Geluksmomentjes januari #2

Tim zijn pre-birthday party/date, uit-zijn-voegen-groeiende cactussen én Wout die kruipt!! Het was de tweede week van januari.

Een wilde zaterdagavond, zoals je kan zien 😉 Hapjes op tafel en UNO. Het was gezellig.. tot Lore besloot om Tim en mij vier (!) keer achter elkaar in te maken.

gmjan2

Hoewel Wout niet kon meespelen, vond hij het in ieder geval leuk om zijn ouders uit te lachen en Lore haar overwinningsdans te zien doen. Oh ja, die hanenkam.. alle verdienste gaan naar de papa (zucht). ’t Lijkt net op die ene voetballer.. Gelukkig maakt zijn t-shirt veel goed.

gmjan22

Meer dan een jaar geleden kregen we bij de geboorte van het dochtertje van een vriendin een kleine cactus. In de zomer heb ik hem al eens moeten herpotten, want hij groeide uit zijn voegen, maar ik vrees dat ik weer een grotere pot kan kopen. Ik doe er echt helemaal niets speciaal mee, maar die plant blijft groeien.. Raar, als je bedenkt dat ik mijn vorige cactussen gewoon om het leven heb gebracht.

gmjan23

Haar boeken heb ik nooit gelezen, maar ik zag het vaak genoeg voorbij komen op social media: Marie Kondo. Toen het op Netflix verscheen leek het mij leuk om naar te kijken, zeker omdat ze telkens families hielp om op deze manier hun leven weer op orde te brengen. Hoewel ik veel van haar methodes al zelf had toegepast, was het wel kijkplezier. Ik bekijk alle spullen die ik heb nu wat aandachtiger en heb minder moeite met dingen weg te doen/geven. En bakjes. Je kan nooit teveel bakjes hebben.

gmjan24

Het was tijd voor een nieuwe broek. Ik hou niet zo van winkelen. Ik heb geen standaardmaten en dat maakt het soms nogal lastig. Helaas kon ik er niet onderuit. Mijn broeken waren allemaal te groot en het zag er niet meer uit. Gelukkig duurde het allemaal niet lang en vond ik na een half uur een jeansbroek en een kleedje, in de solden ook nog! Volgens mij heb ik nu uiteindelijk mijn merk gevonden, namelijk Lee. Hij zakt niet af, heeft een mooie kleur, goede kwaliteit en hij zit als gegoten. Toen ik klaar was, was het niet simpel naar buiten wandelen en de auto in. Nee, ik moest eerst nog een kwartier wachten tot mevrouw klaar was met spelen in de ballenbak. Ik vind dit wel een goede uitvinding. De kids vervelen hun niet en de ouders kunnen rustig even rondkijken (maar dat resulteerde bij mij alleen maar naar de rekken die rondom het ballenbak zaten – ik ga niet graag te ver weg. Iets met de controle houden.)

gmjan25

Nu onze kerstversiering weg is, vind ik het altijd een stuk kaler in huis. Vaak geeft het mij weer wat rust na de feestdagen, maar er was toch één hoekje dat gewoon te leeg was. Daarom besloot ik de kratten die ik gebruikte voor ons kerstdorp (zie -> Onze kerstversiering van 2018) in te zetten. Al mijn ‘to-be-read boeken’ bij elkaar, een plant, kaarsjes, een letterbord en klaar! Ik vind het er echt super gezellig uitzien.

gmjan26

Woensdag ben ik begonnen (en heb ik ondertussen uitgelezen) aan dit boek, De boekwinkel op de hoek. Wat een zalig boek! Ik kan niet wachten om jullie er meer over te vertellen. In december heb ik geen ‘boeken die ik in … las’ gedaan, omdat het er gewoon simpelweg te weinig waren. Ik ga december en januari samen bundelen en deze zit er zeker bij.

