Geluksmomentjes maart #1

Vraag jij je eigen af hoe het vroeger was? En met vroeger bedoel ik geen honderd jaren geleden, maar iets van een vijftigtal jaren. Dit zakhorloge was van mijn grootvader (de vader van mijn vader). Hij is gestorven op 88 jarige leeftijd in 1995.  7 jaren heb ik hem gekend en ik kan mij nog zeer heldere herinneringen boven halen. Soms zou ik terug in de tijd willen en kijken hoe zij leefden. Wat hun beroepen waren, hoe de gemeenschap leefde, wat hun entertainment was,…

GMma1

Tijdens het rommelen in allerlei schuiven, kwamen we een ring van mijn moeder tegen. Ze draagt hem zelden, maar ik vind hem zo mooi. Kijk dan hoe het licht in de aquamarijn reflecteert! Ik mocht hem van haar lenen, maar we weten beide dat ze deze nooit meer terug krijgt 😉

GMma2

Zondag werd deze kapoen 13 maanden. Het is al een flinke jongen met een stevig willetje, maar met de grootste glimlach. We hadden die dag dubbel feest, want we waren uitgenodigd voor een babyborrel.

GMma3

Namelijk van de stad Lommel. Alle baby’s geboren in 2018 mochten komen. Bij binnenkomst kregen we een slabber. We konden kiezen uit drie opzichten: eentje was ‘made in Lommel’, eentje herinner ik mij niet meer en deze vonden we beide geschikt voor Wout.

GMma4

Ik was best onder de indruk van deze borrel. Ik had een volle zaal verwacht waar iedereen één drankje mocht, er wat chips op de tafels stonden en eventueel wat speelgoed voor de kindjes. Niets was minder waar. Ze kwamen rond met lekkere hapjes, de kindjes konden geschminkt worden of werden voorgelezen. Er was voldoende speelgoed, er stond een hele tafel vol lekkernijen en er was geen dranklimiet. We hebben ons goed geamuseerd alleen spijtig dat Lore niet meekon. Onderweg naar daar voelde ze zich niet goed en kreeg buikpijn. We hebben haar maar naar oma gebracht, waar ze rustig kon uitzieken.

GMma5

Gelukkig was het snel voorbij (iets verkeerd gegeten? spanning?), want toen we terugkwamen was mevrouw volledig hersteld. Het weer was die dag weer fantastisch en terwijl de zon achter de horizon verdween, schuimde Lore het leven rondom zich af.
To see the world through your eyes..

GMma6

Maandag begon de gekte. Het was carnavalsweek op school en elke dag was er een ‘thema’. Maandag was het creatief met hoed en haar. Zondagavond vlechtjes gemaakt zodat ze ‘bekken’ had en een eenhoorndiadeem. Lore was er klaar voor.

GMma7

Ik had gehoopt die maandag wat huishoudelijke taken af te vinken, maar Wout dacht daar anders over. Meneer vindt het sinds kort fantastisch om rechtop te zitten in zijn bed en vooral niet te slapen. Zodra ik hem in zijn bed leg en ik zijn pretoogjes zie, weet ik al dat hij gaat schurken. De enige manier om hem wat te laten slapen, was wandelen met de buggy. Gelukkig was het prachtig weer dus heb ik er maar meteen van genoten. Dat huishouden komt wel weer een keer.

GMma8

Dinsdag was creatief met rood. Rood kleedje aan en rode linten in haar twee staartjes. Toen we de brief kregen over de carnavalsweek heb ik mezelf wel achter de oren gekrabd, maar ik vond het leuk dat ze de ouders er zo bij betrokken. We hadden er over nagedacht, alles van te voren klaargelegd en het voelde als een team-effort.

GMma9

Terwijl Lore in het rood naar school ging, ging mama in het okergeel. Dit kleedje kocht ik vorig jaar bij Zara. Hij paste perfect bij dit weer. De zon scheen, maar het was in mijn opinie nog te koud voor blote benen.

