Geluksmomentjes december #3

We vierden onze huwelijksverjaardag, namen EINDELIJK onze eerst familiefoto met Wout en werden er terug eendjes gespot.

Vorige week sloot ik mijn Geluksmomentjes december #2 een dag eerder af. Wij vertrokken die zaterdag namelijk naar Keulen. We gingen een bezoekje brengen aan hun kerstmarkten. Jaren geleden waren we er al eens geweest, dus gelukkig wisten we waar we moesten zijn, want er zijn echt iets van een zes kerstmarkten. Hier een foto van een blij ei dat nog eens buiten mag.

GMdec3

Ons hotel was heel fijn. Meestal slaap ik slecht in een hotelbed, maar deze sliep zaaalig. Het hotel was zeer goed verzorgd en modieus. We sliepen in het Courtyard by Marriott Cologne.

GMdec31

De laatste keer dat we in Keulen waren, was volgens mij op een maandag ofzo. Het kan onmogelijk dat het toen ook al zo druk was. Dan was ik zeker nooit terug gekomen op een zaterdag in het begin van december. Poeh, viel dat even tegen. Stapsgewijs met een hoop geduw gingen we door de markt bij de Dom. Needless to say dat we daarna een pub zijn binnen gekropen om te bekomen.

GMdec32

Na een flinke cider gingen we verder naar de tweede markt. Deze was veel leuker, rustiger en met veel meer lekker eten. Onderweg naar daar kwamen we deze tegen. Zo typisch. En zoals je op de achtergrond ziet, was het weer wat wisselvallig. We hebben af en toe een bui gehad, maar al bij al mogen we niet klagen.

GMdec33

Maar aangezien Tim en ik beiden niet van drukte houden, zijn we maar een andere pub in gedoken waar we luidkeels meezongen met oude 90’s liedjes op het eind. De reden dat we een weekendje weggingen, was omdat wij dat weekend onze huwelijksverjaardag vierde. We waren namelijk twee jaar getrouwd. Soms lijkt het al langer geleden en op sommige momenten lijkt het net gisteren. Misschien komt het ook wel doordat we al 11,5 jaar samen zijn. Anyway.. het moest gevierd worden.

GMdec34

Onderweg terug naar het hotel bleek maar weer eens dat ik de goede keuze heb gemaakt om met Tim te trouwen. Hij wees mij namelijk op deze ‘verborgen’ deur en dat hij weleens de doorgang naar Platform 9 and 3/4 kon zijn. Gotta love a Harry Potter reference.

GMdec35

Voor mijn kerstdorp te etaleren, heb ik dit jaar gebruik gemaakt van kratten. Krijg ik deze week een foto gestuurd van mijn schoonmoeder om er achteraf dit van te maken. Haha, Tim vond dit natuurlijk een prachtige opstelling. Ik stel voor dat we hiermee wachten tot onze kleinste telg iets minder nieuwsgierig is en zich niet overal aan optrekt.

GMdec36

Van onze kleinste telg gesproken. Maandag gingen we er mee naar de osteopaat. Hij krijgt het kruipen maar niet onder de knie. Hij wil wel, maar het lukt niet. Bij Lore heb ik mij hier niet druk over gemaakt (zij heeft nooit gekropen), maar aangezien vrienden van ons meer gebruik maakten van een osteopaat (om uiteenlopende redenen en met goede resultaten) leek het mij niet slecht om ook eens een bezoekje te brengen. Wout vond het allesbehalve een fijn bezoek, maar wij zijn wel iets wijzer geworden. Een paar stimulerende oefeningen plus wat begeleiding en onze kapoen zal binnen de kortste keren ons huis onveilig maken.

GMdec37

Die avond maakte ik mijn kerstpuzzel af. Het is de eerste keer dat ik een puzzel van 1000 stukken maakte en op het einde is het echt verslavend. Je wilt gewoon steeds verder en meer. Om half 11 had ik hem eindelijk af en dit was het resultaat.

GMdec38

Sinds Wout zich optrekt tot op zijn knieën is het spelen echt begonnen. Tim en Lore doen niets liever dan kiekeboe met hem spelen. Wout giert het telkens uit van het lachen. Een gezin is nooit perfect, maar wanneer ik dit dan zie, voel ik mijn hart bijna uit mijn borstkas springen.

