Meidenavond met Lore

Echte typische meiden zou ik ons niet kunnen noemen. De keren dat ik ga shoppen per jaar kan ik op één hand tellen (kleren welteverstaan hè, boeken is iets anders) en van de laatste trends ben ik meestal niet op de hoogte. Mijn beautyroutine bestaat al jaren uit hetzelfde en sinds kort begint Lore interesse te tonen naar alles wat ik in de badkamer doe. ‘Waar dient dit voor, mama?’, ‘Waarom gebruik je dat borsteltje?’ Het heeft iets schattigs en het is iets wat alleen van ons tweetjes is. Papa en Wout maken zich dan snel uit te voeten.

Nu de dagen sneller donker worden, leek het mij leuk om een meidenavond met Lore te houden. Ik had het zelfs op Mijn Autumn Bucket List gezet. De jongens worden verbannen naar een ander gedeelte van het huis en wij gaan pamperen. Via New Pharma kreeg ik een doos toegestuurd met allerlei spullen om uit te proberen. Ik ben niet iemand die snel experimenteert met beautyproducten. Wanneer ik iets goed vind, hou ik mij eraan. Heel saai. Dus ik keek er wel naar uit om iets nieuw te ontdekken. Hapjes op tafel, Dag Sinterklaas op tv en een lekker glas cava voor mama. De idéale setting voor onze zondagavond. (Helaas konden we de jongens niet op afstand houden. De hapjes waren iets te lekker.)

NewPharmaMom

Aangezien Lore een gevoelige huid heeft, mag ze van mij geen make up (en dan bedoel ik ‘speelgoed’ make up) dragen. De lipbalm van Greenland die was toegestuurd, mocht van mij dan wel. Meestal heb ik het gevoel dat lippenbalsems mijn lippen meer doen uitdrogen dan bevochtigen. Ik heb er al zoveel uitgeprobeerd (Louis Widmer, Labello, Eos,..) maar enkel die van Weleda werkte. Tot nu. Deze vond ik echt zeer fijn. Hij blijft lang zitten en ik heb achteraf geen velletjes die ik eraf wil trekken. Hij zit voortaan standaard in mijn tas. Lore vond het natuurlijk fantastisch om ‘lippenstift’ te dragen als een echt meisje.

Qua gezichtsmaskers kon ik echt niets vinden voor kinderen. Ik heb haar eentje gegeven dat ik nog had liggen en ik gebruikte deze van Vichy. Qua uiterlijk was het hare natuurlijk veel leuker (want ja: roze) en paste perfect bij de glitternagelak die ook werd toegebracht na het masker. Echt, ze waande zich in een schoonheidssalon. Er moesten zelfs komkommerschijfjes aan te pas komen. Deze belanden helaas snel in de vuilbak aangezien hapjes eten moeilijker werd 😀
Het masker vond ik heel fijn. Ik gebruik er zelden één, maar ik denk dat ik het vaker ga doen. Zondagavond lijkt mij ideaal om voortaan wat te pamperen. Een perfecte afsluiter van het weekend.

New pharma Steph to Read

De Jellies waren hier geen succes. Ze hadden de vorm van een vis, maar ik dacht eerder dat ze in snoepjesvorm kwamen, maar het was echt ondoorzichtige jelly. Het voelde ook heel blubberig aan. En hoewel ze lekker roken, was mijn dochter geen fan. Ik heb het ze twee keren laten proberen, maar ik mocht ze toch weggeven aan een ander kindje 😀

NewParhma Kids

Onze armen en benen insmeren was de final touch. Lore had als kind een gevoelige, droge huid en helaas heeft Wout dit ook. Hij zelfs nog in extremere vorm, want hij heeft ook last van jeuk en eczeem. Een paar dagen voor onze meidenavond had ik Wout de BepanthenSensi ook laten proberen. We hebben al verschillende merken gebruikt (Eucerin -wat bij Lore heel goed werkte-, Mustella en LaRoche-Posay Lipikar AP+) en deze bevalt ook heel goed. Nu komt het bij Wout echt met vlagen dus een echte beoordeling vind ik moeilijk. We smeren hem er twee keer per dag mee in en ik heb het gevoel dat de jeuk en droogheid minder zijn.

Ik vond het een super gezellige avond. En natuurlijk wil Lore dit liefst elke dag doen. Even mama-dochter-tijd. Nu denk ik wel dat ik voor haar zelf een gezichtsmasker ga maken, zodat ik zeker weet dat ik geen troep op haar gezicht smeer. Als jullie hier nog goede ‘recepten’ voor hebben, hoor ik het graag!

 

 

 

 

2 Comments

  1. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met die mama-dochter-momenten!
    Ze zijn en blijven erg bijzonder, waardevol en belangrijk.
    Later gaan ze over in mama-dochter-dagen!!!! Er staan jullie nog héél veel leuke dingen te wachten!
    Wij genieten er nog steeds met volle teugen van! (Vraag maar aan je collega.)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s