Geluksmomentjes juni #3

Zondag werd Lore vijf jaar. Van ons kreeg ze een nieuwe step. Haar oude was meer kinderspeelgoed dan iets om je mee te vervoeren. Wij wonen redelijk dicht bij het school en dan is deze ideaal.
Zondagmorgen werd hij meteen uitgetest terwijl we brood naar de hertjes gingen brengen.

GMjun3

Maar het hoogtepunt was toen ze deze make-up tafel van mijn schoonouders kreeg. De hele namiddag is ze bezig geweest met alles in te richten en zich te schminken. Ze was zo enthousiast over alle nagellak, parfum, oogschaduw, borstels,… Dat gaat wat worden in de pubertijd..

GMjun32

Nu de make-up was aangebracht, de nagels gelakt en de speldjes op zijn plaats zaten, was het tijd om de kaarsjes uit te blazen. Ze had de cake samen met papa gebakken, maar helaas moesten we de kaarsjes zonder hem uitblazen. Mijn schoonvader had zich bezeerd en moest helaas naar het ziekenhuis dus daarom moest werd het een beetje geïmproviseerd en hectisch (vandaar de aluminiumfolie).

GMjun33

’s Anderdaags kon ze niet wachten om de kaptafel op haar kamer te zetten. Nu wil ze zich elke dag schminken en haar haren mooi maken (na school welteverstaan 😀 ). De tafel past perfect bij de rest van haar kamer en steeds meer en meer beseffen we hoe groot ze wordt (make it stooooop!).

GMjun34

Onze Wout had het eind vorige week en begin deze week iets zwaarder. Hij kon zijn draai niet vinden, alles was te veel en we vonden niets wat hem gelukkig kon maken. Toen mijn schoonmoeder dit doorstuurde, kon ik niet anders dan lachen. Op het lijf geschreven! Gelukkig is het nu alweer voorbij en is hij weer gelukkiger.

GMjun35

Onnodig afval is niet iets waar ik blij van word. Er zijn nog honderden manieren die ik moet toepassen om mijn afvalverbruik te verminderen, maar ik ben hier begonnen. Wout eet nog regelmatig maaltijden van Olvarit. Ik was deze potjes grondig af en steek ze vervolgens in een bananendoos. Ik houd ook alle lege keukenrollen, eier- en la vache qui rit dozen bij. Zodra ik genoeg heb, breng ik ze naar Lore haar kleuterjuffrouw. In september gaat Lore naar de derde kleuterklas dus ik weet niet of ze hier dan nog iets aan hebben, maar ik weiger om het zomaar weg te gooien. Waarschijnlijk ga ik het nog steeds sparen en dan eventueel kijken of er mensen online zijn die het kunnen gebruiken.

GMjun36

Ijssalon De Scheppe ging deze week weer open in het centrum. Ze zijn verhuisd naar een nieuw pand en het is prachtig! Op woensdag ging ik samen met mijn mama en Lore pannenkoeken eten. Dat had ze wel verdiend na een hele voormiddag te fitnessen met school. De hele week werd er op school gewerkt rond het thema bewegen/sporten. Ze heeft volgens mij nog nooit zo goed geslapen!

GMjun37

De zoektocht naar een nieuwe quote voor ons letterbord was gestart. Ik probeer altijd iets te vinden met de nodige motivatie, maar ook de nodige humor. Liefst niets te zoetsappig. Ik vond deze wel bij ons gezin passen.

GMjun38

Ik had vierkante borden en kommen. Op dat moment (10 jaar geleden) leek mij dit leuk. Helaas weet ik nu wel beter. Het is gewoon onhandig. Het was tijd voor nieuwe borden en ik heb er gevonden bij CASA. Wat vinden jullie ervan? Ik ben er persoonlijk heel blij mee.

GMjun39

Jongens, hij kan kiekeboe. Dat hart van mij is eraan he. Er is absoluut niets schattigers dan wanneer hij mij die oogverblindende lach geeft wanneer hij die handjes van zijn ogen haalt.
Dat opvoeden wordt hier wel een stuk moeilijker gemaakt..

GMjun310

Borden was niet het enige dat ik bij CASA kocht, maar ook deze kapstok voor op Wout zijn kamer. In het begin was zijn babykamer voornamelijk neutraal. Het is pas nadat zijn karaktertrekken naar boven komen dat ik meer kan inrichten gebaseerd op hem. En laat ik dit nu perfect bij hem vinden passen.

GMjun311

Zoals jullie zagen kreeg Lore een step voor haar verjaardag. Ik was in het begin bang dat ze haar cadeau niet leuk ging vinden. Het was niet iets waar ze om had gevraagd en aangezien het geen My Little Pony was, vreesde ik dat ze niet blij ging zijn. Gelukkig had ik het mis. Zaterdagmiddag gingen we bij mijn schoonouders op bezoek en ze deed het zo goed met de step! Met haar vorige step vond ze haar balans niet goed, maar hier is ze echt mee vertrokken. Ik ben heel blij om te zien dat ze er zoveel plezier aan heeft.

GMjun312

Wanneer je een selfie als dit krijgt toegestuurd, heb je spontaan zin in cocktails en een strand.
Nog vier weken en we hebben vakantie! Nu maar onze vingers kruisen dat we mooi weer hebben.

GMjun313

Het lezen ligt deze week op een laag pitje. Wanneer ik een aantal boeken achter elkaar heb gelezen, is er altijd een periode waar ik het even wat rustiger aandoe. Wat natuurlijk niet wil zeggen, dat ik helemaal stop met lezen. Ik ben begonnen in De mooiste dag van Jamie Weisman.

GMjun314

En wanneer we niet lezen, kijken we ’s avonds film. Online vond ik een kijkvolgorde van de Marvel-films en ik ben hieraan begonnen. Op Captain Marvel zal ik nog even moeten wachten, maar de rest kan ik al (lees: nog eens) zien. Ik vind dit zo’n leuke films. Ik kan hier echt van genieten.

GMjun315

Vandaag ga ik met een vriendin iets drinken en vanavond gaan we eten in Etenswaard. Ik ben in dat laatste nog nooit geweest, maar heb wel goede reviews gelezen dus ik ben benieuwd. Tim staat al helemaal te springen want: sushi.

Ik hoop dat jullie een fijne zondag hebben!

Liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s