gmjan27

Diezelfde dag waren we naar de markt gegaan voor vers fruit en daar hoort natuurlijk een warme wafel bij. Laten we zeggen dat de wandeling van de markt naar de bibliotheek voor Lore ineens een stuk aangenamer was. Het is een echte zoetekauw.

gmjan28

En toen De boekwinkel op de hoek uit was, stortte ik mij dezelfde avond nog op The crimes of Grindelwald. Jongens, het is mij NOG STEEDS NIET GELUKT OM DE FILM TE GAAN ZIEN. B-e-l-a-c-h-e-l-i-j-k. Ik ging die avond maar vijf bladzijden lezen. Natuurlijk werden er dat vijftig. Ik kan dit boek niet neerleggen.

gmjan29

Zaterdagmiddag was het tijd om met Wout naar de kinesist te gaan. We begonnen te merken dat hij wat gefrustreerd was doordat hij nog niet kroop en we besloten wat hulp in te roepen. Op deze moment had hij er nog zin in, maar iets later niet meer. Hoewel hij de weg van de minste weerstand prefereert, heeft hij al zo ontzettend veel geleerd in die drie sessies. Sinds deze dag kruipt hij steeds beetje bij beetje het huis rond (trots) en geeft hij mama om de vijf minuten een klein hartinfarct. Onze deugniet is on the loose!

gmjan210

Weet je nog die 3D-puzzel die ik van Tim kreeg met kerstmis? Die Hogwarts-toren? Juist ja. Daar ben ik aan begonnen. En wat een opdracht! Poeh, daar ben ik nog wel even mee bezig. Maar wanneer hij af is, zal hij weer mooi pronken op mijn boekenkast.

gmjan211

Tim wordt volgende week dinsdag 37 jaar. Aangezien wij die dag beiden moeten werken, besloten we het zaterdagavond te vieren. Ik had sushi besteld, wat kleine cadeautjes gekocht en er wat kaarsjes bij gedaan. Net weer iets anders dan een verjaardagstaart 😉

gmjan213

En van cadeautjes gesproken. Hij wou al een hele tijd een injectiespuit voor de barbecue (ik ben heel benieuwd om dit in werking te zien). Daarnaast kocht ik een drankflacon voor mee te nemen naar de crosswedstrijden én een zoetsappig kaartspelletje. Hij was er gelukkig heel blij mee.

gmjan214

Ik merk dat ik de laatste week wat in een dipje zit. Na de feestdagen heb ik altijd een periode waar ik niet goed weet wat met mezelf aan te vangen. Ik heb weinig energie, meer moe en nergens echt zin in. Ik probeer het dan wat te verdringen met beweging en heel veel lezen. Heb jij hier ook last van?
Vandaag is het na twee weken weer zwemles voor Lore en in de namiddag gaan we het BK veldrijden bij vrienden kijken.

Liefs,
Stephanie 

3 Comments

 1. Wat leuk om je blog te lezen. Ik vind bookstore idee ideaal en creatief.
  Ik heb beide films gezien, fantastic beasts en crimes of grinderwald. Eerste vond ik net iets beter, maar je moet ze toch gezien hebben. De boeken heb ik nog niet gelezen. Wel die van Harry Potter en ook de films. Soms heb je zo’n dag/avond dat je een film ervan moet zien. Ff afschakelen. Ben benieuwd wanneer je het boek uit hebt. Schrijf ze. Groetjes

  Like

  1. Hey! Dank je voor je lieve woorden.
   Ik heb het boek deze morgen uitgelezen. En ik had exact dezelfde reactie als bij het eerste boek: WAT? Nu wil ik de film enkel nog meer zien. Meestal is de eerste film inderdaad het beste, maar ik hoop dat ik de tweede ook leuk ga vinden.
   Groetjes

   Liked by 1 persoon

   1. Moet er wel bij zeggen dat ik de tweede eerst zag. De eerste heb ik daarna op Netflix gekeken. Wist toen niet dat film 1 al bestond. Maar nu ik ze allebei heb gezien blijven ze mooi en wil ik de boeken ook graag lezen. Ben benieuwd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s