Geluksmomentjes januari #4

De laatste weken van januari zijn begonnen, maar de winter lijkt maar net zijn intrede te maken door de centimeters sneeuw. Deze week werd Wout één en kreeg ik een superleuk recensie-exemplaar.

Zoals jullie vorige week lazen in Geluksmomentjes januari #3 was de klasknuffel vorig weekend op bezoek. Hij heeft zich zeker niet verveeld, maar volgens mij was dit toch zijn favoriete moment. Of dat van Lore en haar papa?

gmjan4

Zondagmorgen weer naar de zwemles! Ze vindt het nog super leuk om te gaan en beetje bij beetje wordt ze er steeds beter in.

gmjan42

Terwijl papa en Wout zondagmiddag de cross keken (waar Wout van Aert won -> HOERA), gingen Lore en ik op mama-en-dochter-date. Gezellig wandelen/fietsen, daarna iets lekkers drinken en wat keuvelen. De beste momenten met haar. En wat die jongedame allemaal kan vertellen. Ongelooflijk.

gmjan43

Wout kan dus kruipen. En goed. Niets is meer veilig en op zich kan ik daar goed mee om. De echte gevaarlijke dingen heb ik weg gezet en het woord ‘nee’ komt iets vaker aan bod. Maar toen meneer maandag richting boekenkast/typemachine kroop, kreeg ik het toch wat benauwd. Gelukkig interesseren enkel het typemachine hem. Oef! De boeken is een big no-no. Hij heeft zijn eigen boekenkast 😉

gmjan44

Waar ben ik in godsnaam aan begonnen met die 3D-puzzel van de Great Hall? Deze is echt onmogelijk en op sommige momenten krijg ik er effectief stress van. Zondag krijgen we mensen op bezoek en dan heb ik toch echt die tafel nodig! (spoiler alert: het is me niet gelukt)

gmjan45

Het moment is aangebroken! De maxi-cosi-tijd is voorbij!! Ik heb altijd zo’n hekel gehad aan dit ding en nu kan hij eindelijk weg. Lore en Wout waren even enthousiast als ik.

gmjan46

Dus dinsdag… Het ging sneeuwen. 3-5 centimeter? Jaja, het zal waarschijnlijk wel niet zo erg worden. Voor de zekerheid toch maar sneeuwbotten meegenomen voor van en naar de auto te wandelen. Lekkere warme voeten en ik moest maar een béétje sneeuwruimen…

gmjan47

Maandag hadden we Wout zijn verjaardagscadeau gekocht. Aangezien onze dagen de laatste weken nogal gevuld zijn, zette we zijn loopfiets dinsdagavond al in elkaar. Ik vind hem zo tof. Ik weet dat hij het nog niet meteen kan gebruiken, maar twee jaar vind ik dan weer te lang om te wachten. Ik kan niet wachten om te zien hoe hij de tuin onveilig maakt.

gmjan48

En we hebben er sinds kort ook een hondje bij 😀
Hoe schattig is dit! Om ervoor te zorgen dat zijn knuffeltje overal mee naartoe gaat op zijn ontdekkingstocht doet hij hem maar gewoon in zijn mond.

gmjan49

Donderdag, 24 januari, was het exact één jaar geleden dat Wout werd geboren. Ongelooflijk hoe snel dit jaar is gegaan. Het begon op woensdag. De 23ste januari is de datum dat we binnen gingen in het ziekenhuis en ons voorbereidde op de keizersnede. De uren kropen die twee dagen voorbij, maar tegelijkertijd glipte ze door mijn vingers. Vanaf dat ik deze donderdag mijn ogen opendeed, herleefde ik die hele dag opnieuw. Maar het mooiste moment was om 8u39, toen Wout ter wereld kwam. Wij houden van jou, kleine knapperd.

gmjan410

We hadden het voor de crèche cake gemaakt om samen met de andere kindjes te eten en zo te zien viel hij goed in de smaak. Ik vond het heel leuk dat we deze foto’s mee naar huis kregen. Zo hadden we een ideetje hoe hij het had gevierd. We hadden een lactosevrije cake gemaakt, waar we binnenkort het recept van delen. Ik vind het wel tof om te weten dat we een cake hebben gemaakt die (bijna) elk kindje kon eten. Er zijn tegenwoordig meerdere kinderen met koemelkallergie en ik vind het dan zo zielig als zij geen stukje cake krijgen.

gmjan411

Ik ben weer in een nieuw boek begonnen. Ditmaal in 19% kans op geluk van Yanka van der Zwaan. Weer een zalig boek dat heerlijk wegleest. Als het mij lukt om het nog deze maand uit te lezen, wordt dit mijn ZEVENDE boek van januari. Ik denk niet dat ik ooit al zoveel boeken op zo’n korte tijd heb gelezen.

gmjan412

Deze week mocht ik weer een recensie-exemplaar ontvangen. Deze was Jij Ik Alles van Catherine Isaac. Maar kijk nu eens hoe mooi dit ingepakt was! Hij ligt zo nog steeds op mijn boekenplank en die linten gaan er pas af wanneer ik het boek effectief ga lezen.

gmjan413

Lore is nog steeds helemaal verzot op My Little Pony. Dagelijks worden er afleveringen van gekeken, er wordt met de kastelen gespeeld en er wordt geslapen met de knuffels. Aangezien Wout deze week overladen wordt met verjaardagscadeau’s, hadden mijn moeder en wij ook een klein cadeautje gekocht voor haar. Twilight Sparkle (paars) en Clarity (wit) had ze al en ze heeft van ons nu Pinkie Pie (roze) en Rainbow Dash (blauw) gekregen. Nog twee te gaan en de collectie is compleet 😀

gmjan414

Het was een drukke week, maar niet zo zeer gevuld met interessante dingen. We moesten vooral veel regelen en allerlei klusjes doen. Tim heeft er nu bijna zijn eerste maand opzitten bij zijn nieuwe werk. En hoewel hij er heel graag werkt, zijn we nog steeds een beetje op zoek naar de balans.

Nu zit mijn hoofd weer helemaal vol met allerlei blogposts die ik wil schrijven: een jaar als mama van twee – mijn bevallingsverhaal (een jaar na datum) – lactosevrije vanillecake – bewerkte vs onbewerkte foto’s – het schuldgevoel van een werkende mama-… Dus kan iemand mij even een (gratis) poetsvrouw, strijkhulp, kok, kloon voor op het werk en boodschappenmadam sturen? Het wordt geapprecieerd.

Liefs,
Stephanie 

2 Comments

  1. Gefeliciteerd met Wout! Altijd een mooi bijzonder moment de eerste verjaardag. Meestal terugdenkend aan het bevalling-moment. Mijn beide zoontjes zijn ook met de keizersnede geboren. De foto van jullie was ook zeer herkenbaar. Het doet me ook altijd wat. Vooral bij de eerste, waar de bevalling niet soepeltjes verliep.
    Geniet lekker van jullie kindjes op ieder moment. Ze worden zo snel groot.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s