GMma10

Woensdag mocht er geschminkt worden. Ken je die moeders die de meest fantastische dingen kunnen bedenken én uitvoeren. Ik ben er zo geen van. Ik heb geen vaste hand en ben continu bang om fouten te maken. Maar YouTube to the rescue. Ik vond het eerlijk gezegd niet slecht en Lore was er blij mee dus missie geslaagd. Ik heb me wel voorgenomen om wat vaker te experimenteren.

GMma11

Vorige week zag je hoe ik Opstaan van Jackie van Laren kocht en een paar dagen later viel het eerste deel in de brievenbus. Ik sta er versteld van hoeveel boeken zij al heeft geschreven. Het lijkt alsof er geen einde komt aan haar inspiratie.

GMma12

Deze week gebeurde er iets magisch. Na zeker 4,5 jaar was ik voor het eerst nog eens alleen in de bibliotheek. Ik probeer elke twee weken met de kinderen te gaan om nieuwe boekjes voor hen te halen, maar echt rondkijken voor mezelf ging niet. Ik had altijd één oog op de kinderen en dat maakt rondneuzen niet zo fijn. Tim was woensdag net op tijd thuis van het werk en ik moest dringend wat boeken inleveren (hoera voor late openingsuren). Terwijl hij de afwas deed en de kinderen klaarmaakte voor te gaan slapen, reed ik snel op mijn fiets naar de bib. Een half uur later liep ik met deze twee boeken naar buiten.

GMma13

Niet dat ik nog extra boeken nodig heb. In deze kastjes liggen alle boeken die ik nog moet lezen (buiten links onder: dat zijn onze kookboeken). Absurd dat ik er hier nog twee aan toevoeg, toch? Maar het is mijn vloek. Ik zal altijd nieuwe boeken mee naar huis nemen. Of deze stapel nu groot of klein is.

GMma14

De laatste weken (zeker nu het weer zo goed was) probeerde ik zoveel mogelijk de auto te laten staan op mijn vrije dagen. Op maandag liep ik zelfs 4 keren op en neer naar Lore haar school. Ik probeer alle boodschappen te voet te doen of met de fiets. Ik probeer er echt bewust mee om te gaan en drie dagen per week gebruik ik de auto niet.

GMma15

Hoewel ik helemaal nog niet mee ben op de Paastrein, kon ik geen nee zeggen toen mijn moeder aan kwam zetten met deze eieren. Ik weet dat het allemaal gefabriceerde eieren zijn, maar ze zijn zooooo lekker. Ik kan deze elke dag eten.

GMma16

Vrijdag was het de laatste dag school voor de krokusvakantie en het was carnavalsbal. Iedereen mocht verkleedt en Lore ging als K3’tje. Ze mochten confetti en serpentines meebrengen en ze kregen lekkere wafels. Perfecte afsluiter voor de vakantie. En deze is welkom. Ik merk dat door de spanning van de voorbije week, ze er echt aan toe is.

GMma17

En terwijl ik ons K3’tje naar school bracht, bracht Tim deze (semi) Vlaamse reus naar de crèche. Jongens, mijn hart ontplofte bijna. Ik kan hem soms gewoon opvreten!

GMma18

Gaan jullie carnaval vieren? Wij gaan naar de stoet kijken en op bezoek bij mijn schoonouders. Ik ga de snoepinvasie proberen te temperen, maar ik vrees voor het ergste. Hopelijk valt het weer een beetje mee, want ze voorspellen regen.

Hebben jullie ook plannen voor de krokusvakantie? Lore krijgt drie vriendinnen op bezoek, we gaan bij vrienden spelen en naar Kinderstad. Tussendoor hoop ik ook wat one-on-one tijd met Lore te spenderen. Ik heb de behoefte om haar de hele tijd te knuffelen en kusjes te geven. Ze is al een echte meid geworden en het voelt alsof ik elke seconde met haar moet opslorpen.
Zo’n pauzeknop zou af en toe toch welkom zijn.

Liefs,
Stephanie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s