Geluksmomentjes februari #4

Lore leren fietsen. Het is een uitdaging. Op zijn minst. Ze is nog sneller afgeleid dan Dory van Nemo. Helaas heeft ze de loopfiets weinig gebruikt (lees: lange benen), waardoor we naar een grotere fiets met zijwieltjes zijn gegaan. Haar evenwicht is hierdoor niet optimaal dus het vergt enig doorzettingsvermogen, maar we gaan ervoor. De zijwielen zijn er zondag afgegaan en komen er niet meer op. We oefenen zo veel mogelijk.

GMfeb4

Vorige week zei ik al dat ik op het einde van mijn latijn zat. De eindejaarsfeesten en alle nasleep in het nieuwe jaar hadden mijn reserves uitgeput. Zondag vroeg ik Tim of ik een half uur ongestoord even buiten kon zitten. Ik vraag het niet graag omdat hij de hele week hard werkt en onze kids nogal druk zijn op het moment, maar hij vond het geen probleem. Ik nestelde mij op een stoel in de zon met een boek. Tien minuten later kwam Tim naar buiten met een aperitief. Zo maar. Uit het niets.

GMfeb42

En hij was lekker! Hij had deze rosé cava bij een kerstpakket gekregen en wat een geluk dat er twee flesjes inzaten 😉

GMfeb43

Een half uur nadat de aperitief werd gebracht, kwam Lore naar buiten. Ze had een ketting voor mij gemaakt. Mijn hart smolt. Ze deed hem bij mij om, ik kreeg een kus en ze ging weer binnen verder spelen. Een half uur later kwam ze terug naar buiten om te vertellen dat ik aan tafel mocht schuiven, want de hapjes waren klaar. Hands down de beste zondag.

GMfeb44

De dag daarop begon de week met een doktersbezoek voor Wout. We lopen nog steeds bij de kinderarts voor zijn allergieën. We zijn overgeschakeld naar Soja melk en uit de allergietesten werden we niet wijzer. We hebben medicatie tegen de jeuk en moeten zijn huid zo gehydrateerd mogelijk houden. Binnen een half jaar evalueren we weer en dan maken we eventueel de switch naar gewone melk.

GMfeb45

Moe. Doordat mijn reserves op waren, had ik het gevoel wel dagen te kunnen slapen. Ik merkte aan Tim dat het voor hem ook genoeg was geweest. We besloten deze week op tijd te gaan slapen en het was zalig! Elke avond lagen we rond 22u te slapen. Ik kan mij niet herinneren wanneer ik een week elke dag meer dan 7 uren heb geslapen, maar het was broodnodig.

GMfeb46

Deze week was er ook een minpunt. Onze leidingen zaten verstopt. Na verschillende producten te proberen, zat er niets anders op dan de putten open te maken. Leuk is anders, maar Lore vond het fascinerend. Ze heeft de hele middag buiten gezeten en continu vragen afgestoken. En het probleem werd gelukkig ook gevonden. Natte doekjes. Wij gebruiken deze bij Lore als ze naar de grote wc gaat, maar helaas waren ze niet afbreekbaar. Diezelfde middag reed ik dus naar de winkel om afbreekbare voorraad in te slaan. #dom

GMfeb47

Een collega had leesvoer meegebracht naar het werk. En dan moet je mij hebben. Na drie seconden had ik er al eentje open geslagen. Deze vond ik echt grappig. Er stonden de leukste teksten in en ik heb echt een paar keren hardop gelachen.

GMfeb48

Maar er stonden ook wel wat wijsheden in, zoals deze.

GMfeb49

In mijn Opgesplitste voornemens 2019 las je dat mijn gezondheid de eerste drie maanden voorop staat. Met gezondheid bedoel ik niet enkel fysiek, maar ook mentaal. Ik had dit boek gekocht en ik wou elke vraag schriftelijk beantwoorden in de eerste drie maanden. Deze week beantwoorde ik de 999ste vraag. Bij bepaalde vragen heb ik wel gelachen en bij sommigen het hoofd gekrabd. Zoals hoeveel centimeters mijn haar lang was (vandaar het meetlint op de foto).

GMfeb410

Venom was uit via Telenet. Tim en ik zijn Marvel-fans dus we gingen er eens goed voor zitten. Ik was er eerst wat huiverig voor, maar de film is echt goed. En de humor is helemaal up our alley.

GMfeb411

Grote pot thee, fleecedeken, grote slobbertrui en knuffelen maar. Stiekem mijn favoriete avond van de hele week.

GMfeb412

Op vrijdag gaan Tim, Lore en Wout na school altijd op bezoek bij mijn schoonouders. Deze week ging het helaas niet dus besloot Tim het thuis gezellig te maken. Alle My Little Pony kastelen op tafel (met toebehoren), verstopte koekjes, chips, appelsap en K3-muziek. Toen ik deze foto kreeg doorgestuurd, verlangde ik zo hard om samen met hen de week af te sluiten, maar helaas moest ik tot 20u werken.

GMfeb413

Terwijl ik zaterdagvoormiddag ging werken, ging Tim met de kinderen wandelen in Pijnven. De zon scheen, de temperaturen waren fris en de natuur krijgt stilaan wat meer kleur. Ideale wandelweer.

GMfeb414

Op zaterdagnamiddag gingen Lore en ik een bezoek brengen aan een vriendin van mij en daarna ging ik met Wout nogmaals wandelen. Deze keer niet in het bos, maar richting de boekenwinkel. In mijn opinie nog beter.

GMfeb415

Dit was de buit van die middag. Confetti en serpentines voor Lore haar carnavalsbal op school en twee nieuwe boeken voor mama. Hoeveel kans heb ik dat Tim deze foto als een wazige vlek zal zien? In my defense: Opstaan van Jackie van Laren was maar €5. Ik bedoel.. die kon ik toch niet laten liggen? Vooral niet omdat ik het eerste deel Vallen net besteld heb via bol.com.

GMfeb416

Zaterdagnamiddag keken we rugby (Wales-Engeland). Omdat Lore al de hele dag druk in de weer was geweest, mocht ze Pieter Konijn op mijn laptop kijken, inclusief koptelefoon en chips. Talk about bad parenting, maar we konden echt niet van haar verlangen dat ze na zo’n dag haar eigen nog ging vermaken of naar rugby ging kijken.

GMfeb417

Maar het ‘bad parenting’ werd wel deels teniet gedaan door het feit dat we onze zelfgemaakte kettingen dragen, toch? Vandaag had Lore haar K3 roller disco pak aan. We gingen ermee naar mijn vriendin, naar het winkelcentrum en het centrum. Geen enkele seconde dacht ik erover na dat zij verkleed was. Nu is het op zich een schattig kostuum en ik vind dat het op deze leeftijd nog perfect kan. Wat vindt jij? Loopt jouw 4-5 jarige af en toe buitenshuis verkleed rond?

GMfeb418

Vandaag hebben we een babyborrel. Namelijk van onze stad. Elke baby die geboren werd in 2018 is uitgenodigd samen met mama, papa en broer of zus. Ik ben heel benieuwd en ik kijk er oprecht naar uit. Daarna nog even op bezoek bij mijn schoonouders en het weekend zit er alweer op. Maar het mooie weer gelukkig nog niet! Jongens, het wordt morgen, dinsdag en woensdag zo’n mooi weer. Ik heb morgen vrij dus duim alstublieft dat mijn lieve Woutje een superlange dut doet waardoor mama even met haar boek in het zonnetje kan gaan zitten!

Liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s