Geluksmomentjes januari #3

Deze week kregen we voor één dag een nieuwe postbode, kroop ik terug achter de slijpautomaat en kregen we een weekendlogé. Oh ja, en Marie Kondo.

Zaterdagavond nestelde ik mij met The Crimes of Grindelwald en een glas cava op de zetel. Verwarming omhoog, kaarsje aan en lezen maar. Heerlijk zo’n avond. En wat een vragen heb ik nu! Dat derde boek moet dringend uitkomen.

gmjan3

Zondag gingen we het BK veldrijden bij vrienden kijken. Zij kregen die dag een nieuwe huisgenoot, namelijk Pascal, de kameleon. Hier is hij ongeveer 3 maanden oud. En hoewel ik geen grote fan ben van reptielen, vond ik hem er toch wel schattig uitzien. Toen hij eenmaal in zijn kooi zat, kwam hij pas echt mooi tot zijn recht. Wel benieuwd hoe hij er binnen een klein jaar uit gaat zien..

gmjan32

Maandag is het Wout-en-mama-dag. En wanneer zus van huis is, speelt broer met haar My Little Pony-kastelen. Al het speelgoed in de wereld en hij moet én zal hiermee spelen..
Voor alle ongeruste mensen: hij had net het bakje met kleine spulletjes omgegooid (wat ik na deze foto meteen opruimde), ik zat erbij en hij had zijn tut in, dus niets ging verloren in zijn mondje. 

gmjan33

En we hadden overdag nog niet voldoende gespeeld dus gingen we ’s avonds lekker warm in onze pyjama nog even verder. Momenteel is hij helemaal weg van dit houten trekspeelgoedje. Heen en weer, heen en weer, heen en weer,…

gmjan34

Dinsdag was Tim jarig. En hoewel we het zaterdag al hadden gevierd, konden we het moeilijk zomaar laten voorbij gaan. Voordat we ’s morgens vertrokken, blaasden Lore en ik nog snel wat ballonen op. Net weer iets leuker thuiskomen voor Tim.

gmjan35

Vorige week zei ik toch naar Marie Kondo gekeken te hebben op Netflix. Wel, ze heeft mij aangestoken. Nu ga ik er niet helemaal in op zoals sommige mensen (aangezien ik regelmatig al onze kasten opruim), maar sommige dingen moesten terug wat meer netjes georganiseerd worden. En deze trolley was er één van. Nu we bijna geen kasten meer beneden hebben, moest ik creatief worden. Het bovenste ‘schuitje’ is voor alle kantoorbenodigdheden, hetgeen daaronder voor de kinderen en het onderste voor al mijn creatieve hersenspinsels (goed opgeborgen in een doos zodat Wout er niet mee aan de haal gaat). Ik heb ook nog wat schuiven in de keuken gedaan en het voelt wel rustiger nu het allemaal in aparte bakjes ligt.

gmjan36

Lore kwam die middag thuis als postbode. Er zat zelfs een brief in haar zak. Die moest nog even in de brievenbus gedaan worden. Ze had in de klas een heel leuk briefje gemaakt met een mooie tekening en een leuke tekst. Ik vind zo’n knutselwerkjes (pet, zak en brief) zo leuk. Ik kan hier enorm van genieten. Zeker als ik zie hoe hard ze erin opgaat.

gmjan37

En hoewel hij het elke keer weer presteert, vind ik het ook wel grappig. Net zoals bij het My Little Pony kasteel, wil meneer enkel dingen waar hij niet mee moet spelen. Zoals alle verzorgingsmiddelen bij zijn luiertafel. Toegegeven het ligt op ideale hoogte, maar hij haalt er echt ALLES uit (om er vervolgens op te sabbelen of mee op de grond te slaan).

gmjan38

Woensdag ben ik begonnen aan dit boek. Het is er eentje van 443 bladzijden, maar na de eerste paar pagina’s was ik al geboeid. Het wordt er weer eentje die ik snel ga uitlezen. Januari is echt een leesmaand geworden. Binnenkort laat ik ze weer allemaal op een rijtje zien.

