Onze kerstversiering van 2018

Wat kijk ik er toch elk jaar weer naar uit om ons huis te versieren. Als het kon begon ik hier in oktober al mee, maar van Tim mag ik het pas het laatste weekend van november (= saai).

Nu schrijf ik in de titel wel 2018, maar het is vaak elk jaar hetzelfde. Ik ben niet iemand die radicaal andere kleuren in haar boom hangt of ineens eentje ondersteboven van het plafond laat bengelen. Maar dit jaar hebben we net wat meer gedaan dan anders en dat wou ik laten zien.
(Nu leek het mij niet zo ingewikkeld om te fotograferen. Zat ik even mis. Sorry als je op sommige foto’s niet alles optimaal kan zien.)

Ons dominante kleuren zijn groen, rood en goud. Zeer klassiek, maar ik probeer het wel elk jaar leuk te maken. Elk jaar mag één kindje een nieuwe ‘kerstbal’ uitzoeken die we in de boom hangen. Onze bedoeling is om zo weinig mogelijk echte ballen te hebben hangen, maar meer leuke dingen zoals een notenkraker, een Londense bus, een trein,.. Mijn persoonlijke favorieten zijn de Guiness-pint die we mee brachten van onze huwelijksreis, mijn Harry Potter brieven, de vintage beige matte kerstballen van mijn mama en de kerstman die ik van mijn schoonmoeder heb gekregen.

Kerstversiering Steph to Read 2018 7Kerstversiering Steph to Read 2018 8

Nu lagen er dit jaar bijna scheidingspapieren onder de kerstboom 😀
Een paar van mijn kersthuisjes waren stuk dus moesten er nieuwe worden aangeschaft. Heb je al eens ooit in een winkel gestaan waar je naar 50 huisjes staat te kijken die allemaal flikkeren en muziek maken? Help. Ik had twee prachtige nieuwe uitgekozen… bleek dat er eentje de hele tijd muziek maakte (een echt no-go voor mij) en eentje waarvan het aan-en-uit-knopje naar binnenschoot. Ik ben in totaal drie keer naar de winkel kunnen gaan en heb dit natuurlijk allemaal uitgereageerd op Tim omdat hij de huisjes niet kon maken.. Arme man.
En dan kwam er nog eens bij dat we het grotendeel van onze meubelen hebben weggedaan dus ik wist niet waar ik ze moest neerzetten. Gelukkig hebben we een 5-tal kratten gekocht bij Pelckmans, is het alsnog gelukt met de kersthuisjes en zijn we nog steeds getrouwd.

Kerstversiering Steph to Read 2018 4Kerstversiering Steph to Read 2018 5Kerstversiering Steph to Read 2018 6Kerstversiering Steph to Read 2018 9

Lore heeft zelf een mini-kerstboom sinds een paar jaren en hij staat parmantig in de speelhoek. Dit jaar besloten we nog een stap verder te gaan en leuke, kleurrijke kerstlichtjes rondom de speelkast te hangen. Je ziet het niet zo goed, maar het zijn echt van die ouderwetse kleuren. We zijn zelfs aan het denken om volgend jaar deze als lichtjes te gebruiken voor onze kerstboom. Zalig! Ik zal er allereerst wel Lore voor moeten vechten… Misschien toch maar een tweede snoer kopen.

Kerstversiering Steph to Read 2018 2

And last but not least. Mijn boekenkast. Dit jaar heb ik er voor het eerst lichtjes rond gehangen en ik vind het zo gezellig. Ik ben zelfs aan het denken om ze heel het jaar te laten hangen, maar dat maakt het volgende kerstperiode dan weer minder speciaal. Misschien dat ik volgend jaar nog wat meer props koop om hierin te zetten. Of een aparte plank voor mijn kerstboeken.
O, en zie je trouwens die 3D-puzzel van Harry Potters’s Diagon Ally? Laten we hopen dat daar volgend jaar de Hogwarts-trein langs mag pronken. Ik moest wel even wennen aan het maken van een 3D-puzzel, maar hij staat wel leuk op de kast.

Kerstversiering Steph to Read 2018 3

De kerstborrels zijn begonnen (of misschien al geweest), de cadeautjes zijn bijna allemaal gemaakt/gekocht, de kerstoutfits liggen klaar en de menu’s uitgewerkt. Nu is het tijd om te genieten van de kerstdagen (of -weken). Nu merk ik zelf dat ik af en toe wat last heb van stressmis, maar ik mag niet toegeven. Telkens weer moet ik mezelf eraan herinneren om er van te genieten en geen onrealistische verwachtingen te koesteren. Familiefeesten zijn druk, kinderen worden sneller vervelend, het eten is vaak niet zo gezond, er wordt meer gedronken (en dan bedoel ik niet cola), je moet het gezeur van dat irritante familielid weer aanhoren,.. Allemaal dingen die ervoor kunnen zorgen dat jij het niet naar je zin hebt. In plaats van daar op de focussen, kan je misschien je aandacht verleggen naar de dingen die wel fijn zijn: kinderen die met hun nieuwe speelgoed spelen, de sarcastische -grappige- opmerkingen van je favoriete nonkel, gekke kerstfoto’s maken, een spelletje spelen, het liefdevolle cadeau dat je kreeg waarderen, je grootmoeder/-vader die vreedzaam rondkijkt en dankbaar is voor iedereen in de kamer,.. Die dingen zijn er zeker ook dit jaar. En dat is waar ik naar op zoek ga gaan. Want het is namelijk onmogelijk om een negatieve emotie te hebben terwijl je dankbaar bent.

Kerstversiering Steph to Read 2018Wij wensen jullie allemaal de meest magische en dankbare kerstdagen. Probeer er zoveel mogelijk van te genieten. En gooi af en toe een gekke kerstfoto op Instagram. Dan kunnen wij ook meegenieten van jouw leuke momenten 😉

Liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s