Geluksmomentjes december #2

De Goede Man bracht een bezoekje op school en thuis, Wout leerde een nieuw ‘kunstje’ en mijn Harry Potter-mania is van start gegaan. Enjoy!

Zondagmorgen ging ik samen met Lore naar de Supermarkt. Het is een markt waar meer dan 50 creatievelingen hun producten laten zien. Ik kijk hier altijd hard naar uit. Je ziet steeds weer de meest unieke dingen. Het enige wat jammer is, is dat je niet met bancontact (pin) kan betalen, enkel cash. Alhoewel… voor mijn bankrekening is het misschien toch maar beter zo.

GMdec2

En dit was de buit! Een nieuwe tote bag, portemonnee en ring voor mij. Een luieretui voor Wout en snoep plus een kroontje voor Lore. De totebag is ideaal als luiertas en die luieretui vind ik zo mooi. Het zijn dezelfde kleuren als Wout zijn geboortekaartje.

GMdec21

Daarna gingen we meteen door naar de babyborrel van kleine Floris. Helaas was ik vergeten een foto te nemen dus deze is van iemand anders zijn social media (mits toestemming). Het was gezellig en het eten was zeer lekker. We hebben allemaal ons buikje vol gegeten, terwijl we Floris vierde. En Wout voornamelijk. Soms zweer ik dat die kleine man geen stopknop heeft #bodemlozeput

GMdec22

’s Avonds kropen we moe op de zetel met lekkere hapjes en een kerstfilm. Toen ik in het weekend boodschappen ging doen, kon ik deze kaasletter onmogelijk laten liggen. En ik weet dat hij oorspronkelijk bedoeld was om de Sint te vieren, maar ik kan er ook niets aan doen dat we dezelfde voornaamletter hebben.

GMdec23

Maandagmorgen om half 7 stond er al iemand zeer enthousiast langs mijn bed te springen. De Sint kwam die ochtend namelijk naar school. ’s Morgens maakte ze nog een mooie tekening voor hem die ze vol overgave en met een prachtige glimlach afgaf. Vorig jaar had ze schrik om nog maar in de buurt te komen van de Sint of zijn Pieten. Heel leuk om nu te zien dat ze er zo vlot mee omgaat.

GMdec24

Terwijl Lore op school zat, ging ik die dag winkelen in Eindhoven samen met Wout. Nu zou ik het niet echt winkelen-winkelen willen noemen. Ik ben welgeteld in twee winkels geweest. Ik ging voornamelijk voor Primark. Stiekem heb ik een kleine hekel aan deze winkel. Niet zo zeer om hun spullen, maar om de enorme drukte. Zowel qua klanten als op elkaar gestapelde spullen. Maar ik had toch een mandje vol. Een Harry Potter trui plus twee broeken, een nieuwe trui voor Wout en een kersttrui voor Lore.

GMdec25

Ik wist dat er nog een Søstrene Grene lag in Eindhoven. Ik had al wat dingen voorbij zien komen op Instagram dus ik was wel eens benieuwd naar hun collectie. Ik ben de winkel twee keer rond gelopen en kwam uiteindelijk buiten met deze mokken. Ze hebben prachtige kleuren, zijn mat langs de buitenkant en glad langs de binnenkant. En ik vind het ideaal dat de binnenkant ook ‘gekleurd’ is. Zo zie je de rand van de thee minder snel 😀

GMdec26

Deze week ben ik officieel begonnen aan mijn Harry Potter-marathon (daar kwamen die kleren van de Primark perfect bij kijken). Ik kan hier zo van genieten. Ik geraak die films echt niet beu gekeken. Deze Funko-poppen heb ik op het einde van de zomer gekocht. Nu nog Dumbledore en Hagrid sparen en de set is naar mijn gevoel compleet (er zijn er nog veel meer dan die vijf). Dan kunnen ze allemaal pronken in mijn boekenkast.

