Kerstboeken voor kinderen

Kerstboeken voor kinderen. Need I say more?
Voor diegenen die nog op zoek zijn naar een boekje om onder de kerstboom te leggen of om samen de kerstdagen mee in te zetten, deel ik Lore haar favorieten van het moment.

It’s no secret dat het merendeel van dit huishouden verzot is op boeken. Toen ik zwanger was van Lore zag ik mij ook echt uuuuren aan haar voorlezen en samen door de prachtige boekjes bladeren. And my wish came true. Onze kapoen is dol op boekjes. Elke avond voor het slapen gaan, kruipen Tim of ik op haar bed en lezen we voor. In haar vier levensjaren heeft ze al een aardige verzameling.

Wanneer er een nieuw seizoen aanbreekt of er komt een feestdag aan, haal ik alle boekjes van de plank en worden er nieuwe in thema terug geplaatst. De rest verdwijnt weer in de kast. Zo worden oude boekjes niet vergeten en lijkt het allemaal net weer ‘nieuw’.

Toen de goede man weer richting Spanje vertrok, dook ik meteen die kast in om de kerstboeken tevoorschijn te halen. Zoals jullie al wel weten, is Kerstmis mijn favoriete tijd van het jaar en ik geraak meteen helemaal in de stemming als ik al deze gezellige boekjes zie.

Lore haar favorieten van het moment zijn:

De Kerstman en de kerstmuisjes van Liesbet Slegers
Het grote kerstwenswonder van Julia Boehme
Luuk en Lotje – Het is Kerst! van Ruth Wielockx
(deze laatste is deze kerstmis ook mijn favoriet. De illustraties zijn prachtig en ik vind Luuk en Lotje zo’n lieve karakters. Het brengt ons echt in de stemming om het samen gezellig te maken en te genieten van de feestdagen. Helaas zag ik net dat het uitverkocht is! Hopelijk wordt de voorraad snel weer bijgevuld.)

Deze plankjes zijn eigenlijk de schilderijenplanken van Ikea. Super gemakkelijk en je kan meerdere boeken achter elkaar zetten. Ik heb twee plankjes zowel bij Lore als bij Wout op de kamer.

Kerstboeken voor kinderen

Kerstboeken voor kinderen 3Kerstboeken voor kinderen 4Kerstboeken voor kinderen 2

Lees jij ook voor aan jullie kleintjes? Op welke leeftijd zijn jullie er mee begonnen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s