trouwens doordoen met lezen, want er zit iemand op mij te wachten om deze te lezen.

GMnov4

De Sint was zaterdag aangekomen in Lommel-Centrum en onze kindjes mochten hun schoen die avond zetten. Ik vind het altijd zo mooi om hun gezichtjes in de ochtend te zien. Om de gemoederen wat te bedaren en Lore niet volledig te overprikkelen de laatste maanden van het jaar, hebben we besloten dat dit de enige keer is dat hij komt voor 6 december. Ze ziet hem nog vaak genoeg en krijg nog voldoende snoepgoed in de winkels en bij de grootouders. Kwestie van het niet te overdoen.
(sorry voor de slechte kwaliteit van foto, maar het is best donker in onze woonkamer)

GMnov41

Op zondagnamiddag gingen we naar Bij de Neut in Westerhoven met mijn nonkel en tante. Je kan daar rustig zitten (iets drinken en eten), terwijl de kinderen spelen. Het is er echt gemaakt dat de kinderen de tijd van hun leven hebben (allerlei speelruimtes) en de ouders ook even kunnen uitblazen. Maar niet met het oorverdovende lawaai van een binnenspeeltuin. Echt een aanrader. En natuurlijk is sunday funday dus daar hoort een glas wijn bij.

GMnov42

Die avond hadden we meidenavond gepland. Allebei een fijne pyjama en de beautyproducten kwamen boven. Ieder een masker, insmeren met lotion, komkommers op de ogen, nagels lakken, lippenbalsem,… En dit alles onder het genot van lekkere hapjes en drankjes & natuurlijk de dvd’s van Dag Sinterklaas. We wilden eerst de mannen van het gezin verbannen naar de andere kant van de woonkamer, maar dat vonden we maar ongezellig. Iemand moest ons toch bedienen 😉

46656749_530151560728492_1255750078304354304_n

Maandag na het school moest er meteen geverfd worden. De Sint had namelijk nieuwe verf gebracht en die moest worden uitgetest. En natuurlijk maakt het niets uit dat mama een to-do-lijst heeft van hier tot in Tokio.. verven zal ze.

GMnov45

Dinsdagavond ging ik naar een lezing van Liesbet Slegers. Zij is de schrijfster en illustratrice van Karel en Kaatje. Zij kwam vertellen hoe zij deze boeken schreef en wat er juist in haar collectie zat. Ik vond het heel boeiend om te zien. Ik vond Liesbet een zachtaardige, lieve en zelfverzekerde vrouw. Heel interessant om naar te luisteren. En de Sint brengt plotseling voor Wout en Lore een extra cadeautje dit jaar….

GMnov46

Mijn woensdagochtend kon al niet meer stuk. Mijn kids sliepen beide tot 7u (wat alweer een tijdje was geleden aangezien Wout flink ziek was geweest) en toen ik wakker werd, las ik dit op mijn telefoon. Ik hou van Belle en het Beest. Het is één van mijn favoriete sprookjes (samen met Pocahontas) en ik kan niet wachten om de versie met Emma Watson weer te kijken.

GMnov47

In de namiddag was het boodschappentijd. We moesten zoveel winkels afgaan, maar gelukkig werd het gesleur plezanter gemaakt door een ballon van de Standaard Boekhandel. En nee, ik heb niet weer een boek gekocht. Maar wel een…

GMnov48

Nieuwe familieagenda. Vorig jaar was het eerste jaar dat ik deze van Fiep Westendorp gebruikte en ik ben er echt fan van. Hij is groot, gemakkelijk in gebruik, duidelijk én gevuld met mooie illustraties. Vorig jaar heb ik hem via de Fiep Westendorp webshop gekocht maar daar is hij momenteel niet leverbaar. Je kan hem nog wel bestellen via Bol.

GMnov49

Ook had ik deze puzzel gekocht bij Boekenvoordeel. Vorige week zei ik dat ik nog niet echt in de kerstsfeer was (wat echt enorm raar is voor mij), maar het begint nu te kriebelen. Ik heb wat decoratie gekocht, ben plannen aan het maken om de kerstboom te zetten, mijn Christmas Wishlist komt begin december online en deze week begin ik aan deze puzzel (met hopelijk mijn kerstcd op de achtergrond).

GMnov410

Woensdagavond hadden we het verjaardagsfeestje van mijn nicht. Ze werd zeven jaar. Lore is compleet gek op haar en het duurde dan ook een tijd vooraleer ik haar mee naar huis kreeg. Iets met poopsie slime… Och ja, cava verzacht alles 😉

GMnov411

En het hoogtepunt was toen ze de hamster mocht vasthouden. Gelukkig heeft ze achteraf niet gevraagd of ze er ook eentje mocht, want mama houdt van dieren op een afstandje. Op een gegeven moment liet ze de hamster zelfs over haar buik lopen..

