Geluksmomentjes april #2

Sporten. Het blijft een liefde-haat-verhouding bij mij. Hoewel ik er steeds meer plezier in vind, kan ik mezelf soms toch moeilijk motiveren. En laten we duidelijk zijn: ik ga geen marathon lopen, 50 km fietsen of meedoen aan een Zumbales. Ik hou het bij krachtoefeningen, spinnen (op mijn manier) en de crosstrainer. Zondagochtend was het dag twee van buikspieroefeningen en dat heb ik geweten.

GMapril2

Zondag was het prachtig weer. Het leek zelfs wel zomer. Ik kon eindelijk mijn nieuw kleedje aantrekken. Teenslippers aan, zonnebril op en die zonnestralen tegemoet.

GMapril22

Lore en ik placeerde ons in het zonnetje en daar werd niet van geweken. Of ja, toch niet voor een klein half uurtje, want ze is natuurlijk vijf. En op die leeftijd moet het volgens mij onmogelijk zijn om langer stil te zitten. Maar ik vond het niet erg, want vrienden van ons kwamen langs voor de eerste barbecue van het jaar. Het was heerlijk. De kindjes hebben fijn gespeeld terwijl wij genoten van de zon, goede gesprekken en de Ronde van Vlaanderen.

GMapril23

Het is dus paasvakantie. Wat betekend dat er een 5 jarige jongedame geëntertaind moet worden. Op dinsdag gingen wij samen met mijn moeder naar het Glazen Huis in Lommel. Hun winkeltje alleen al maakt mij hebberig. Zo veel mooie glazen spullen. Vooral die matte ballonnen vind ik mooi.

GMapril24

Op drie verdiepingen was er een tentoonstelling geopend van Zweedse kunstenaars. Om Lore een beetje cultuur te laten opsnuiven, gingen we deze bezoeken. Doe jij dit ooit met je kinderen? Zo ja, wat moet ik dan zeker eens bezoeken met Lore?

GMapril25GMapril26

En hoewel ik het leuk vond dat ze over elk stuk verwonderd was, was ik op bepaalde momenten ook wel paniekerig. Lore is zo druk soms dat ik continu schrik had dat ze per ongeluk iets ging omstoten. En als je bedenkt dat daar een kunstwerk staat van 30.000 euro…(overigens niet hetgeen dat hieronder staat 😀 )

GMapril27

Achteraf gingen we iets drinken bij BaZiel. Deze was net een paar dagen eerder geopend en we waren nieuwsgierig. Ze verkochten allerlei leuke hebbedingetjes en de decoratie was super tof.

GMapril28

De koffie, thee, chocomelk en de marblecake waren in ieder geval goedgekeurd. Voor herhaling vatbaar. Oh en dat bestek. Ik zou heel graag zo’n gouden of bronzen bestek hebben. Ik vind alles dan meteen zo veel leuker.

GMapril29

Lore maakt de laatste tijd steeds meer en meer vorderingen met het fietsen. Tim had beloofd dat als ze zelf kon vertrekken/starten, dat ze een cadeau mocht uitkiezen. Zo gezegd, zo gedaan. Onze kapoen stapte op hare fiets en reed weg. Ze keek eens om als om te zeggen: ‘dokken, vader.’
En hoe kon het ook anders… het werd iets van My Little Pony. Ik heb nog nooit zoveel kleine, kwetterende pony’s gezien als het laatste jaar.

GMapril210

Herinner je je nog de eerste foto? Waar ik zei niets anders te doen dan krachtoefeningen, de crosstrainer en spinnen? Blijkbaar kreeg ik deze week een klein hersenblokkade, want ik besloot om te gaan springtouwen. S-P-R-I-N-G-T-O-U-W-E-N. Ergens in mijn hoofd leek mij dit goed voor mijn conditie en aangezien ik daar goed in was toen ik 10 was, moest ik dat nu toch ook gewoon kunnen.
IK WAS KAPOT. Mijn keel voelde als schuurpapier, mijn longen stonden op knappen en het duurde een half uur vooraleer mijn hartslag naar beneden ging. Zucht. Dat wordt weer motivatie zoeken…

GMapril211

Na Girl, stop apologizing, begon ik aan Echte liefde vind je in de boekhandel van Veronica Henry. Het perfecte boek voor nu. Ik kon hem ook moeilijk niet lezen. Ik bedoel maar: liefde + een boekhandel? Ik heb hem dus in een paar dagen uitgelezen.

GMapril212

Om papa duidelijk te tonen dat het fietsen goed ging en ze echt helemaal alleen kon vertrekken, heeft ze haar kunsten deze week nog eens getoond naast het kanaal. Ik voelde mij die dag heel moe en wat opgejaagd, maar een paar uren langs het water met (zeer) frisse wind deden wonderen. Ik voelde mij herboren en volgens mij was ik niet de enige.

GMapril214

Sinds kort heeft Lore een nieuw ‘kunstje’. Ze kan Wout optillen. Ik hoor bijna letterlijk iedereen nu denken: ‘o jee’. Het arme manneke wordt continu opgetild en vijf meter verder neergezet. En toen ze ontdekte dat ze hem op haar schoot kon zetten, was het hek van de dam. Hij tolereert het eigenlijk best goed, maar de dag dat hij groter wordt, boezemt mij angst in.

Geluksmomentjes april 2 Steph to Read

Onze verzameling is compleet! We hebben alle handpoppen van de Fabeltjeskrant verzameld. Ik wou volgende week met Lore naar de cinema om de film te gaan kijken, maar ik las net dat hij 19 april op Netflix komt. Dan wachten we maar zodat papa en Wout kunnen meekijken. Van nostalgie gesproken.

GMapril216

Zaterdag was een spannende dag voor Lore. Al van half 7 stond ze te springen om haar dag te beginnen. Ze ging namelijk in de ochtend naar de Judocompetitie van haar neefjes en in de namiddag ging ze bij haar beste vriendin spelen. Een top dag dus.

GMapril217

Na mijn werk reed ik meteen door om haar op te halen en naar haar vriendinnetje te brengen. We stopten nog snel langs de kant om een sandwich te eten en wat mama-dochter-tijd te hebben.
Ik weet niet of dit typisch is voor 5 jarige meiden, maar ze praat mij de oren van het hoofd. Ze verteld honderd uit over wat haar is overkomen (met de nodige dramatische handbewegingen en oogrollen) en ze praat net als ‘ne grote’. Stiekem kan ik hier heel erg van genieten. Het beste moment van mijn week.

GMapril218

We sluiten de week rustig af. Op het moment dat ik de laatste woorden schrijf, is Lore lief aan het spelen met haar K3-poppen, is Wout bezig de accessoires van deze poppen te bestuderen/op de grond aan het gooien en is Tim wat broodnodige slaap aan het inhalen.
We gaan vandaag wat wandelen, ergens iets drinken, Parijs Roubaix kijken en dan vanavond op de zetel kruipen met een familiefilm.

Hopelijk heb jij ook een fijne zondag!

Liefs,
Stephanie 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s