Geluksmomentjes december #1

De kerstversiering hangt! De kerstliedjes zijn geïntegreerd in onze playlists en overal hangen lichtjes. Maar natuurlijk komt de Sint nog eerst. Deze week kwam hij zelfs op mijn werk.

Na de Winter Efteling was er geen houden meer aan. Het laatste weekend van november was gearriveerd en de kerstversiering kwam naar boven. Hetgeen het meeste tijd in beslag neemt, zijn altijd de lichtjes. Ik probeer ze elk jaar goed op te ruimen, maar toch geraken ze in de war. En zeker wanneer ik een kleine helper heb 😉

GMdec1

Tussendoor even spelen met Wout. Kerstversieringen hangen is best vermoeiend. Wout is nu 10 maanden en begint stilaan te kruipen (hopen we). Lore heeft nooit gekropen dus ik ben benieuwd of Wout dit wel gaat doen. Het lijkt mij voor hem heel leuk om zelf op ontdekking te kunnen gaan en voor ons is het ook speciaal omdat we het nog nooit hebben meegemaakt.

GMdec12

Maandag gingen onze winterbanden er weer onder. Ik vind het altijd zo fijn als deze eronder liggen. Het rijdt meteen een stuk zachter. Nu had Wout nog geen dutje gedaan dus ik hoopte op een niet al te heftig half uur. Hoera voor selfies en filmpjes van Bumba.

GMdec13

Een klein gelukje, waar ik dan ook echt van moet lachen, is een hartvormig stukje salami vinden. Ik ben dan al stiekem aan het snacken en dan kom ik dit tegen. Dubbel heerlijk.

GMdec14

’s Avonds nog de laatste verlichting hangen, maar weer had ik een helper met grijpgrage handjes. Maar het leverde wel een schattige foto op. Ik zweer het.. ik wil dit kind gewoon opvreten. Zo ongelooflijk lief en schattig!
Binnenkort ga ik proberen foto’s te nemen van mijn kerstversiering. Ik heb nog geen idee hoe en wanneer, maar ik wil het wel graag met jullie delen.

GMdec15

Nadat alle versiering hing/stond en er bijna een echtscheiding was ontstaan (iets met kapotte kersthuisjes), was het tijd om verder te gaan met Mijn Autumn Bucket List, namelijk beginnen aan mijn Harry Potter – marathon. De perfecte combo.

GMdec16

Maar ondanks alle kersttoestanden, komt er nog eerst Sinterklaas. Hij kwam ons zelfs bezoeken op het werk. We waren blijkbaar brave werkertjes geweest want we kregen lekkere pepernoten. Even samen met mijn collega op de foto en verder naar andere brave kindertjes.

GMdec16a

’s Avonds stond er iets leuks op de planning, namelijk een babybezoek! Wanneer er een baby geboren wordt in onze vriendinnengroep, gaan we met zijn allen op bezoek en wanneer het het eerste kindje is, geven we altijd een leuke speelgoeddoos gevuld met toffe spulletjes. Floris is een heerlijk mannetje dat de hele avond lekker heeft geslapen met zijn vriendje Guus als waakhond.

GMdec17

Ik leerde deze week ook over de too good to go app. Volgens je locatiebepaling zie je welke zaken in de buurt hun overgebleven eten verkopen voor een kleine prijs. Vaak zijn het bakkers, maar ook hotels of restaurants. Ik vond dit een super goed idee. Jaarlijks wordt er ENORM veel eten weggegooid. In de voedselindustrie gaat elk jaar 2,3 miljoen ton voedsel verloren.  Hoe goed is het dan dat mensen dit op het einde van de dag kunnen afhalen voor een verminderde prijs? Helaas kon ik nog geen zaken in de buurt vinden, maar ik hoop dat dit snel veranderd.

GMdec18

De laatste week merk ik dat Lore heel moe is. Ze wil vroeger gaan slapen en ’s morgens moet ik ze vaak echt wakker maken. Dan slaapt ze nog zoo diep dat ik het gewoon zielig vind. Daarom besloot ik om woensdagnamiddag lekker thuis te blijven. We gingen een beetje knutselen met deze handpoppetjes en daarna maakten we samen spaghettisaus.

GMdec19

Ze heeft ook heerlijk gespeeld en echt rustig aan gedaan. Vorige week had ze van mij deze Polly Pocket gekregen. Ik speelde hier als kind heel veel mee, maar zoals je kan zien, zijn de nieuwste versies een heel stuk kleiner. Maar ze blijven leuk. Ideaal Sinterklaas- of kerstcadeau.

GMdec110

Toen ik in de voormiddag aan het poetsen was, had ik per ongeluk mijn hoofd gestoten. Het bleef de hele dag een lichte zeurende pijn dus ik vroeg Tim ’s avonds om even te kijken. Ik had mij toch iets harder gestoten dan ik dacht.
(en ook wel fijn om te zien dat ik nog niet grijs aan het worden ben 😀 )

GMdec111

Wout heeft de laatste week geleerd om kusjes te geven (wel met zijn mondje wijd open), maar het is zo schattig. Ik kan het hem de hele dag blijven vragen. En zo ook zijn grote zus. Die twee worden echt zo’n deugnieten-duo. Hij beschouwt haar als een godin en zij wil continu zijn aandacht. Nu maar hopen dat dit blijft goed gaan wanneer die kleine bink wat groter wordt.

GMdec112

Donderdagavond gingen we weer op babybezoek! En deze keer bij lieve, knappe Lou. Wanneer ik zo’n klein hummelke zie liggen, wil ik er meteen weer eentje. Het was heel gezellig en ik kan niet wachten om weer te gaan kijken naar deze knapperd.

GMdec113

Bij Casa had ik deze leuke kaarshouders gezien en nu alles was gedecoreerd mochten deze eindelijk op de kast. Wat is er beter dan geïllustreerde kerstkaarshouders? Heb ik al verteld dat dit mijn favoriete seizoen is? Ik geniet hier echt van.

GMdec114

Zaterdagmorgen was het zover. De adventskalenders werden aangebroken. En als je denkt dat één hiervan voor mij is, heb je het goed mis. Eentje had de Sint gebracht en eentje had ze van haar peter gekregen. Dus nu krijgt madam elke dag twee chocolaatjes.

GMdec115

In de namiddag ging ik met een vriendin naar Yvestown voor haar Christmas fair. En bij het zien van haar kerstbomen wou ik dat ik zelf een echte had in plaats van een plastieken. Ik heb gewoon geen zin dat heel mijn huis vol ligt met naalden. Het ligt meestal al vol met zand. Maar misschien moet ik er volgend jaar toch eens over nadenken. Het heeft wel iets authentieks.

GMdec116

Vandaag gaan we naar Supermarkt. Een heel leuke overdekte markt waar 50 Lommelse creatievelingen met hun producten staan. Ik kijk er meestal mijn ogen uit. Ik zou bij de meeste kraampjes wel iets willen kopen. Echt ideaal nu met Sinterklaas en Kerstmis in aantocht.

Liefs,
Stephanie 

1 Comment

  1. Wat een braaf KIND staat er met Sint en zijn Pieten op de foto (ondeugende Piet met de 2 zwarte vingers boven haar hoofd!)
    Nog geen spoor van grijs haar te bekennen bij jou! Is de ‘wond’ goed genezen?
    Wat zijn die twee schatten van jullie toch fotogeniek!
    Geniet van het sinterklaas feest!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s