Boekentips voor op vakantie!

Wie is er stiekem aan het aftellen naar zijn/haar vakantie? Ik in ieder geval al wel. Maken jullie ook altijd verschillende lijstjes? Welke kleren mee te nemen. Wat we absoluut niet mogen vergeten voor de kinderen. Wat ik zeker nog moet regelen voor vertrek. En dan is er nog het belangrijkste lijstje van al: welke boeken neem ik mee?
Ik ben old school. Ik heb geen e-reader. Say what?! Ja, ik weet het. Ik ben de persoon die vijf boeken meezeult en dan zeurt dat haar koffer te zwaar is..
Hoe dan ook zijn boeken cruciaal voor een goede vakantie. Ik ben een keer gestrand in Parijs met te weinig boeken. Hoera voor boekhandels die Engelstalige boeken hebben.

Boeken zomervakantie

Wanneer de datum richting 1 juli loopt, krijg ik steeds meer berichten van mensen die op zoek zijn naar een goed boek. Vaak weet ik niet eens waar te beginnen omdat er ZOVEEL goede boeken zijn. Toch heb ik dit jaar een keuze gemaakt van de zes beste romans die ik in 2019 heb gelezen.
(Hieronder geef ik van elk boek de samenvatting. Als je wil weten wat ik persoonlijk van het boek vond, moet je even op de titel klikken en dan ga je naar een aparte post. Buiten Zomer in het Duincafé – deze recensie volgt in juli)

Jij ik alles

Jij ik alles van Catherina Isaac

Jessica is helemaal klaar met Adam. Zijn constante leugens, overspel en gebrek aan interesse voor hun pasgeboren zoon lopen de spuigaten uit. Als ze hem de deur wijst, vertrekt hij naar Frankrijk en laat niets meer van zich horen. Opgeruimd staat netjes.
Tien jaar later is baby William uitgegroeid tot een lieve, slimme jongen die steeds meer vragen stelt over zijn vader. Adam woont nog altijd in Frankrijk en runt daar een hotel in een prachtig kasteel. Jessica zet haar trots opzij en boekt een kamer voor de zomervakantie. Daar, midden in de zonovergoten Dordogne, heeft ze maar één missie: ervoor zorgen dat flierefluiter Adam eindelijk zijn hart verliest aan hun zoon en hem nooit meer in de steek laat. Want Jess draagt een geheim met zich mee dat Williams leven voorgoed zal veranderen…

Nee heb je

Nee heb je van Charlotte de Monchy

Als Bobbie bij de bedrijfscoach zit en er alleen maar testbeeld op haar netvlies verschijnt, beseft ze dat ze misschien toch wel een beetje overwerkt is. Gelukkig heeft haar baas een klusje voor haar op Bali, het eiland waar haar zus Lauren woont, met wie ze al negen jaar gebrouilleerd is. Ze hoeft alleen de uitkoop van een surfschool te regelen, zodat het bedrijf daar een luxe resort kan bouwen. Daarna heeft ze tijd zat om de ruzie met Lauren bij te leggen en zichzelf op te laden op een wit bountystrand.
Op Bali pakt het allemaal heel anders uit dan verwacht. De eigenaar van de surfschool, ene Samuel, zegt doodleuk niets voor de verkoop te voelen. En haar zus staat ook niet echt te springen als Bobbie onverwachts met een enorme koffer op de veranda van haar restaurant staat. Bobbie is er toch van overtuigd dat ze beiden zal kunnen ompraten en ze boekt om te beginnen een paar surflessen bij Samuel. Maar de relaxte levenshouding, het heerlijke klimaat en de charmes van haar surfleraar missen hun uitwerking niet. Is het misschien zijzelf die het roer radicaal moet omgooien?

Veel liefs

Veel liefs van Beth O’Leary

Tiffy is 27, onverwacht vrijgezel, niet heel rijk en heeft snel een flat nodig. Leon is 27, draait nachtdiensten als verpleger en heeft geld nodig voor een advocaat voor zijn broer, die onschuldig vastzit. De oplossing: ze delen Leons flat. (Of eigenlijk – Leons bed.) Leon slaapt er overdag, als Tiffy op haar werk is, en de rest van de tijd woont Tiffy er. Ze houden zich aan de huisregels, komen elkaar nooit tegen, en deze situatie bevalt hen prima.
Terwijl Tiffy’s ex enge, stalkerachtige trekjes lijkt te vertonen en het hoger beroep van Leons broer niet wil vlotten, begint wat een zakelijke (en vooral tijdelijke!) overeenkomst had moeten zijn langzaam als thuis te voelen. Maar hoeveel kun je écht over iemand weten als je elkaar nog nooit ontmoet hebt…?