GMdec27

Laatst had ik al gezegd dat ik wat sportiever was geworden (waar ik veel verbaasde reacties op kreeg 😀 ). Wel, het is nog erger geworden. Dinsdagavond ben ik voor de eerste keer een les Aqua power gaan doen met een vriendin. Ondanks dat we in het begin telkens dubbel lagen van het lachen, was het een goede work-out. Man man, wat beweegt een lichaam toch anders onder water. Maar ik ben helemaal verknocht en volgende week gaan we weer.

GMdec28

Lore heeft van haar peter een toffe adventskalender van Ikea gekregen. Hij zit gevuld met kei goede chocolade. Niet van die standaardchocolade, maar echt lekkere. Sommige zijn zelfs gevuld met praliné of marsepein. En er zitten zelfs gift cards bij! Binnenkort kan ze daar iets kleins gaan uitkiezen. Er schijnt zelfs een app te bestaan waardoor het nog toffer is, maar die moet ik nog installeren (hopelijk voor 25 december).

GMdec29

Aangezien mijn kleinste groeit als kool (!), ging ik maar weer kleertjes kopen. Hema is momenteel één van mijn favorieten. Zeker hun babykleertjes. En aangezien bij mij de kerststemming in volle swing is, doet Wout maar lekker mee. Vooral die zwarte broek vind ik zalig! (En nee, ik ga dat niet als setje dragen met één van die truien. Het is niet de bedoeling dat Wout eruit gaat zien als kerstboom.)

GMdec210

Woensdagavond, nadat Tim terugkwam van de les, was het tijd om Sinterklaas in ons huis te laten. Hij had een grote zak vol speelgoed voor de kindjes gebracht en veel lekkers. De mandarijnen waren dan weer voor mama en papa 😉

GMdec211

En ’s anderdaags stond wederom om half 7 iemand fanatiek naast ons bed te springen, helemaal hyper om te kijken of Sinterklaas was geweest. Ze was compleet verbouwereerd toen ze de zak zag. Ze was er van overtuigd dat die lieve Sint was vergeten deze mee terug te nemen. Heel lief. Ze was super blij met haar cadeautjes en ze heeft de hele dag gezellig liggen spelen. Wout ook, maar op het moment van de foto kreeg hij een nieuwe pamper van de papa.

GMdec212

Waar hij daarna weer helemaal vrolijk was. Een zeer wazig foto maar hij is toch om op te vreten. Echt, dat manneke zien lachen, is één van de hoogtepunten van mijn dag. Zijn zus is meestal het andere hoogtepunt 😉 Sst, niets tegen Tim zeggen.

GMdec213

Weet je nog dat ik zei dat ik een kerstpuzzel had gekocht. Na anderhalve week ben ik er eindelijk aan begonnen. Om eerlijk te zijn, vond ik het best overweldigend. Het was één van de eerste keren dat ik er eentje maakte van 1000 stukken, maar donderdag zat ik er helemaal in. Wij hadden allemaal een dag vrij en terwijl de kindjes speelden en Tim het eten maakte, vorderde ik een heel stuk. Ik vond het best verslavend.

GMdec214

Die dag gingen ook alle Sinterklaasboekjes terug de kast in en werd het tijd om ons te storten op de winter en kerst. Ik ben zo verliefd op Lore haar boekenplanken. Ik probeer volgende week een blogpost te schrijven over al haar winter-/kerstboeken en wat beter foto’s te nemen.

GMdec215

En dit is Wout zijn nieuwste kunstje. Op zijn knieën zitten, heen en weer bewegen en half over het park hangen. Ik vrees dat deze bengel eerder zal rechtstaan dan dat hij zal kruipen. Op zich geen probleem, maar ik had toch graag één kindje gehad dat in het huis rondkroop 😀

GMdec216

De Geluksmomentjes van deze week stoppen een dag eerder dan normaal. Wanneer deze online komt, zitten wij namelijk in Keulen. Tim en ik zijn zaterdagmiddag vertrokken en gaan daar lekker genieten van de kerstmarkten, de gezelligheid en van elkaar. Op maandag zijn wij twee jaar getrouwd dus dat gaan we vieren. Dus bereid jullie voor op extra foto’s volgende week!

Liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s