Geluksmomentjes juni #4

Zondagmiddag scheen de zon al fel en ging ik met een vriendin iets drinken bij Wolf Espressobar. Ik vind het een heel gezellige zaak, maar foto’s nemen terwijl ik alleen zit te wachten vind ik nog altijd awkward. Daarom maar deze semi-selfie met een ukelele.

GMjun4

En er werd gelachen. Al was het voornamelijk ik die mezelf uitlachte. Terwijl ik wachtte, bestelde ik alvast lekkere zomervruchtenthee. Het heeft mij alleen een half uur geduurd vooraleer ik de moed bij elkaar raapte om te vragen hoe ik de thee nu in mijn mok moest krijgen. Blijkbaar moest ik het gewoon op het glas zetten en liep het dan vanzelf. Weer iets bijgeleerd!

GMjun42

Tim en zijn obsessie met ‘jongensspeelgoed’ is nog steeds niet voorbij dus kocht ik deze automat en een paar kleine auto’s bij Zeeman. Ook ideaal om mee te nemen op vakantie.

GMjun43

Met nog maar een paar weken te gaan vooraleer onze vakantie begint, is het tijd om lectuur in te slaan (zegt ze terwijl ze doelbewust de enorme to-be-read stapel negeert). Ik vind niets zo fijn als ’s morgens of ’s avonds buiten zitten en een kruiswoordraadsel/sudoku op te lossen. Dat geeft mij zo’n vakantiegevoel! Daarom kocht ik dit vakantieboek van Libelle. Hier staan kruiswoordraadsels in, recepten, spelletjes en zelfs een 111 pagina-tellende roman.
Voor wie nog op zoek is naar een goede roman -> hier schreef ik welke ik dit jaar heb gelezen en de moeite waard zijn om mee te nemen.

GMjun44

Er is een bookstagrammer waar ik grote fan van ben. Ze tipt altijd de meest leuke boeken en haar foto’s zijn prachtig. Het enige probleem is dat wanneer zij dolenthousiast is over een boek, dat ik vervolgens een enorme drang krijg om dit boek te kopen (influencer much?) en dan gaan de conversaties als volgt 😀

GMjun45

De zomer is gearriveerd en daar horen fleurige kleren bij. Ik heb heel weinig foto’s van mij en mijn kroost. Waarschijnlijk omdat ze een hekel hebben aan poseren, maar deze week is het gelukt! Nu nog eentje scoren met Tim erbij en we hebben weer een nieuwe familiefoto.

GMjun46

Ik wou voor Wout zo’n zacht zeteltje kopen om in tv te kijken. Hij is nog te klein om alleen op de zetel te zitten en het leek mij een ideale oplossing. Gelukkig had moeke er nog eentje staan en hij is er verzot op. De nodige valpartijen zijn ook al voorgekomen, maar gelukkig zonder al te veel blauwe plekken. Zie hem daar nu zitten te chillen.

GMjun47

Chinouck Thijssen is een auteur die ik via social media al een tijdje volg. Ze schrijft young-adult thrillers en zoals jullie weten ben ik geen fan van thrillers, maar ik kon het niet laten om een boek van haar uit te lenen. De boeken schijnen zeer goed te zijn dus ik ben benieuwd.

GMjun48

Met hoge temperaturen hoort natuurlijk buiten spelen met water. Deze piratenboot hebben ze van mijn ouders gekregen als verrassing en het heeft al goed dienst gedaan. Wout doet niets liever dan hier water in en uit scheppen samen met zijn zus (en blijkbaar ook dolfijnen opeten…).

GMjun49

We hebben voor de kinderen een speeltoestel gekocht en woensdag werd het geleverd. Het was een heel bouwpakket, maar Tim is vol goede moed begonnen en ik kan niet wachten om ze erop te zien spelen.

GMjun410

En wanneer we helemaal nat zijn, gaan we vervolgens nog een beetje uitkuren op de trampoline. Misschien had mama wel eerst de blaadjes eraf moeten doen…

GMjun411

Om half 4 waren ze beiden zeiknat en afgepeigerd. Ik stak ze allebei in bad en om 4u, half 5 zaten ze in pyjama. Even knuffelen met mama hoort daar natuurlijk ook bij. Het scheelde mij wel wat tijd en gestress in de avonduren.

