Geluksmomentjes februari #3

‘Ik kwam, ik zag en ik overwon.’ Exact wat Wout zou zeggen (als hij kon praten) over zijn windpokken. Want ja, die waren deze week van de partij, samen met de eerste niesbuien en Lore haar schoolfeest.

Zoals je kon lezen in Geluksmomentjes februari #2 gingen wij zondag een babybuik aaien. We gingen naar vrienden in Antwerpen, maar Wout dacht daar anders over. Hij kreeg die dag de windpokken. Na zijn ochtenddut kwamen de eerste puntjes tevoorschijn. Helaas had de man van het koppel waar wij naartoe gingen nog nooit de windpokken gehad en we vonden geen last minute babysit. Lore was ontroostbaar. Onze vrienden hebben hele leuke dieren en ze keek er zo naar uit. Dan maar even troosten en knuffelen bij mama.

GMfeb3

Papa troost dan weer geheel op zijn eigen manier 😀 We kregen in ieder geval al wel een glimlach.

GMfeb32

Dus besloten we het thuis maar gezellig te maken. We haalden alles uit de kast: PlayDoh, speelzand, UNO, Poeppie Knor,.. We keken Hotel op stelten van Samson & Gert en aten lekkere hapjes.

GMfeb33

En daarna gingen we samen nog wat boodschappen doen, terwijl papa cross keek en voor Wout zorgde. Ik vind die kleine wagentjes altijd zo schattig. We zijn op ons gemak de hele winkel rond gewandeld en hebben hier en daar een praatje gemaakt.

GMfeb34

Ik vond dat Wout er relatief weinig last van had. Gelukkig hadden we de week ervoor medicatie tegen de jeuk gekregen voor zijn eczeem/allergie dus ik dacht dat dit onze redding was. Helaas. Zondagnacht was slapen geen optie. De hele tijd probeerde hij in slaap te vallen, maar werd steeds weer wakker. Zelfs bij mama liggen, hielp niet. Rond 4 uur viel hij dan tenslotte toch in slaap.

GMfeb35

En ’s anderdaags was het ergste al voorbij. Hij bleef de hele dag in een gemakkelijke pyjama en na een lange dut kreeg ik alweer een dikke glimlach. Hij heeft er gelukkig weinig last van gehad in zijn gezicht. Zijn armen en benen waren veel erger.

GMfeb36

Wat werd het ineens mooi weer deze week! Ik ben Lore elke dag (dat ik thuis was) te voet naar school gaan brengen en gaan ophalen. Nu pas besef ik hoe hard ik de zon heb gemist. Het gevoel van de warme stralen op mijn gezicht was heerlijk. Ik werd er meteen goed gezind van.

GMfeb37

Zoals jullie weten is Trots en Vooroordeel mijn favoriete verhaal. Ik zal altijd het boek prefereren boven de film, maar deze versie vind ik niet slecht. Ik heb hem al zeker vijf keren gezien, maar ik heb altijd schrik dat ze hem van Netflix halen of dat Telenet besluit hem te verwijderen. Ik besloot hem daarom op dvd te kopen.

GMfeb38

Wanneer baby’s ziek zijn, vragen ze nu eenmaal meer aandacht. Begrijpelijk. Het is dan ook fijn om samen gezellig op de zetel te knuffelen. Helaas moet er ook nog wat in het huishouden gedaan worden. Terwijl Wout maandag bijsliep van een korte nacht, besloot ik in gang te schieten. Ik had goed mijn best gedaan en om ervoor te zorgen dat ons huwelijk goed blijft, besloot ik Tim een heads up te geven 😉

GMfeb39

Online zag ik dat de Bon Bonnekes weer te krijgen waren. In Lommel krijgt elk kind een boekje met kortingsbonnen van de stad. Er staan leuke dingen in en ik kan niet wachten om weer in gang te schieten. Nu het weer zo mooi is, heb ik het gevoel te ontwaken uit een winterslaap. Ik wil van alles doen. Het liefst ga ik nu met een emmer water, een vod en een stofzuiger het hele huis door. Kom maar op met die lenteschoonmaak.

GMfeb310

Donderdag was ik thuis gebleven aangezien Wout nog niet naar de crèche mocht. ’s Middags ging ik Lore ophalen om gezellig thuis boterhammen te eten. Normaal gezien blijft ze altijd op school eten, maar aangezien het op school wat druk is tijdens de middagpauze, hadden wij een onverwacht geluksmoment. Natuurlijk weer te voet en om te beschermen tegen de zonnestralen, toch even onder de parasol met Wout.

