De boeken die ik las in februari

Een recensie-exemplaar waar ik nog steeds van nazinder, wederom een roman van een Duitse schrijfster, een invulboek (wat zeker kan dienen als entertainment) en weer een wegleesboek van Jackie van Laren. Mijn gelezen van boeken van februari:

De boeken die ik in februari las Steph to Read blog

Oké, carnaval is begonnen. Ik kon het niet laten. Maar kleurrijk en fleurig is het wel, toch? 🙂

Een boek om op te (vr)eten

Een man om op te (vr)eten van Petra Hülsmann

Een paar dingen zijn voor Isabelle absoluut heilig: haar lievelingssoep op tv, haar werk in de bloemenwinkel en haar dagelijkse kom soep in het verlopen restaurant aan de overkant. Hoezo controlfreak? Ze kan gewoon niet tegen verrassingen! Dan wordt ‘haar’ restaurant overgenomen door de hippe kok Jens, die weigert om haar vaste lievelingssoep te maken. Helaas blijkt zijn chocoladetoetje onweerstaanbaar. En voor ze het weet, staat haar geordende leventje op z’n kop! Terwijl ze krampachtig probeert om de vaste orde te herstellen, blijkt haar hart intussen al heel andere plannen te hebben… 

Wederom een Duitse schrijfster. Iets wat de laatste maanden vaker gebeurd. En wederom werd ik niet teleurgesteld. Ik hou van alle veranderingen die Isabelle meemaakt en voornamelijk degenen met Jens. Maar het is niet enkel hen. Ze krijgt ook te maken met serieuze tegenslagen op werk- en persoonlijk vlak, ze wordt gedwongen haar idealen te herbekijken en bovendien moet ze dit alles doen zonder haar favoriete afleiding. Ik hield er echt van om dit boek te lezen.

De meisjesmagneet

De meisjesmagneet van Jackie van Laren 

Reinout Hollebeecq is een keurige, wat onzekere jongen uit Baarn die Nederlands gaat studeren in Amsterdam. Hij droomt van de liefde, maar gelooft eigenlijk niet dat iemand als hij ooit serieus genomen kan worden door een meisje. Muziek is zijn enige ontsnappingsmogelijkheid: hij kan prachtig pianospelen en zingen, maar alleen klassiek.
Op de etage onder het mini-appartement dat hij onderhuurt, woont een meisje van zijn eigen leeftijd. Ze asbassist in een metalbands, heeft een knipperlichtrelatie met de ruige zanger, en leeft een beetje op de rand. Het verschil met zijn eigen achtergrond kan bijna niet groter zijn. Maar als de zanger ziek wordt en het meisje Reinout vraagt om in te vallen in de band, gaat er een wereld voor hem open. Een wereld waarin hij zichzelf opnieuw kan uitvinden. Waarin hij zijn onzekerheid, zijn verlegenheid en zijn maagdelijkheid verliest en tot zijn eigen verrassing een meisjesmagneet wordt. Diep in zijn hart doet hij het allemaal voor zijn buurmeisje. Maar die is te beschadigd om wie dan ook zomaar te vertrouwen.

In het begin had ik wat moeite om goed op gang te geraken. Het gaat voornamelijk over een fase in een mens zijn leven, dat ik al een tijd ben gepasseerd, namelijk het studentenleven. Wat niet wil zeggen dat het studentikoos is, allesbehalve. Maar de hoofdpersonages worstelen met dingen waar ik persoonlijk niet meer zo tegenaan loop. Omdat ik een fan ben van Jackie van Laren (ik hou van haar eiland-serie), besloot ik door te zetten. En gelukkig maar.

999 vragen aan jezelf

999 vragen aan jezelf 

Wat is er leuker dan vragen over jezelf beantwoorden? Dat dachten wij ook: niets! Daarom is er nu dit boek waarin iedereen zijn of haar ei kwijt kan, 999 eieren om precies te zijn.
We vragen je het hemd van het lijf over alles en iedereen in je leven, van je geboorte tot nu en over de toekomst. Er zijn open vragen, meerkeuzevragen, ja/nee-vragen, tweekeuzevragen, ‘drie dingen-vragen’, 10-punts schalen … we maken er een topsport van. En als je dan eenmaal klaar bent, heb je een fantastisch nalatenschap voor latere generaties en een compendium dat je kunt uitreiken aan mensen die je in jouw ogen nog niet goed genoeg kennen.

Dit boek was deel van het eerste voornemen van 2019. De eerste drie maanden draaide bij mij namelijk om gezondheid, zowel lichamelijk als mentaal. Ik heb elke vraag schriftelijk beantwoord. Soms moest ik echt héél goed nadenken en soms was het ronduit hilarisch,  namelijk om op te meten hoeveel centimeters mijn haren zijn. Het is ook tof om te doen met vrienden tijdens een etentje bijvoorbeeld. Je slaat het boek open en stelt aan iemand of aan iedereen een vraag. Hilariteit verzekerd.

Jij ik alles Steph to Read

Jij ik alles van Catherine Isaac 

Jessica is helemaal klaar met Adam. Zijn constante leugens, overspel en gebrek aan interesse voor hun pasgeboren zoon lopen de spuigaten uit. Als ze hem de deur wijst, vertrekt hij naar Frankrijk en laat niets meer van zich horen. Opgeruimd staat netjes.
Tien jaar later is baby William uitgegroeid tot een lieve, slimme jongen die steeds meer vragen stelt over zijn vader. Adam woont nog altijd in Frankrijk en runt daar een hotel in een prachtig kasteel. Jessica zet haar trots opzij en boekt een kamer voor de zomervakantie. Daar, midden in de zonovergoten Dordogne, heeft ze maar één missie: ervoor zorgen dat flierefluiter Adam eindelijk zijn hart verliest aan hun zoon en hem nooit meer in de steek laat. Want Jess draagt een geheim met zich mee dat Williams leven voorgoed zal veranderen…

Op de cover stond het citaat ‘Harverwarmend en hartverscheurend’. Beter kan ik het niet omschrijven. Wanneer je erachter komt wat Jessica haar geheim is, kan je niet anders dan stilstaan. Zeker als je moeder bent. Maar tegelijkertijd had ik er ook echt plezier van om het te lezen.

 

Alle coverfoto’s (buiten de eerste foto en deze van Jij ik alles) zijn afkomstig van bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s