Geluksmomentjes januari #1

Hij is er.
2019 is gearriveerd! Deze week hoorde nog bij de feestweken dus dat wil zeggen: feest vieren, lezen, knuffelen en frietjes.

Zondag. De dag dat we meestal om 15u klaar zitten om naar de cross te kijken. Ik begon ’s morgens al in cross-sfeer te geraken door mijn nieuwe favoriete trui te dragen. Een kerstcadeautje van Tim.

gmjan1

We gingen die zondag ook trashwalking. Je kent het ondertussen wel: wandelen en afval oprapen. Ik denk dat we niet verder dan een kilometer zijn geraakt vooraleer onze zak vol zat. Ik kan hier zo slecht gezind van worden. Hoe moeilijk is het nu om uw rommel bij te houden. Wacht toch gewoon tot je ergens een vuilbak tegenkomt of recycleer het thuis. Hebben die mensen geen enkele notie van wat er gebeurd in de wereld? Steken ze gewoon hun hoofd onder een steen?

gmjan12

Maar mijn slecht gezindheid werd snel weggewerkt door deze kapoen. Wat word ik zo gelukkig van zijn lachje. Echt heel zijn gezicht lacht mee en wij ook meteen.

gmjan13

Ik sloot 2018 af met het kijken van één van mijn favoriete verhalen aller tijden, Pride & Prejudice. Normaal lees ik elk jaar rond kerstmis het boek, maar daar had ik gewoon geen tijd meer voor. Maar natuurlijk ben ik er meteen in begonnen toen ik de film had gezien. Het is voor mij hét liefdesverhaal. Het is een boek dat ik elk jaar weer kan lezen zonder dat het mij verveeld.

gmjan14

Maandagochtend stonden we al vroeg in de feestkleren, want we kregen vrienden op bezoek. Lore en ik gingen voor matching outfits 🙂

gmjan15

De andere twee familieleden werden wel een tikkeltje jaloers dus werd er samen met hen ook een foto gepakt. Kijk nu naar die bolle wangen!

gmjan16

Ik wou geen standaard quote op ons letterbord en happy new year was al helemaal geen optie. Dan maar deze 😉 kleine afwijking. De slinger was trouwens ook heel leuk. Gekocht bij HEMA (natuurlijk).

gmjan17

Sinds we kindjes hebben, gaan we niet meer opstap met nieuwjaar. Nu hebben wij vrienden met kleine kinderen dus komen we elk oudjaar ’s middags samen. Drinken en eten we iets lekkers, spelen de kindjes fijn samen. Op het einde van de dag, wanneer het buiten donker wordt, gaan we met zen allen wandelen. Lichtgevende armbandjes en vuurwerksterretjes. Een echt feest!

gmjan18

Rond half 9 lag de oudste op bed en gingen wij een rustige oudejaarsavond in. Gemakkelijke kleren, een goed boek, muziek, cava en om twaalf uur buiten naar het vuurwerk kijken (met vuurwerksterretjes).

gmjan19

Ik had mij in september voorgenomen om mee te doen met de Last 90 days challenge van Rachel Hollis en na twaalf uur kon ik de laatste dag afstrepen. Ik moet zeggen dat ik best trots ben op mezelf. Ik heb het dit jaar volgehouden en ik ben best tevreden over mijn resultaten. En het is waar… Ik ga het nieuwe jaar veel gezonder in en met beter voornemens -> Opgesplitste voornemens 2019

gmjan110

Dinsdagochtend kregen we onze nieuwjaarsbrief. Ze had een heel lief versje en we kregen de dikste zoenen. Zo’n momenten zijn altijd zo prachtig. En chapeau dat die kinderen toch twee weken lang die versjes geheim houden en nog zo goed weten!

gmjan111

En aangezien het voor Lore die ochtend pas het nieuwe jaar werd, mocht zij natuurlijk ook nog een vuurwerksterretje afsteken. Oh en btw HEMA: waarom maken jullie deze schattige pyjama’s ook niet voor de mama’s?

gmjan112

Die dag zijn we samen met Lore naar Maya en de honingspelen geweest. Wout bleef even bij moeke en Lore had mama en papa een hele namiddag voor haar alleen. En ’s avonds werd er natuurlijk nog extra geknuffeld. Altijd wanneer ik lig te lezen, komt ze er zo lief bijliggen.

gmjan113

Mijn basiskennis van kapsels is miniem. Lore heeft geen zitkont dus wat doen we wanneer ze iets speciaals wil: vlechtjes maken. Haar haren waren net gewassen, overal kleine vlechtjes inleggen en dan slapen. De volgende morgen zijn het prachtige golfjes.

gmjan114

En deze kerstvakantie zou niet af zijn zonder het nodige knutselwerk. Hier gingen we voor Wout een Bumba knutselen. Hij is er echt h-e-l-e-m-a-a-l gek op. Zucht.

gmjan115

Wout was op de crèche, papa werken en mama twijfelde of de kipfilet nog goed was. Dan maar optie 2: frietjes! En dat vond dit klein K3-tje helemaal niet erg.

gmjan116

Vandaag gaan we met de kindjes zwemmen en dan is het moment aangebroken om de kerstversieringen naar beneden te halen en terug op te bergen. Ik ga het wel missen. Ik vond de lichtjes zoo gezellig. Maar tegelijkertijd hoe ik ook weer van verandering. Heb jij je kerstboom nog staan?

Liefs,
Stephanie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s