GMfeb311

Dit kwam ik donderdagmiddag tegen. Ik ben er zelfs voor terug gelopen om de foto te nemen. Iemand had twee boeken in plastiek op een bank gelegd. Klaar om mee te nemen en te lezen. Ik heb dit zelf ook een keer gedaan en ik vind het echt tof om dit in mijn eigen stad te zien.

GMfeb312

Ondanks de windpokken (waterpokken voor de Nederlanders) hebben de kinderen zaaaalig met elkaar gespeeld. Ze beginnen nu echt te genieten van elkaars gezelschap. Samen in dit ballenbad was echt dolle pret. Samen erin, ‘deurtje’ toe en niemand mocht nog in hun fort.

GMfeb313

Een paar straten van mijn werk staat een tankstation genaamd Verstappen. Ze hadden een flinke renovatie en toen ik vrijdag langs liep, zag ik dit doek hangen. Ik kijk zelf geen formule 1, maar ik moest er een foto van nemen voor mijn schoonmoeder. Goed gevonden, toch?

GMfeb314

De temperaturen gaan omhoog, het zonnetje schijnt en de dagen worden weer wat langer. Meteen gaan mijn gedachten dan naar onze kleerkasten. Wat hebben we nog liggen voor de aankomende lente? Aangezien onze kids beide wat nieuwe kleding nodig hebben, besloot ik al wat rond te neuzen. En toen kwam ik dit tegen… Het vergde zoveel wilskracht om dit niet te kopen voor Wout. Dat kan je wel begrijpen, toch?

GMfeb315

Op vrijdag gaat Lore samen met Tim en Wout altijd naar mijn schoonouders. En elke week krijgt ons madammetje iets lekkers, meestal een donut. Ze kijkt er dan ook echt de hele dag naar uit. Gezellig bij oma en opa op de zetel, donut eten, bijpraten en vervolgens leuke filmpjes kijken.

GMfeb316

Die zalige zon. Ik word er echt gelukkig van. Ik wil niets anders dan een stoel, een boek, iets te drinken en volop genieten van de zonnestralen en de fluitende vogels. Alleen is er voor mij dan één nadeel aan verbonden: hooikoorts (onkruid en grasstuifmeelpollen). Dus deze week ben ik weer begonnen met mijn antihistaminepillen (en dat zal waarschijnlijk zo blijven tot aan de herfst). Hebben jullie hooikoorts? Wat doen jullie hiertegen? Ik heb al zoveel dingen gehoord: het hele jaar door één lepel streekhoning eten, rug laten intapen, een paar jaren lang elke maand een injectie,…

GMfeb317

Zaterdagavond was het schoolfeest bij Lore op school en het stond in teken van de liefde. Overal hartjes, spelletjes en heel veel liefde. Op het einde stond iedereen lekker een hotdog of soep te eten, branden er houtvuurtjes en was er zelfs een vuurspuwer. Lore heeft er echt van genoten.

GMfeb318

En mama was doodop toen het 20u was. Terwijl ik Lore instopte, besloot ik even bij haar in bed te kruipen. Het was met dezelfde wilskracht waardoor ik die vorige outfit niet kocht, dat ik nog uit dat bed ben gekropen. Ik lag zo zalig langs haar, dat ik gewoon in slaap kon vallen. Ik heb dan toch maar mijne dikste pyjama aangetrokken en de zetel opgekropen met iets lekkers te drinken en een nieuw boek. De foto is iets waziger, maar het komt goed uit want zo voelde ik mij op dat moment ook. Ondanks dat de zon wat vaker aanwezig is, heb ik nog steeds de behoefte om heel veel te slapen. Iemand hier nog last van? Het was geen wilde zaterdagavond, want ik lag er op tijd in.

GMfeb319

Vandaag zou het weer zacht worden en voor het eerst in maanden hebben wij een vrije zondag. Wout is eindelijk verlost van zijn windpokken en het normale leven komt weer op gang. Ik kijk zo ongelooflijk hard uit naar morgen. Buiten Lore haar zwemles hebben we helemaal niets op de planning staan. Ik hoop dat we kunnen genieten van het weer en van elkaar. Ik heb echt behoefte aan een beetje rust.

En jij? Ga jij genieten van deze zondag?

Liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s