Geluksmomentjes april #3

Steeds meer en meer maken Lore en ik er een gewoonte van om op zondag iets te gaan drinken terwijl Tim naar het wielrennen kijkt. We zijn op het punt gekomen dat ze haar chocomelk laat staan en mijn kamillethee (plus bijhorende koekjes) opdrinkt. Ik vind het altijd wel gezellig, maar volgende keer dus met twee kamillethee’s.

GMapril3

’s Avonds had ik echt zin in tortillachips met salsa dipsaus. Ik keek er al de hele dag naar uit. Tim was iets drinken met vrienden, Wout en Lore keken een film en terwijl ik de hapjes op tafel wou zetten, gebeurde dit. Bye bye dipsaus. Niet echt een geluksmomentje, maar normaal gezien zou ik hier zeer hard van balen (ik ben een gigantische kluns), maar nu is het mij gelukt om alles op te ruimen en verder te genieten van onze avond.

GMapril32

Paasvakantie betekent dat onze twee bengels elkaar wat meer zien en dus ook wat meer met elkaar kunnen spelen. Sinds een paar weken is dit ook echt spelen geworden. En ravotten. Veel ravotten. Ik voorspel dat ik in de nabije toekomst een ritje naar de Spoedeisende Hulp ga maken…

GMapril33

En ze hebben nog iets nieuws gevonden, namelijk mama begluren om daarna heel hard op de ramen bonken (afgewisseld met dit varkensgezicht). Het spreekt voor zich dat mijn ramen de komende tijd niet meer proper gaan zijn he.

GMapril34

Het is zover. Onze kapoen kan fietsen. Zelfstandig vertrekken, afstanden afleggen en remmen. We waren zo trots als een pauw. Deze week hebben we elke dag een rit gemaakt. Al meer als een jaar keek ik uit naar het moment dat ik kon fietsen met Wout bij mij op de fiets en Lore langs mij. Toen het eindelijk zover was en de zon als kers op de taart was, kon ik wel janken. Hier kan ik echt intens gelukkig van worden.

GMapril35

Een hele speelhoek, voor honderden euros aan speelgoed en dan nog komen ze zeuren dat ze zich vervelen. Ik kreeg er een punthoofd van. Dus hebben we een ‘wat te doen als ik mij verveel-pot’ gemaakt. Op allerlei fleurige blaadjes schreven we activiteiten zoals fietsen, met play doh spelen, kleuren/tekenen, met de poppen spelen, puzzelen, boekje lezen, knutselen, gezelschapsspel spelen,… We plooiden ze allemaal tot kleine propjes, zochten een klein potje en versierde dit. Zodra ze nu op het moment komt dat ze zich verveeld, neemt ze een briefje uit het potje en gaat ze die activiteit doen.

GMapril36

Vakantie betekent ook wat slenteren door de winkelstraat en dat leidt bij ons automatisch naar een boekenwinkel. Mag ik even zeggen hoe cool ik mijn dochter vind? Zie ze daar nu staan 😀 Ik vind het inspirerend om te zien hoe ze exact weet wat ze wil en daar vol overgave in opgaat. Ze leeft haar eigen leven, ongeacht wat iedereen daar van denkt.

GMapril37

Na het shoppen gingen we even uitpuffen en van het zonnetje genieten. Wout was naar de crèche en Tim werken dus het was echt een dag alleen voor ons twee. Alleen maar tijd voor elkaar. Ik hoop dat ik er zo nog heel veel mag meemaken.

GMapril38

Vervolgens gingen we iets drinken met een vriendin en daar hoorde natuurlijk een Brusselse wafel bij. Zo’n wafel gaan eten doet mij altijd aan mijn grootouders denken. Toen ik klein was, ging ik ook altijd met hun zo’n wafel eten 🙂

GMapril39

Ik was trots op mezelf want ik had die middag geen boek gekocht. Jaja, je leest het goed. Ik probeer echt veel meer gebruik te maken van de bib aangezien mijn huis anders op een bepaald moment gaat uitpuilen. Maar één ding kon ik niet laten liggen. Het was een mok van Harry Potter. Zodra je er warm water in doet, verschijnt het Hogwarts-kasteel. Jep.

GMapril310

Nog 1,5 maand en Lore wordt vijf. Vijf, jongens. Het feit dat het al vijf jaren geleden is dat ik van haar beviel, is onwerkelijk. Soms kan ik het echt niet bevatten hoe snel de jaren passeren. Maar goed, dat moet dus gevierd worden en hoe beter dan met My Little Pony versiering. Ik werd er zelf gelukkig van om zoveel roze en vrolijke pony’s te zien.

GMapril311

Vrijdag was Tim zijn dag met de kindjes en die begonnen ze met een flinke boswandeling waarin ze zwerfvuil gingen rapen. De zon scheen, de vogels vlogen over het water en op het route vonden ze bijna geen afval. Een geslaagde wandeling zou ik zeggen.

GMapril312

Kunnen we het even over dit spectaculaire weer hebben? 25 graden. Wat?! Ik probeer er zoveel mogelijk van te genieten in plaats van te panikeren over de opwarming van de aarde dus draag ik mijn meest fleurige kleren. Deze rok van Tom Tailer zit zooo fijn.
En volgens mij gaat meneer Koe er volledig mee akkoord #momlife

GMapril313

Mooi weer staat bij Tim gelijk aan korte broeken en barbecuen. Zaterdag werd de tweede barbecue van het jaar en wederom was hij zalig. Wout vond het daarentegen misschien wat minder 😀 Als er nog wat beweging in had gezeten, was het mijn favoriete GIF’je geworden.

GMapril314

In de grote barbecue werd een kip langzaam gegaard terwijl de rest op een tweede, kleine barbecue lag. Dit is echt al een goede investering geweest. Wanneer we iets willen bakken voor het avondeten gebruiken we deze. Het gaat veel sneller en er komt minder opruimen bij kijken. Ook ideaal om mee te nemen op vakantie.

GMapril315

Dit weekend zijn we ook Wout zijn eerste ‘echte’ schoenen gaan kopen. Hij stapt nog niet helemaal zelfstandig, maar zodra hij zich ergens aan kan optrekken en vasthouden, is hij vertrokken. Weer een mijlpaal erbij.

GMapril316

Zondagmorgen. Een konijn met lange oren, een wipstaart en een mand vol eieren is langs geweest. Onderweg is hij kennelijk wat spullen verloren waar onze kindjes heel blij mee waren.

GMapril317

En hoewel een chocolade-ei er op zijn tijd gerust in kan, ben ik toch contenter met deze eitjes.

GMapril318

Is de paashaas bij jullie ook langs geweest?
De zon schijnt, het wordt 25 graden en morgen hebben we een extra dag weekend. Beter kan het niet.

Een fijn paasweekend iedereen!

Liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s