Geluksmomentjes mei #2

Voor het eerst in 1,5 jaar was ik maandag een dag alleen thuis. Of dat was alleszins toch de bedoeling. Tim moest wat overuren opnemen dus hij was ook van de partij 😀 Wout gaat nu op maandag naar de crèche zodat ik toch iets gedaan krijg in huis. Toen al het poetsen en de boodschappen waren gedaan, kroop ik met een grote kop thee en een goed boek de zetel in vooraleer de kids op te gaan halen. Even genieten van de stilte.
Lore is nog steeds gefascineerd door deze mok. Het Hogwarts-kasteel verschijnt zodra je er warm water in doet.

GMmei2

Zondagmiddag gingen we naar het Smaakfestival in het centrum. Het was helaas geen goed weer, maar af en toe kwam de zon er door. Wel jammer, want de eetstand/-trucks zagen er prachtig uit en volgens mij was het eten echt lekker.

GMmei22

Regen of niet, wij zochten een tafel onder een paraplu en Lore werd getrakteerd op een lekkere pannenkoek. De truck achter haar maakte vers gebakken chocolate chip cookies. Ik heb mezelf serieus moeten beheersen. Ik heb dan maar iets lekkers gedronken in de plaats 😉

GMmei23

Ik heb mijn schoonmoeder gevraagd te verhuizen. Ze woont in te dichte omgeving van de boekhandel. Elke keer wanneer we op bezoek gaan, loop ik er langs en dat is gewoon nefast voor mijn bankrekening. De magische apotheek is een kinder-/jeugdboek, maar het deed mij zo hard denken aan de boeken van Blinker dat ik het gewoon moest meenemen. Ik ga hem binnenkort lezen en dan gaat hij naar Lore haar boekenkast. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat mijn kinderen graag gaan lezen. Ze hebben in ieder geval al boeken genoeg..

GMmei24

Deze week had ik (eindelijk) nog eens tijd om af te spreken met vriendinnen en dit klein dotje was erbij. Elke keer wanneer ik zo’n klein prutske zie, smelt ik gewoon. Ik zou spontaan een derde kindje nemen (wat we natuurlijk niet gaan doen).

GMmei25

Dit is één van mijn favoriete gerechten, voornamelijk in de zomer.
Veldsla, cherrytomaten, komkommer, gele paprika, tonijn, feta kaas light, olie, balsamico, peper en zout. HEERLIJK!

GMmei26

Ik zag dit t-shirt voorbij komen op Instagram (geen idee van wie dit is dus ik kan geen credit geven), maar dit is mij op het lijf geschreven. Vanaf volgende week gaan Tim en ik beginnen aan Game of Thrones. Ja, wij lopen enorm achter op de hele wereld, maar we gaan ervoor en ik weet zeker dat we erdoor geobsedeerd gaan geraken.

GMmei27

Ik ben deze week begonnen aan Normale mensen van Sally Rooney. De meningen over dit boek zijn extreem uitlopend, maar de meesten prijzen het. Ik ben heel benieuwd. Ik zit nu halverwege en ik vind het in ieder geval niet slecht.

GMmei28

Deze week ben ik begonnen aan de planning van de zomervakantie. Juli is zo goed als gevuld, nu enkel nog aan de slag met augustus. Ligt het aan mij of is 9 weken lang? Wat een geregel.

GMmei29

Sinds vorig jaar heb ik een kleinere handtas die ik meeneem wanneer ik wegga zonder kinderen (vroeger was het: hoe groter, hoe beter). Helaas had ik nog zo’n grote portemonnee en die ging er net niet in. Ik liep al een hele tijd rond met een klein stoffen vervanger, maar die was weer net te klein. Daarom heb ik bij KAAT vrijdag een nieuwe gekocht. Alle pasjes zette ik in mijn MyShopi app en overbodige bonnetjes en klantenkaarten gingen eruit.

GMmei210

Ik had speelgoed gekocht bij HEMA en zoals vaak het geval is, blijkt de verpakking (in dit geval de doos) het leukst. Hier was Lore verstoppertje aan het spelen voor Wout.

GMmei211

Een vriendin van mij stuurde mij deze foto. Ze was in Aken en blijkbaar hebben ze daar keiveel Funko-poppen. Nu alleen Tim nog zo ver krijgen om een trip met mij naar Aken te maken. Een uur rijden valt mee, toch? 😉

GMmei212

Zaterdag kocht ik B.A.E. eau de toilette van HEMA. Ik was niet op zoek naar een nieuwe, maar hij rook zo lekker dat ik hem niet kon laten liggen.

GMmei213

Hetgeen ik kocht bij HEMA (de doos) was buitenspeelgoed. Wij hebben geen speeltuig in de tuin, enkel een trampoline. Daarom probeer ik wat te investeren in zoiets als deze. En daar kunnen wij ook met meespelen. Volgens mij is het ook ideaal om mee te nemen naar de camping deze zomer. Altijd iets om handen.

GMmei214

Zaterdagavond had ik weer met vriendinnen afgesproken (2 keer in één week moet echt een record zijn). Het was al weer een hele tijd geleden dat we nog eens hadden bijgepraat en de tijd vloog voorbij.

GMmei215

Zondagmorgen was leuk. Ik kreeg kusjes, knuffels, cadeautjes en een prachtig gedicht (nog iemand die altijd een krop in haar keel krijgt wanneer je kindjes iets voordragen?). Vooral het mamaboekje vond ik tof. Door tekeningen en afbeeldingen lieten ze zien wat jouw hobby’s waren, hoe jij eruit zag, waar je graag op vakantie gaat,… Het liet je zien hoe je kind jou ziet en dat vind ik zo mooi. Ik stond bij sommige dingen echt te kijken dat Lore zoveel van mij wist. Wat heb jij gekregen of gegeven voor moederdag?

GMmei216

We gaan dadelijk de tuinstoelen afstoffen en deze middag de barbecue aansteken. De zon schijnt (en hopelijk nog lang) en daar gaan we van genieten mét het nieuwe buitenspeelgoed.

Liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s