GMdec39

Woensdag was het tijd om de laatste herfstdecoratie op te ruimen. Ik vraag mij altijd af wat mensen zonder mesthoop doen met hun pompoenen? Het was wel een kleurrijke bende in de kruiwagen.

GMdec310

En natuurlijk had Tim een flinke helper. Eentje die al helemaal in de kerststemming was inclusief poserende houding. #hoezoiszenogmaarvier

GMdec311

Alle herfst-/sinterklaasdecoratie werd opgeborgen dus kon ik compleet losgaan qua kerst. Ik begon dan maar meteen met mijn wijzerplaat van mijn Fitbit. Hoera voor rendieren.

GMdec312

De herfst en winter zijn by far mijn favoriete seizoenen en de foto hieronder is één van de redenen waarom. Om naar mijn werk te rijden, kom ik langs verschillende velden en de combinatie van deze kleuren en de vorst maken mij zo gelukkig. Ik kan hier uren naar kijken en daadwerkelijk van genieten. Wat is de wereld toch prachtig.

GMdec313

Elke werkdag loop ik langs deze vijver. Door de droogte van afgelopen zomer stond hier bijna geen water meer. Daardoor waren de eenden ook niet meer te zien. En god mag weten waarom ze deze koude ochtend kozen, maar donderdagochtend waren ze er weer!

GMdec314

Donderdagavond begon ons kapoentje flink ziek te worden. Ze had buik-, keel- en hoofdpijn plus koorts. Vroeg haar bedje in, maar helaas was het ’s anderdaags niet beter. Dan maar een dikke pyjama aan en de zetel op. Op zo’n momenten haat ik het om te vertrekken naar mijn werk, maar gelukkig was Tim thuis om haar lekker te vertroetelen.

GMdec315

Het was een echte feestweek, want vrijdagavond mochten we weer proosten. En deze keer omdat Tim zijn nieuw contract getekend had. Hij begint in januari bij een nieuwe job en hij kijkt er echt naar uit.

GMdec316

Ik had die dag ook mijn kerstpakket gekregen. Het was weer heel leuk (zoals elk jaar) en het tofste vond ik dit rekje. Ik kan niet wachten om Tim hiermee aan de slag te zien gaan. En achteraf kunnen we ze gewoon opnieuw vullen.
Voor mijn collega die haar pakket pas dinsdag open kan maken, gelieve meteen door te scrollen als je geen spoiler wil! 

GMdec317

Schandalig vind ik het, maar ik moet het bekennen. Dit is de eerste foto met ons vier. Wout is meer dan tien maanden oud en dit is de eerste familiefoto. Het slaat echt nergens op en het heeft mij de laatste maanden echt danig gefrustreerd. Het probleem was dat ik meteen een ‘perfecte’ foto wou, maar zaterdagmiddag was de maat vol. Haren in de plooi of niet, samen op de foto en ju!

GMdec318

Zaterdag gingen we nog wat laatste boodschappen doen en terwijl ik stond aan te schuiven voor de kassa kwam Lore aanlopen. Ze had oorbellen voor mama uitgekozen. Ja, het spreekt voor zich dat deze mee werden afgerekend. Jongens, deze worden de komende drie weken echt continu gedragen he. Dat is wel duidelijk!

GMdec319

Die avond keek ik naar het laatste deel van mijn Harry Potter- marathon. De laatste twee films blijven mijn favoriet. Morgen ga ik Fantastic Beasts nog eens kijken en hopelijk kan ik tijdens de kerstvakantie deel twee gaan kijken in de bioscoop. Vanavond mocht ik wel weer iets afstrepen van Mijn Autumn Bucket List. Ik ga deze trouwens hernoemen. Het wordt een autumn/winter bucket list. Ik krijg alles onmogelijk afgestreept voor 21 december en er zijn toch nog een paar dingen die ik zeker gedaan wil hebben en die ik met jullie wil delen.

GMdec320

Hoe zit het met jullie kerststemming? Al cadeaus en foute kersttruien gekocht? Of heb je al last van stressmis? Wat je ook doet, zie dat je dat laatste zoveel mogelijk vermijd. Met alle familiefeesten en georganiseer, begrijp ik volledig waarom het voor sommige stressmis wordt, maar probeer goed voor jezelf te zorgen. Het is beter om positief en gelukkig het jaar te eindigen dan een waslijst te hebben waar je aan wil werken in het nieuwe jaar.

Liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s