Geluksmomentjes december #5

Drie kerstfeesten, prachtige cadeaus en de schattigste kinderen ter wereld. Dat somt zowel mijn week op.

Zondag zijn Lore, Tim, Wout en ik naar de kerstmarkt geweest bij ons in het centrum. Wij te voet en Lore op de fiets. Binnen een paar weken willen we beginnen met fietsen zonder zijwieltjes, dus nog extra wat stimuleren en zoveel mogelijk oefenen.

GMdec5

Op Feestland genoten we van goede muziek, een gezellige sfeer, lekkere cava en goed gezelschap. Wout zat daar in ieder geval goed. Boterhammetje eten en knuffelen maar.

GMdec51

’s Avonds begon ik aan mijn kerstfilms. Ik zat eerst nog in dubio of ik een onbekende zou kijken op Netflix of een golden oldie. Het is uiteindelijk mijn favoriete kerstfilm geworden, The Holiday. Ik kan echt genieten van deze film. Voornamelijk Kate Winslet vind ik hierin een tof karakter spelen. En Jack Black 😀

GMdec52

Maandag was een fantastische dag. We vierden kerst die dag met enkel Tim, de kinderen en ik. Iedereen was op zijn mooiste gekleed en we hebben de hele dag lekker gespeeld, geknuffeld, gegeten en gelachen. Lore en Wout waren allebei zoooo ongelooflijk lief. Ik heb er echt immens van genoten. En dan Lore in haar kerstpakje. Te schattig.

GMdec53

De hele ochtend spendeerden we aan kerstknutselen. We moesten nog wat cadeautjes voor de grootouders maken en deze zijn het geworden. Plus nog een kerststal-kijkdoos.

GMdec54

Tim had een lekkere beenham met groenten uit de oven gemaakt en Wout besloot om op dat moment een grote dut te gaan doen. Zo hebben we allemaal rustig kunnen eten.

GMdec55

En daarna was het tijd om cadeautjes uit te pakken! We hadden Lore er expres niets over verteld (anders was de dag minder vreedzaam gegaan) en ze was door het dolle heen. Iedereen rond de kerstboom en openen maar. Iedereen is super verwend geweest en natuurlijk was Wout het blijste met het inpakpapier of de cadeautjes die Lore kreeg.

GMdec56

Tim heeft zijn eigen echt overtroffen dit jaar. De 3D-puzzel begin ik in het nieuwe jaar aan. Het zal een heuse klus worden dus onze woonkamertafel zal de komende maanden niet meer gebruikt worden 😀 En dan die twee boeken… Jongens, ik heb meer uren nodig in een dag! En de trui van Wout van Aert is wel het toppunt!

GMdec57

Laatst lag ik op de zetel mijn tattoo nogmaals te bekijken. Het is nu ongeveer 8 maanden geleden dat ik hem heb laten zetten en ik heb er geen spijt van. Hij is zo klein dat ik hem gemakkelijk kan verbergen (wat een must is voor op mijn werk), maar groot genoeg dat ik er elke dag van kan genieten. En elke keer weer herinnert het mij aan de reden waarom ik hem heb laten zetten.

GMdec59

Op Instagram zie je het alweer her en der verschijnen. De best nine van 2018. Deze waren de mijne en ik had het niet beter kunnen doen. Het voorbije jaar stond voornamelijk in teken van de komst van Wout en onze balans opnieuw vinden. Ik kan niet anders dan breed glimlachen als ik naar deze foto’s kijk en mij realiseren dat ik een ongelooflijke bofkont ben.

GMdec510

En nog maar een kleine maand en deze kadet wordt één. Elke dag weer ben ik zo gelukkig dat we toch besloten om voor jou te gaan. Hij heeft meestal een grote glimlach op zijn gezicht en die wangen zijn onweerstaanbaar. En dan zijn kersttenue… Smelt!

GMdec511

Lore kreeg ook op kerstdag bij oma en opa een cadeau. Het spreekt voor zich dat we haar de rest van de middag niet meer hebben gehoord. De My Litte Pony-fase is real. Ik denk alleen dat we een stuk huis moeten bijbouwen voor al dat speelgoed, want Wout kreeg ook nog een boerderij van Duplo.

GMdec513

En Tiber, de hond van mijn schoonouders was ook in kerststemming. Voor de twee seconden dat het duurde 😀

GMdec514

Tweede kerstdag ging Tim naar het veldrijden in Heusden-Zolder en ging ik ’s morgens (voor het DERDE kerstfeest) met de kindjes wandelen. Het was lekker fris weer en daar kan ik zo van genieten. Iedereen goed ingepakt en dan een flink stuk wandelen (en Lore fietsen).

GMdec516

Lore is altijd een goede fruit-eter geweest, maar de laatste tijd wist ze nooit echt wat ze moest kiezen (keuzestress?). Daar had papa snel een oplossing voor gevonden: een fruitspies. En natuurlijk kreeg mama er ook eentje!

GMdec517

En dan was er de kleinste bengel die een nieuw kunstje had deze week. Hij weet zich sinds kort goed te verplaatsen. Hij is nog niet echt aan het kruipen, maar op de één of andere manier maakt hij toch voldoende meters. Voor Lore moest ik nooit iets aan de kant zetten of beveiliging gebruiken. Voor Wout gaat deze vlieger niet op. God, wat is het toch een nieuwsgierig baasje. Elke kast gaat open en alles wordt eruit gehaald. Het is echt een kleine deugniet.

GMdec518

Zoals ik vorige week al liet zien, hadden we verf gekocht voor Lore haar kamer. Ze wou het iets gezelliger maken en roze was natuurlijk de kleur die ze koos. En aangezien Tim volgende week begint met zijn nieuwe baan, besloot hij zaterdag te verven. Needless to say, ze is blij met het resultaat en ze heeft gelijk. Haar kamer ziet er meteen een stuk gezelliger uit.

GMdec519

Vandaag wordt een dag vol klusjes: poetsen, lampen vervangen, opruimen, dweilen,… Morgen wordt ons laatste feestje van het jaar. Hoewel we er heel hard naar uitkijken, kijken we ook uit naar het einde van de feestperiode. Het wordt tijd voor wat gezondere maaltijden en wat minder aperitiefjes.

Doen jullie aan voornemens? De mijne komen morgen online 😉

Liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s