De boeken die ik las in maart

De boeken die ik las in maart

De bibliotheek. Ik ben er nog steeds grote fan van en ik zou het verschrikkelijk vinden als deze in onze stad ooit moest sluiten. Daarom betaal ik elk jaar netjes mijn 5 euro (serieus, dit is echt peanuts) en geniet ik van alle boeken waarvan ik weet dat ik ze maar één keer ga lezen (want anders puilt ons huis uit). In de maand maart had ik er twee van de bib en dat zijn ook meteen de eerste op mijn lijstje.

Liefde met een parasolletje

Liefde met een parasolletje van Abby Clements

Wanneer de zussen Imogen – fotograaf, wereldreizigster – en Anna – moeder, marketeer -, de ijswinkel van hun grootmoeder erven, staan hun werelden op hun kop. Een ijswinkel aan de kust van Engeland, met slechte online reviews en iets te veel bezoekjes van de Voedsel- en warenautoriteit is niet precies waar ze op zaten te wachten. Hoe gaan twee onervaren zussen hun oma’s nalatenschap redden? Terwijl Imogen de salon draaiende probeert te houden, vliegt Anna naar Italië om ambachtelijk Italiaans ijs te leren maken. En ze komt met veel meer terug dan alleen recepten…

Het boek neemt je mee van Engeland, naar Italië, naar Thailand tot in New York. Het laat je zien hoe twee zussen zichzelf leren kennen. Het laat je de complexiteit van familiebanden zien en natuurlijk komt er ook het nodige liefdesdrama in voor.
Vlot geschreven en even vlot gelezen.

Een hele onderneming

Een hele onderneming van Kat French

De Little White Wedding Chapel van Marla Jacobs is een doorslaand succes. Gelukkige bruidsparen vanuit de wijde omtrek komen naar haar trouwkapel om hun jawoord te geven. Maar dan vestigt zich een begrafenisonderneming pal naast haar boetiek. Ze ziet het al voor zich: trouwlimo’s die met lijkwagens concurreren om een parkeerplek, bruidjes die tegen weduwen botsen, bruidsboeketten die worden verwisseld met grafkransen…
Marla is klaar voor de strijd: ze verzamelt een kleurrijk leger van dorpsgenoten om zich heen en stelt een oorlogsplan op. En dan blijkt haar nieuwe buurman totaal anders dan ze zich had voorgesteld.

Een leuk verhaal, waar ik met momenten heel hard om moest lachen, maar ook waar nog maar eens duidelijk is dat vooroordelen hardnekkig zijn. Het typische: don’t judge a book by it’s cover. Of in dit geval op basis van zijn of haar beroep. Iedereen heeft bagage. Het is maar net hoe je ermee omgaat. En daar moeten deze personages soms nog een manier in vinden.

Mijn verhaal Michelle Obama

Mijn verhaal (becoming) van Michelle Obama

De synopsis van Mijn verhaal is te lang. Het vult de hele achterzijde van het boek, maar je kan het je wel inbeelden. Dit boek verteld het leven van Michelle Obama vanaf haar geboorte tot nu. Het laat je de weg zien die ze heeft afgelegd en al haar persoonlijke ervaringen met getrouwd zijn met een Amerikaanse president en moeder van twee kinderen. 

Eerlijk? Ik heb het niet uitgelezen, maar wel vermeldt aangezien ik toch tot tweederde heb volgehouden. Het is niet dat het levensverhaal van Michelle Obama saai is, allesbehalve, maar ik geraakte er niet doorheen. Sommige hoofdstukken las ik gemakkelijk en anderen gingen in een slakkengang. Ik moest mezelf telkens dwingen om het boek terug vast te pakken. En als er iets is wat ik niet meer wil doen, dan is het wel een boek uitlezen waar ik niet van geniet. Dus helaas belandt hij ongelezen terug in de kast.

Voor de maand april zit ik nu halverwege mijn derde boek dus het beloofd weer een goede maand te worden. Natuurlijk nodigt die prachtige zon natuurlijk uit om buiten te gaan zitten en te lezen. En jij? Neem jij nu ook sneller een boek bij de hand als je buiten zit?

 

 

 

Alle coverfoto’s zijn afkomstig van bol.com. De eerste foto is van mezelf. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s