Geluksmomentjes februari #1

Hiep hiep hoera zingen, ziektekiemen en kienen. En om het allemaal nog wat mooier te maken, kwam er ook nog sneeuw bij kijken!

Zondagochtend. Zwemles. Om 9u20 zitten we aangekleed (Lore dan) te wachten tot de zwemmeester haar komt halen. Hoewel ik half 10 redelijk vroeg vind op een zondagochtend, vind ik het plezant. Knuffelen terwijl we wachten, iets drinken in de cafetaria met andere zwemmama’s en daarna met natte haren weer richting huis. Een mini-avontuur.

GMfeb1

Zondagmiddag was het feest. Allez, een kleintje dan. De grootouders plus de meters en peters kwamen langs om een glaasje te drinken op Wout zijn eerste verjaardag. Voor degenen die het nog niet hebben gelezen.. Ik schreef deze week een blogpost over mijn eerste jaar als mama van twee en hoe wij het aanpakken -> Al een jaar lang mama van twee.

GMfeb12

We hebben het feestje bewust klein gehouden. Bij Lore haar eerste verjaardag was iedereen aanwezig en we merkten toen heel hard dat het te druk was voor haar. Ze was compleet over haar toeren en daar wilden we geen herhaling van. Een paar ballonnen, wat feestversiering van Bumba en soep met een sandwich. Iedereen gelukkig, maar eentje nog het meest…

GMfeb13

We hadden voor Wout een lactosevrij gebak gehaald en hij vond het heerlijk. In het begin wist hij niet goed wat te doen (hoezo mag ik nu ineens smodderen?), maar algauw had hij het in de smiezen. Het manneke had echt de dag van zijn leven. Ik iets minder toen ik zijn kleren en stoel schoonmaakte. God, wat plakt die cake!

GMfeb14

Maandag was het iets minder voor Wout. Hij kreeg twee spuitjes bij Kind & Gezin. Hoewel hij heel flink was, heeft hij toch serieus geweend toen de spuitjes werden gezet. Voor de rest was alles goed gegaan. Hij zat een klein beetje boven het gemiddelde, maar wel in proportie. No surprises there.

GMfeb15

En hoewel zijn verjaardag al twee keer was gevierd, wil dat nog niet zeggen dat er geen feesthoedjes meer gedragen worden. De hele week verzette hij zich tegen een kroon of hoedje, maar op maandagavond kregen we het toch voor elkaar (inclusief kersttrui, want die worden gedragen tot de lente). Foto voor het fotoboek!

GMfeb16

Wout en Lore hebben beide al een flinke verkoudheid gehad en ik had nog gehoopt eraan te ontsnappen. Natuurlijk is dit niet gelukt. Terwijl ik maandagavond op de zetel zat, voelde ik de hoofdpijn opkomen en alle mogelijk gezichtsholtes dichtslibben. Het was de bedoeling om mij dinsdag door de werkdag te slepen met Dafalgan en Strepsils.

GMfeb17

Maar helaas is dat niet gelukt. Om half drie besloot ik naar huis te gaan. Ik had al vier pijnstillers genomen, maar de hoofdpijn was niet meer te doen. Eénmaal thuis kroop ik op de zetel met een grote kop thee en een boek. Helaas kon ik zelfs niet meer lezen. Het enige wat ik wou was mijn ogen dichtdoen.

GMfeb18

Woensdag was de hoofdpijn gelukkig verdwenen en om de ziektekiemen wat te bestrijden, leek mij een wandeling in de frisse lucht goed. We gingen op weg naar de bib voor weer een nieuwe lading voorleesboeken. En deze keer mocht Fluttershy mee. Zoals jullie weten is Lore fan van My Little Pony en ze verzameld deze knuffels. Er zijn zes verschillende pony’s en deze had ze net van ons gekregen. Nummer 5. Nog eentje te gaan. Welke natuurlijk al bij ons in de kast ligt te wachten op het ideale moment. Ze waren bij Blokker in Eersel afgeprijsd van 15 euro naar 5 euro. Duidelijk, toch?

GMfeb19

Donderdag ging ik bij mijn moeder op zoek naar onze kienblokskes. Ja, je leest het goed. Ik ging kienen. Elk jaar organiseert de school van Lore een kienavond en dit jaar kon ik eindelijk gaan. Het was al zeker 18 jaren geleden dat ik nog was geweest. Lore zit op dezelfde school als waar ik vroeger zat en de hele avond was pure nostalgie. Ik vind het zo fijn om te zien dat Lore nog een hele hoop leerkrachten heeft die ik ook nog heb gehad/gekend.

GMfeb110

Nu had niet alleen Lore boeken meegebracht van de bib, maar ik ook. Op de weg naar buiten zag ik deze staan en hij ging meteen onze tas in. De laatste tijd lees ik veel romans van Duitse schrijvers en de verhalen zijn zalig. Deze paste perfect bij wat ik de laatste maanden allemaal had gelezen.

GMfeb111

Donderdag werd ik wakker en was er sneeuw!! Om even aan te tonen wat voor tegenpolen Tim en ik zijn.. Donderdagochtend. Een bericht. Liefje: ‘Sneeuw. Vettigheid.’ Ik: ‘Sneeuw! Joepie!!’ De wereld wordt er zoveel mooier van. Net een laagje magie.

GMfeb112

Vrijdagavond stopte ik wat vroeger met werken en schoof ik om 19u30 aan de ‘kientafel’. Een grote kaart en kienen maar. Vrienden en een glas wijn erbij. Wat meer heb ik nog nodig? Het was leuk om te doen en zoals ik al zei: pure nostalgie. Helaas wel niets gewonnen. Wie weet volgend jaar beter.

GMfeb113

Sinds het weekend van 8 december hebben wij elk weekend vol gestaan met afspraken/feesten. Hoewel ik hou van bezigheid en natuurlijk van vrienden en familie te zien, is bij mij de limiet toch wel bereikt. Ik wil gewoon een weekend waar niets moet en waar we één dag in pyjama kunnen blijven en niets anders doen dan spelen en film kijken. Helaas moet ik hier nog een paar weken op wachten. Wanneer het mij allemaal te veel word (het huishouden gaat ook nog door) , ga ik wandelen. Ondanks dat het zaterdagavond regende, ging ik toch even de blok om met Wout. Even de rust opzoeken en het hoofd leegmaken.

GMfeb114

Vandaag is het volgende ‘feest’. Een hoop vrienden met hun kinderen komen het WK veldrijden bij ons kijken. Ik ben heel benieuwd om te zien wie er dit jaar gaat winnen. Tim is een fanatieke Mathieu-fan, ik ben een Wout-fan en een aantal vrienden van ons Toon-fans. We hebben soep, sandwiches, chips, entertainment en hopelijk wat zon. Dat zal wel goed komen, toch?

GMfeb116

Kijk jij ook het WK veldrijden vandaag? Of heb je andere plannen op deze zondag?
En ik ben benieuwd: gaat er nog iemand ooit kienen? Ik vond het best leuk om te doen 😀

Liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s