Geluksmomentjes april #1

De laatste twee weken begon het stilaan lente te worden. Telkens was er één dag per week die uitstak qua temperatuur. En natuurlijk was dit telkens op de dagen dat ik tot ’s avonds laat moest werken. Het spreekt voor zich dat toen het maandag zonnig werd, ik bij de eerste zonnestralen (en wanneer Wout een dut deed) in de tuin ging zitten.

GMapril1

Een kop bosvruchtenthee, benen omhoog, zonnebril op en dit boek van Rachel Hollis. Ik ben hier al even in bezig, maar dit is geen boek dat je in één ruk uitleest. Bij elk hoofdstuk moet je even wat reflectie- en nadenktijd incalculeren.

GMapril12

Vooraleer we Lore van school gingen halen, gingen Wout en ik nog even langs de bibliotheek. Enig idee hoe blij ik was toen ik dit zag? Ze wilden met dit rek aangeven dat ze binnenkort de hele bib gaan sorteren op kleur.
Heb je al eens ooit een foto gezien van een boekenkast gesorteerd op kleur? Beaaaaautiful! En nu hoor ik je vragen: waarom heb jij dit dan niet? Omdat ik het niet over mijn hart krijg om mijn Harry Potter collecties te scheiden.. Maar die staan op de bovenste planken.. Als ik dat nu zo laat en misschien de rest op kleur? Hmm..
(hoort Tim op de achtergrond al panikeren)

GMapril13

Op school wachten in het zonnetje. Wout staat en wandelt sinds een kleine week aan de hand. Heel leuk om te zien, maar wel frustrerend voor hem als we buiten zijn. Hij kan moeilijk rondkruipen (hallo kapotte broeken) en alleen wandelen kan hij ook niet. Dan maar op de schoot, in de buggy, op de arm, weer wat wandelen. Ik krijg er in ieder geval armspieren van.

GMapril14

Mijn favoriete ding aan Pasen? Gekleurde hardgekookte eieren. Nu eet ik vaker eieren als snack, maar deze zijn mijn favoriet. Die van de bakker bij ons in het dorp zijn zelfs nog lekkerder. Een ei per dag kan geen kwaad, toch?

GMapril15

Woensdag kreeg ik de folder van JBC binnen. Ze hebben een hele leuke nieuwe collectie! Ik ben die middag meteen een t-shirt voor Tim, twee kleedjes en een rokje voor Lore plus een kleedje voor mij gaan kopen. En ik ben zelfs nog aan het twijfelen om nog eens terug te gaan. Ik was ook heel blij toen ik zag dat ze meer werk maken van duurzaamheid. You go, JBC.

GMapril16

De paastak is gearriveerd. Ik heb wat nieuwe decoratie gekocht en het maakt alles weer wat gezelliger. Persoonlijk vind ik de takken nog wat kaal dus ga ik maandag nog wat kleine kuikens op knijpers kopen bij HEMA. Heb jij hem al staan?

GMapril17

Zoals ik al zei, lees ik al een aantal weken Girl, stop apologizing van Rachel Hollis. Een boek waar ik maanden op heb gewacht. Het staat vol  met manieren hoe je jouw dromen kunt najagen en hoe je ze ook echt kunt waarmaken als vrouw(/mama). Wijsheden zoals op deze foto gaan per direct in mijn archief voor mijn letterbord.

GMapril18

Eén van mijn favoriete bookstagrammers is the bibliotheque. Haar foto’s zijn prachtig, maar ook zeer schadelijk voor mijn bankrekening. Dit boek staat dus ook op mijn verlanglijst, enkel en alleen maar om de cover en de foto die zij ervan maakte. Zucht…

GMapril19

Op 5 april begon weer Geef een prentenboek cadeau. Dit jaar is het Kikker is Kikker van Max Velthuijs. De bedoeling is om kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Voor €2 koop je dit toffe boek en de bedoeling is dat je het aan jezelf (of je kinderen) schenkt, maar ook aan anderen. Ikzelf stond vrijdagochtend om 9u in de boekhandel en heb 6 exemplaren gekocht. Voor elk van mijn mamavriendinnen (en hun kindjes) één. Het is een heel tof cadeau om te geven aangezien je kind zichzelf kan verdiepen in het verhaal of dat je samen met je kind het verhaal leest. Ik heb het mijn bij Bruna gekocht, maar ze zijn ook te koop bij Standaard Boekhandel.

GMapril110

Bij zonnig weer horen zonnige schoenen. Voor de lente heb ik twee paar Gabor ballerina’s gekocht. Bij deze heb ik even twee keer moeten nadenken, maar ik ben heel blij dat ik ze heb gekocht. Ik kleed mij van nature redelijk neutraal (voornamelijk qua kleur) dus deze zijn ideaal om een outfit op te vrolijken.

GMapril111

Dit. Helaas lezen mijn vrienden niet zo graag (en veel) als ik, maar dankzij social media vind ik honderden booknerds die dezelfde liefde voor boeken delen als ik. Sommige feeds zijn echt praatachtig. Het zorgt voor uren scrollplezier, maar ook voor een steeds groter worden stapel strijk.

GMapril112

Zaterdagmiddag. Tim was met Wout boodschappen doen, Lore was aan het krijten en ik placeerde mij weer op mijne ligstoel. Hoewel ik het veel warmer had verwacht, kon ik toch een paar minuten genieten van de zonnestralen. De schoenen die je ziet, zijn het tweede paar Gabors die ik kocht. Had ik al verteld hoe blij ik ben dat zij maat 44 in hun assortiment hebben?

GMapril114

De paasvakantie is begonnen. Onze ‘kleine’ meid is twee weken thuis. Meestal gaat het gepaard met een dubbel gevoel. Ze is heel actief en vaak merk ik dat ze haar vriendinnetjes en de sensatie van school mist, maar we proberen er altijd het beste van te maken. Ikzelf vindt het altijd wel fijn om ’s morgens rustig wakker te worden en te knuffelen in bed terwijl papa al werken is en Wout stilletjes wakker wordt. Om het begin van de vakantie te vieren, gingen we samen iets drinken en een brownie eten bij Wolf Espressobar.

GMapril115

Zondagochtenden. Zalig toch? Iedereen in pyjama, rustige opstart, kindjes die spelen. En als je op de foto kijkt, lijkt het een perfecte ochtend. Maar wat je niet ziet, is dat Wout al vanaf kwart na 6 wakker was, we 10 paar ogen met hem nodig hebben, Lore Tim gebruikte als springkasteel en dat ik tegen 8u al het gevoel had dat ik een koffie-infuus nodig had.
Maar gelukkig weten we dat alles een fase is. Dat is iets wat we geleerd hebben. Hoe druk en ‘ongehoorzaam’ Wout nu ook is, met geduld en consequentie komen we er wel. En Lore test uit. Ze wil weten hoe ver ze kan gaan en dat mag. We moeten gewoon niet vergeten te blijven ademen 😀

GMapril116

Vandaag gaat hopelijk de zon doorbreken en de temperaturen nog wat stijgen want wij krijgen vrienden op bezoek. De barbecue gaat voor de eerste keer weer aan en de kindjes kunnen hopelijk fijn buiten spelen. Jij plannen op deze zondag?

Liefs,
Stephanie 

2 Comments

  1. Dat van die bibliotheek en op kleur sorteren, dat was toch (hoop ik) een 1 aprilgrap ? Hoop ik zo erg, want ik heb het bericht ook gekregen van mijn lokale bib, maar meteen geklasseerd als ‘grap’.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s