De boeken die ik las in april

De boeken die ik las in april Steph to Read

Vier boeken deze maand, waarvan twee Engelstalig. De roman was goed vertegenwoordigd, maar er was ook een persoonlijk-ontwikkeling-boek bij en wat voor één.

Girl stop apologizing

Girl, stop apologizing van Rachel Hollis

Rachel Hollis urges women to stop apologizing for their desires, hopes, and dreams and instead to go after them with passion and confidence. She has seen it too often: women being afraid of their own goals. They’re afraid of embarrassment, of falling short of perfection, of not being enough. But the biggest fear of all is of being judged for having ambition at all. Having been taught to define themselves in light of other people-whether as wife, mother, daughter, friend, or team member-many women have forgotten who they are and what they were meant to be. Rachel encourages women to own their hopes, desires, and goals and reminds them they don’t need permission to want more. With a call to women everywhere to stop talking themselves out of their dreams, Hollis identifies the excuses to let go of, the behaviors to adopt, and the skills to acquire on the path to growth, confidence, and the biggest possible version of their lives.

Dit boek is het vervolg op Girl, stop apologizing. In dit boek laat ze je allerlei leugens zien die je jezelf verteld en welke gedragingen je kan adopteren om ze niet meer te geloven om op die manier je dromen waar te maken. Ze schrijft vlot (wel in het Engels, er is nog geen NL-vertaling beschikbaar) en met de nodige humor. Ik heb echt een tijdje gedaan over dit boek. Na elk hoofdstuk nam ik pen en papier te hand om erover na te denken of om stappen te ondernemen.

Echte liefde vind je in de boekwinkel

Echte liefde vind je in de boekwinkel van Veronica Henry

Nightingale Books, aan de hoofdstraat van een Engels stadje, is een droom voor de echte boekenliefhebber. Emilia Nightingale heeft het echter moeilijk en de verleiding om de winkel te verkopen is groot. Maar ze heeft haar pas overleden en zeer geliefde vader beloofd dat ze zijn werk zou voortzetten. Ook de klanten willen graag dat de boekwinkel blijft. Sarah Basildon, de eigenaresse van Landgoed Peasebrook, kwam vaak haar hart uitstorten. Of had zij ook een andere reden om langs te komen? Gelukkig heeft Emilia naast beste vriendin Andrea en collega Dave ook heel veel aan Marlowe, een goede vriend van haar vader – die een stuk jonger blijkt te zijn dan ze dacht… Echte liefde vind je in de boekwinkel is het hartverwarmende verhaal van Emilia’s gevecht om de boekwinkel open te houden, van haar bijzondere vader en van haar liefde voor haar klanten en de boeken die ze allemaal liefhebben.

Een boek dat misschien nog beter tot zijn recht komt wanneer het herfst is en je op de zetel kruipt met een deken en een mok thee. Op die manier kan je je nog meer inbeelden dat je door de velden rijdt in het druilerige midden-Engeland. Het hoofdpersonage erft de boekhandel van haar vader wanneer deze komt te overlijden. Doorheen alles wat ze ontdekt en meemaakt moet ze beslissen of ze zijn winkel blijft runnen. Dit alles gaat natuurlijk gepaard met de nodige zelfreflectie en romantiek.
Alleen al de boeken, de boekwinkel en de mensen in dit verhaal, zorgen ervoor dat je wou dat je daar woonde en er deel van mocht uitmaken. Ik heb het met plezier gelezen.

Nee heb je

Nee heb je van Charlotte de Monchy

Als Bobbie bij de bedrijfscoach zit en er alleen maar testbeeld op haar netvlies verschijnt, beseft ze dat ze misschien toch wel een beetje overwerkt is. Gelukkig heeft haar baas een klusje voor haar op Bali, het eiland waar haar zus Lauren woont, met wie ze al negen jaar gebrouilleerd is. Ze hoeft alleen de uitkoop van een surfschool te regelen, zodat het bedrijf daar een luxe resort kan bouwen. Daarna heeft ze tijd zat om de ruzie met Lauren bij te leggen en zichzelf op te laden op een wit bountystrand.
Op Bali pakt het allemaal heel anders uit dan verwacht. De eigenaar van de surfschool, ene Samuel, zegt doodleuk niets voor de verkoop te voelen. En haar zus staat ook niet echt te springen als Bobbie onverwachts met een enorme koffer op de veranda van haar restaurant staat. Bobbie is er toch van overtuigd dat ze beiden zal kunnen ompraten en ze boekt om te beginnen een paar surflessen bij Samuel. Maar de relaxte levenshouding, het heerlijke klimaat en de charmes van haar surfleraar missen hun uitwerking niet. Is het misschien zijzelf die het roer radicaal moet omgooien?

Nee heb je heb ik gelezen terwijl het buiten 25°, de zon op mijn gezicht scheen en ik op een ligbed lag. Laat dat nu net de perfecte setting te zijn. Er waren momenten dat ik mij perfect kon inbeelden dat ik op het strand van Bali lag zoals Bobbie. Het verhaal is hedendaags en toont (op minimalistische wijze) het plastiekprobleem dat daar heerst. Net zoals Charlotte haar vorige boeken Eens gegeven en Zes maanden zonder, las dit boek als een speer.

The flatshare

The Flatshare van Beth O’Leary

Tiffy is 27, onverwacht vrijgezel, niet heel rijk en heeft snel een flat nodig. Leon is 27, draait nachtdiensten als verpleger en heeft geld nodig voor een advocaat voor zijn broer, die onschuldig vastzit. De oplossing: ze delen Leons flat. (Of eigenlijk – Leons bed.) Leon slaapt er overdag, als Tiffy op haar werk is, en de rest van de tijd woont Tiffy er. Ze houden zich aan de huisregels, komen elkaar nooit tegen, en deze situatie bevalt hen prima.
Terwijl Tiffy’s ex enge, stalkerachtige trekjes lijkt te vertonen en het hoger beroep van Leons broer niet wil vlotten, begint wat een zakelijke (en vooral tijdelijke!) overeenkomst had moeten zijn langzaam als thuis te voelen. Maar hoeveel kun je écht over iemand weten als je elkaar nog nooit ontmoet hebt…?

Hier zijn maar twee woorden voor: page turner.
Er waren talloze avonden waar ik na elk hoofdstuk zei: nog één hoofdstuk. Er waren momenten dat ik drie uren achter elkaar gefixeerd was. Het plot is ingenieus bedacht. De personages zijn tegenpolen en laten je zien dat het effectief kan werken. Maar buiten romantiek komen er ook wat serieuzere onderwerpen aan bod zoals emotionele mishandeling en onterechte opsluiting.
Wat je hier op de foto ziet, is de Engelse versie. Ik was te ongeduldig om te wachten tot de Nederlandse versie verschijnt (titel: Veel liefs en verschijnt eind augustus) en ik ben zoo blij dat ik niet heb gewacht!

Wat heb jij deze maand gelezen?

 

 

Alle coverfoto’s zijn afkomstig van bol.com. De hoofdafbeelding is van mijzelf.

5 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s