GMnov412

Tim was donderdag pas om negen uur thuis van zijn werk. Ik had nog op hem willen wachten, maar het waren een hele hoop kerstcadeaus om in te pakken. De woonkamer zag er al snel als een inpakstation uit. Ik ben een fan van spullen kopen bij fysieke winkels en het liefst in onze eigen stad. Zo wil ik het hier draaiende houden. Alleen had ik dit jaar geen succes. Ik had drie dingen nodig uit één winkel en ze waren alle drie uitverkocht! Dan werd het helaas bol.com. Bij Tim pakte ze vroeger altijd de cadeaus voor Sinterklaas in. Bij ons thuis stond alles uitgestald bij de open haard. Wat doen jullie? Wat deden jullie ouders? Dit jaar hebben we besloten ze in te pakken, maar misschien volgend jaar gewoon weer uitgestald.

GMnov413

Deze zomer hebben we de woonkamer opgefrist en een heel deel grote, lompe meubels verhuisd naar de kelder. Enorm veel plaats bij gekregen, maar toen kwam Tim een paar weken geleden ineens met de vraag waar ik nu mijn kerstdorp ga zetten… De paniek was groot. Hoezo heb ik geen plaats om mijn kersthuisje te zetten?? Hier moest een oplossing voor gevonden worden. Tim reed daarom vrijdag naar Pelckmans en kocht deze kratten. Ik ben heel benieuwd hoe we het allemaal gaan doen, maar ik heb er echt zin in!

GMnov414

Elke middag op het werk probeer ik een kleine wandeling te maken. Mijn doel is om tijdens werkdagen 8000 stappen te zetten en dat vereist beweging ’s middags. De beste dagen zijn wanneer het zonnig is en flink koud, zoals te vrijdag. Ik kan dan echt van het zonnetje en de koele wind genieten. Even het hoofd leeg maken en er dan weer met frisse energie tegenaan.

GMnov415

Vrijdagavond bij thuiskomst zag ik dit lekkere koekje liggen. Lore had op school speculaashartjes gemaakt. Ze had er al twee op en ik ging er van uit dat deze voor mij was. Tim raadde mij aan om hier nog even mee te wachten. Het was niet zeker of ons koekjesmonster dit wou weggeven 😀 Maar ik heb het dan toch gekregen.

GMnov416

Ook de bestelling van Zara was binnen gekomen. Een paar nieuwe broeken, een speeljas, twee dikke truien en een infinity sjaal voor Lore. En elke keer weer vraag ik mij af waarom ze dit ook niet in mijn maat maken. Zo’n leuke kleren!

GMnov417

Mijn collega had een winterjas die mij prompt deed denken aan Pino van Sesamstraat. Ik kon de verleiding niet weerstaan om hem te passen. Zacht was hij in ieder geval, alleen niet echt mijn kleur 😀

GMnov418

En toen was het moment daar waar we al weken op wachtte. Zaterdagmiddag gingen we naar de Efteling. Zonder kinderen. Wij en een ander koppel hadden een dubbel date. Toen we op de plaats van bestemming waren, dronken we eerst een aperitief om onze kindloze namiddag/avond te starten (niet dat we niet de hele dag over onze kinderen hebben gepraat zalle).

GMnov419

Voor mijn vrijgezellenfeest, twee jaar geleden, waren we ook naar de Efteling geweest en toen was het nog net geen Winterefteling. Alles was al wel versierd en deze boom stond er ook, helemaal bedekt met sneeuw. ik wou hier dan ook weer een foto bij.

GMnov420

De bende. We hebben ons echt super geamuseerd. De wachtrijen waren niet enorm lang, het weer was koud maar voornamelijk droog en Tim heeft zijn grenzen verlegd. Hij wordt meestal enorm misselijk in grote attracties, maar hij heeft de Baron, Vogel Rok, Joris en de draak en de Bobslee gedaan. Ik was echt trots op hem. We hebben ook een paar meters gelanglauft, maar voor hem was het duidelijk: wij gaan niet op wintersport.

GMnov421

We sloten onze dag af op een pleintje waar de kerstversiering brandde, een groot Vreugdevuur knisperde, live muziek was, een kom erwtensoep smaakte en een leuke winterse sfeer hing. Het werd net donker en hoewel je het misschien niet goed ziet op de foto, was dit echt zo mooi. Overal kleine houten huisjes, flikkerende lichtjes en lachende mensen. Morgen ga ik zo’n klein miniatuur kerstdraaimolen kopen voor in mijn kerstdorp.

GMnov422

Eénmaal terug thuis gingen we met zen allen eten bij La Cantina. We waren er al een tijdje niet meer geweest, maar wat we ons wel nog herinnerde, waren de gigantische cocktails.

GMnov423

Het was een bijzondere week. Er waren heel veel dingen om naar uit te kijken, maar het waren de kleinste dingen die mij het meeste plezier gaven. Vooral de kinderen. Lore en Wout waren echte engeltjes en Wout had terug zijn slaapritme gevonden na ziek te zijn. En terwijl ik dit typ, liggen ze heerlijk te slapen bij oma en opa. Ik tel de uren al af dat ik ze weer kan knuffelen en kusjes geven. Mama’s en papa’s moeten tijd nemen voor zichzelf. Dat vinden wij beide heel belangrijk, maar niets is zo dierbaar als de liefde van je kinderen.

Liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s