SIDE NOTE: Dit boek komt pas 27 augustus 2019 uit, maar voor degenen onder ons die graag in het Engels lezen is deze al beschikbaar onder de naam The Flatshare. Ik kon dit boek niet wegleggen.

Zomer in het Duincafé

Zomer in het Duincafé van Debbie Johnson 

In het Duincafé, gelegen op een winderige heuvel, wordt het heerlijkste eten geserveerd, zoals prachtig gebakken broden, kleurrijke salades en zorgvuldig bereide cupcakes. Voor zowel toeristen als locals is het bouwvallige café met uitzicht op het strand een baken van vrolijkheid, goed gezelschap en geborgenheid. Een plek als geen ander, een plek die vriendschap serveert en waar een hartelijk welkom altijd op de kaart staat.
Voor Laura Walker, weduwe en moeder van Lizzy en Nate, is de beslissing om haar tienerkinderen uit hun vertrouwde omgeving weg te rukken en een hele zomer lang in een klein kustplaatsje in Dorset te gaan wonen, niet makkelijk. Haar besluit valt bepaald niet goed bij haar kinderen, en ook haar eigen ouders denken dat ze gek is geworden. Maar haar nieuwe baan in het café, en de mensen die ze daar ontmoet, geven Laura de mogelijkheid weer zichzelf te leren zijn – en heel misschien ook weer lief te hebben.

Ik wist het al - Kristin Harmel

Ik wist het al van Kristin Harmel 

Een intens, aangrijpend en herkenbaar verhaal over de zoektocht naar nieuw geluk na een periode van rouw Nadat haar man Patrick tien jaar geleden omkwam bij een verkeersongeluk, was Kate zo diep in de rouw dat ze niet dacht ooit nog een nieuwe liefde te zullen vinden. Toch bleek de tijd inderdaad haar wonden te helen, en nu heeft ze het aanzoek van haar nieuwe vriend Dan geaccepteerd. Met een bruiloft in het vooruitzicht zou ze dus blij en vol verwachting moeten zijn. Waarom is ze dat dan niet echt? Als ze steeds vaker droomt over Patrick – dromen waarin hij nog leeft en ze samen een dochter hebben – brengt de haast beangstigende echtheid van die dromen haar aan het twijfelen of ze wel op de goede weg is. Ze besluit dat ze eens iets heel nieuws moet proberen en geeft zich op voor een cursus gebarentaal. Het inspirerende contact met de dove kinderen, en hun enthousiaste begeleider Andrew, is een eyeopener: ze ervaart een veel grotere voldoening en verbinding dan ooit tevoren. Maar vindt ze ook de moed om haar leven drastisch om te gooien?

Voor wat hoort wat - Sophie Kinsella

Voor wat hoort wat van Sophie Kinsella

Fixie Farr heeft altijd volgens haar vaders motto geleefd: family first. Wanneer ze in een koffiezaakje voorkomt dat er iets gebeurt met de laptop van een knappe vreemdeling, schrijft laptopeigenaar Sebastian als bedankje een IOU op een servetje. Als Sebastian vervolgens een baan regelt voor Fixie’s jeugdliefde Ryan, zijn de rollen weer omgedraaid en een nieuwe serie IOU’s volgt, van kleine gunsten tot levensveranderende momenten. Al snel moet ze kiezen tussen haar familie en het leven dat ze eigenlijk wil. Durft ze eindelijk voor zichzelf te kiezen?

 

Welk ga jij lezen? En heb je zelf nog tips? Laat het dan zeker in de comments weten zodat anderen het ook kunnen zien!

Veel leesplezier!

Liefs,
Stephanie 

2 Comments

  1. Als je een smartphone of tablet hebt, is mijn tip om daar VakantieBieb op te zetten. Dat is een app van de bibliotheek, waarin een aantal ebooks zitten. Geheel gratis. De jeugdboeken zijn al beschikbaar, de boeken voor volwassenen komen 1 juli erbij. Ook in LuisterBieb zitten een aantal gratis boeken!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s