Een onverwachte kerst

Heb jij deze maand lekker op de zetel gelegen en een boek gelezen? Lekker onder een warm deken met een kop thee jezelf verliezen in een verhaal?
Ik helaas bijna niet. Ik heb in de hele maand december 1,5 boek gelezen en dat is voor mijn doen heel weinig!
Er is niets leuker dan een kerstboek lezen om in de stemming te geraken, maar dit jaar heb ik mijn kerstboeken voor, tijdens en NA kerst gelezen. Het is niet omdat 25 december gepasseerd is, dat ik de kerstboeken in de kast zet tot volgend jaar. Mijn kerstboom is nog niet opgeruimd, de temperaturen zakken onder de nul en mijn dekentje is nog even knus als toen.

Charlies plannen voor een rustige plattelandskerst vallen in duigen als ze twee wel heel aantrekkelijke mannen ontmoet.
Charlie houdt niet van Kerstmis, en dit zou wel eens de ergste decembermaand van haar leven kunnen worden. Haar vriend heeft haar ingeruild voor zijn personal trainer, haar appartement is getroffen door een gaslek en haar moeder heeft besloten de feestdagen met haar vijfde man in Australië door te brengen.
Single, met een lichte hersenschudding en tijdelijk dakloos, stemt Charlie er schoorvoetend mee in de feestdagen door te brengen in Devon, om mee te helpen in de hondenopvang van haar nichtje. Maar haar plannen voor een rustige plattelandskerst met enkel harige viervoeters als gezelschap vallen in duigen als ze de Duitse dog Malcolm en zijn onweerstaanbare (maar helaas verloofde) baasje Hugo ontmoet. En als klap op de vuurpijl is er ook nog Cal, de aantrekkelijke maar vreselijk arrogante lokale dierenarts. Deze kerst zou wel eens interessanter kunnen worden dan Charlie ooit had verwacht.

Een onverwachte kerst Steph to Read

Wat vond ik dit toch een leuk boek. Ik heb mezelf er meermaals op betrapt dat ik hardop aan het lachen was. Er gebeuren continu onwaarschijnlijke dingen met het hoofdpersonage. Op een gegeven moment vroeg ik mij echt af waar ze het vandaan bleven halen. Het is allemaal over the top, maar ik werd er gelukkig van. Het was lichtvoetig en grappig. Het is het perfecte boek om in de kerststemming te geraken, maar ook om je hoofd mee leeg te maken tijdens alle kerstdrukte. Zo’n feestperiode kan best vermoeiend en hectisch zijn, dus dan is het noodzakelijk om goed voor jezelf te zorgen. En hoe kan je dat beter doen dan met een goed boek, kaarsjes en een deken?

Titel: Een onverwachte kerst
Auteur: Natalie Cox
Pagina’s: 303
ISBN-nummer: 078-90-225-8572-6
Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s