gmjan39

Donderdagmorgen kroop ik op het werk weer eens achter de slijpautomaat. Meestal hou ik mij voornamelijk bezig met ogen meten en contactlenzen aanpassen, maar het leek mij leuk om hier terug wat meer mee te beginnen. En ik moet zeggen dat hij mij goed is bevallen. Ik ben het nog niet verleerd 😉

gmjan310

De volgende post is eerder iets voor dames, dus gentleman: jullie kunnen naar de volgende foto scrollen.
Ik kwam deze foto laatst tegen op Facebook, helemaal in Marie Kondo – stijl, en ik vond het zo goed gedaan. Ik heb beneden een schuif en boven een mandje, maar alles ligt gewoon door elkaar. Op deze manier is het super overzichtelijk en handig te gebruiken. As we speak, ben ik tussenschotjes aan het maken van karton.

gmjan311

Ik hou van de winter en dat werd deze week nogmaals bewezen. Van woensdag op donderdag begon het met sneeuwen. Eerst heb ik ’s avonds een half uur door het raam staan kijken, maar ’s morgens benam het uitzicht mij gewoon de adem. De velden lagen er PRACHTIG bij. De zon kwam op en de kleuren in combinatie met het ijs, de sneeuw en de mist, was ongelooflijk.

gmjan312

Dit weekend hebben we een logé, namelijk Pom Pom, de klasknuffel. Lore keek er al de hele week naar uit en was zo blij dat hij naast haar mocht slapen. Elke ochtend aankleden, mee spelen, mee op avontuur en ’s avonds pyjama aan en verhaaltje voor we gaan slapen. We nemen voldoende foto’s zodat we in het dagboek kunnen laten zien wat we allemaal hebben gedaan voor de andere kindjes.

gmjan313

Terwijl ik met Wout naar de kinesist was, ging Tim bij een vriend van ons klinkeren. Terwijl de mannen hard aan het werk waren, nam de mama des huize de kindergroep mee wandelen. Water, sneeuw, zon, beweging en vriendjes. Ik denk dat ze zich goed geamuseerd hebben. Lore heeft zich in ieder geval goed uitgeleefd. De hele avond zat ze met rode wangen te knikkebollen op de zetel.

gmjan314

Wij zijn nu ongeveer vier keer naar onze kinesist geweest en Wout maakt echt enorme sprongen. Hij kruipt het hele huis door, trekt zich overal aan op tot op zijn knietjes en kan zijn nieuwsgierigheid niet meer bedwingen. Hij kan zelfs al een paar seconden stevig blijven staan als we hem rechtzetten. Hoewel sommige baby’s op deze leeftijd al verder zijn, is het voor hem een grote stap op korte tijd. Het is ook een heel andere baby geworden. Hij is niet langer meer gefrustreerd, maar is terug een vrolijk manneke.
(voor diegene die het zich afvragen: Wout was gefrustreerd doordat hij nog niet kon kruipen. Door zijn koemelkallergie en de jeuk hiervan op zijn borstkas, hebben we hem weinig op zijn buik gelegd, waardoor hij minder gestimuleerd was)

gmjan315

Hoe gaat het met jullie? Is er iemand nog aan de Marie Kondo – methode begonnen? Ik zie op social media zoveel mensen hiermee aan de slag gaan. Het werkt wel lekker motiverend en ik denk dat de kringloopwinkels en tweedehandswebsites overuren maken. Ik merk wel echt dat het in mijn hoofd een stuk rustiger is wanneer alles meer is opgeruimd en ik minder spullen heb. Ik geloof niet in onnodig weggooien, maar wanneer ik iets al een paar jaren niet meer heb gebruikt of gedragen, dan is het niet meer voor mij, maar kan ik er een ander mee blij maken.

Liefs,
Stephanie 

5 Comments

  1. Ik heb nog nooit van Marie Kondo gehoord….😊. Ga t ff googelen😅.

    Ik vind het ook genieten als mijn zoon met werkjes thuis komt. Vaak zelf ook helemaal trots. En soms geeft hij het aan me zo van….doe er maar mee wat je wilt, mam.

    Zelf lees ik ook veel. Wel het meest in bed voor ik ga slapen. Anders val ik niet aan slaap, moet toch iets hebben gelezen

    Liked by 1 persoon

  2. Hoi, ik heb m’n kleerkast een tijdje geleden onder handen genomen volgens de Marie Kondo stijl. Heel ‘verlichtend’ vond ik dat! Ik ben blij dat ik even doorgebeten heb, want was niet simpel. Je verschiet er dan van hoeveel kleren er op een hoop liggen!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s