Geluksmomentjes maart #2

Vrijdag, 1 maart werkte een collega van mij al 20 jaar. Dat konden we natuurlijk niet voorbij laten gaan. Jammer genoeg werkten we pas op dinsdag terug samen, maar had ik die dag ook nog eens vrij. Op zaterdag versierden we haar meetruimte en ze was er gelukkig blij mee 🙂 Zoiets mag gevierd worden.

GMma2

Zondag was het carnavalstoet in het centrum. Mijn schoonouders wonen op een plaats waar de stoet voor de deur komt. Lore verkleedt als K3 en Wout als Vlaamse reus. Zoals je kan zien, was de ene wat enthousiaster dan de andere.

GMma22

En de meest enthousiaste was Tim. Hij had ’s morgens een ander pak aan, maar laten we zeggen dat dit niet kindvriendelijk was. Dan maar de dronken Rus.

GMma23

Onze Wout vond er maar niets aan. Waarschijnlijk omdat hij toch niets van de snoep mocht eten. De bedoeling was om hem op het appartement te laten met mijn schoonvader, maar met wat oorverwarmers op vond hij het wel prima zo tussen de herrie.

GMma24

Op maandag was het kinderstoet. Ik had nog getwijfeld om te gaan wegens het slechte weer, maar het klaarde ’s middags op. Lore trok weer een ander K3-kleedje aan en het snoepjes rapen kon weer beginnen. Vorig jaar was de buit enorm en hebben we heel lang gedaan met de voorraad. Dit jaar hebben we het iets anders aangepakt. Alles snoepjes die Lore niet lustte, nam Tim mee naar zijn werk en er worden geen koeken meer gekocht vooraleer al die Luikse wafels op zijn 😀

GMma25

Vorig weekend had ik bloemen van Lore en Tim gekregen. Ze brachten meteen de lente in huis. Toen het een paar weken geleden zo’n mooi weer was, leek het net alsof het voorjaar was begonnen. Ik genoot er zo van. Helaas kunnen we dat nu niet meer zeggen en volgende week blijft het hetzelfde. Maar met zo’n mooie kleuren in huis, blijven we hoopvol dat de lente snel komt.

GMma26

Deze week was het krokusvakantie. Drie van de zeven dagen kwam er een vriendinnetje spelen. Nodeloos om te zeggen dat Lore hier heel blij van werd. Het aftellen begon ’s morgens om 7u al… Ze heeft met alle drie heel fijn gespeeld. We gingen de hertjes brood geven, ze speelden met alles wat ze maar konden vinden, er werden nagels gelakt, spelletjes gespeeld en gezichten geschminkt.

GMma27

Ik moest voor Lore en Wout nog een paar kleren hebben dus gingen wij woensdagmorgen te voet naar het centrum. Ik kan echt genieten van deze wandeltochten. De frisse wind in onze haren, roze wangen en heel veel knuffels onderweg.

GMma28

Het was niet de bedoeling om veel te kopen. Ik ging enkel voor t-shirten voor Wout en misschien nog een kleedje met lange mouwen voor Lore. Natuurlijk bleef het hier niet bij. Deze ballerina’s vond ik zo schattig dat ik niet kon weigeren. Ze heeft ze de hele week nog aangehad 😀

GMma29

Eind februari hadden we een babyborrel van de stad Lommel. Alle baby’s geboren in 2018 (en hun gezin) werden uitgenodigd. Het was een heel leuke namiddag en je kon er ook een familiefoto laten nemen. Helaas was Lore onderweg ziek geworden en ondanks het feit dat Wout niet onder de indruk leek, vind ik het toch een leuke foto.

GMma210

Een vriendin van ons is nu ongeveer 7 à 8 maanden zwanger. In al deze maanden hebben wij zeker al tien keren proberen af te spreken, maar elke keer kwam er iets tussen (zieke kinderen, windpokken, noodgevallen,…). Op woensdagavond was het eindelijk zover en reden Tim en ik richting Noorderwijk. We hebben lekker gegeten, bijgepraat en de volgende keer mogen we waarschijnlijk een baby in plaats van een babybuik knuffelen.

GMma211

Toen het weer wat aangenamer was, dook ik mijn kast in. Schrikbarend genoeg had ik niet veel kleren meer die passen bij warmere temperaturen. Maar ik kwam wel kleding tegen die ik nog niet vaak had gedragen, zoals deze blouse. Ik had hem van een vriendin gekregen (deze met de babybuik) en ik vind de details echt heel leuk. In het begin had ik schrik dat het teveel ging zijn, maar ik vind het net genoeg.

GMma212

Vrijdag was het internationale vrouwendag. Je kon er niet omheen. Op elk social media platform (inclusief de mijne) zag je de ene na de andere afbeelding, illustratie of quote voorbij komen.
Voor mij draait het voornamelijk om mogen zijn wie je bent. Je moet niet in een hokje worden gestopt. Je moet hetzelfde betaald worden als je mannelijke collega die hetzelfde werk doet enn als je iets wil, wil je het. Zonder daar excuses voor te moeten maken.
Dit alles probeer ik ook over te brengen aan Lore. Nu heeft zij het geluk dat haar papa een vader is die beseft hoe sterk vrouwen zijn. Hij is een man die naast zijn vrouw loopt, niet ervoor. Hij is een man die respect toont voor vrouwen en dit vanzelfsprekend vindt. De vrouwen (en mannen) die wij grootbrengen gaan onze wereld veranderen en wij gaan dit nog meemaken. Wanneer wij op onze oude dag rondkijken, gaan wij de vruchten zien van ons ‘werk’ (lees: opvoeding). Iets om over na te denken.

GMma213

Op zaterdagnamiddag gingen we naar Kinderstad. De hele Soeverein in Lommel was overgenomen door springkastelen, eten, drinken, spelletjes, knutselhoekjes en honderden kinderen. Lore keek eerst de kat uit de boom en we begonnen dan ook rustig bij de Playmobil hoek. En zij was niet de enige die zich hier amuseerde. Ik weet wat te kopen voor (hun) verjaardag.

GMma214

Daarna was het tijd voor springkastelen. De groten waren niet aan haar besteed, maar deze met de giraf was plezant. Ik denk dat we hier zeker een uur hebben rond gehangen. En het fijne was dat hier een speeltuintje bij was voor Wout.

GMma215

Deze kadet vond het allemaal heel fascinerend. Hij is de laatste weken weer zo hard veranderd. Ik kan mijn ogen geen twee minuten sluiten of hij kan weer iets nieuws. De deugnietenstreken blijven prominent aanwezig, maar hij is ondeugend op een lieve manier. Eén waardoor het heel moeilijk is om hem te corrigeren. Ach ja.

GMma216

De krokusvakantie komt op zijn einde. Lore heeft haar goed geamuseerd en volgens mij ook wat kunnen bijtanken. De laatste schoolweek was zo vol met spannende carnavalsactiviteiten dat ze wat rust nodig had. Morgen weer terug naar school!

Liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s