GMjun412

Met de hitte heb ik altijd weinig zin om te koken. Daarom werd het die woensdagmiddag iets gemakkelijk wat er altijd in gaat: kip, curry, rijst en komkommer. Geen sterrenmaaltijd, maar wel snel en lekker.

GMjun413

Mijn ouders gingen deze week naar de voorstelling van het nieuwe boek van Chel Driesen. Zijn columns vind ik zalig om te lezen. Zijn vorige boek heb ik ook verslonden, daarom was ik heel blij toen ik ook een exemplaar kreeg en deze zelfs was gesigneerd.

GMjun414

De beslissing was gevallen: ik ging een e-reader kopen. Donderdagmiddag ging ik op jacht en wat viel dat tegen zeg. De formaten waren kleiner dan ik had verwacht en het voelde net als speelgoed. Ik ben bij de eerste poging al afgehaakt. Dit ging niet werken. Mijn bedoeling om er eentje te kopen was voornamelijk omdat ik niet honderden boeken wil (mag) hebben staan in mijn boekenkast en niet alles te lenen is bij de bib. Het leek mij handig om mee te nemen op vakantie, maar ik prefereer nog altijd papieren boeken.
Ik had echt verwacht met een e-reader naar huis te gaan dus kocht ik maar twee nieuwe boeken om mezelf op te beuren (wie verkoopt die dingen nu ook in een boekhandel 😉 ).

GMjun415

En toen leek het alsof er een lichtje aanging in mijn hoofd. Je kan natuurlijk ook boeken downloaden op een tablet! En laat dat laatste nu net zijn wat onze lieve dochter voor haar vijfde verjaardag heeft gekregen (van de grootouders). Na smeken ging iedereen er mee akkoord dat ik hem enkel mag gebruiken als Lore slaapt 😀 Dan maar meteen twee boeken gedownload en dus ben ik nu ook begonnen met een digitale to-be-read stapel……….. (oh ja dit is trouwens het boek dat mijn favoriete bookstagrammer in de post bovenaan tipte)

GMjun416

Vrijdag en zaterdag waren lange dagen op het werk en ik baal dan altijd dat ik de kinderen zo weinig zie vooral als ik zo’n foto’s als deze krijg. Dan wil ik niets liever dan bij ze op de zetel kruipen en knuffelen.
Lore is de laatste weken echt op. Het einde van het schooljaar nadert en ze doen niets anders dan leuke activiteiten. Dat zorgt voor de nodige opwinding met als gevolg vermoeidheid en met dit warm weer wordt het nog erger.

GMjun417

Zaterdagavond hadden we feest! Het was een housewarming en al mijn vriendinnetjes waren aanwezig. We konden nog eens goed bijbabbelen, goed lachen, dansen en squatten (ja dat laatste lees je goed). Het feestje liep iets uit de hand wat ook meteen de reden is waarom deze post een dag later online kwam.

GMjun418

Deze week werd ons afwasmachine geleverd! We hebben het 2-3 jaar volgehouden om met de hand af te wassen, maar de maat was vol. Met een gezin van vier ben je gewoon continu aan het afwassen.

GMjun419

Hobby’s. De mijne zijn lezen en schrijven. Vroeger hoorde daar ook nog dansen bij, maar de laatste keer dat ik nog heb gedanst is zeker 15 jaar geleden. In september opent er bij ons een nieuwe dansstudio en zij geven ook fitdance. Ik wist niet zeker of ik het wel zou doen (ik heb geen conditie meer en ik weet zelfs niet meer of ik nog danspassen kan onthouden, laat staan ze uitvoeren), maar uiteindelijk heb ik de knoop doorgehad. Vanaf september start ik!

GMjun420

Zondagnamiddag was ik nog steeds aan het bekomen van zaterdag en om het mezelf gemakkelijk te maken had ik buiten alles gevuld met water en de kindjes hun gang laten gaan. Ze hebben echt veel plezier gehad en wie heeft er een groot zwembad nodig? Die twee passen perfect in dat babybadje.
Wij zijn trouwens wel aan het overwegen om een groot zwembad te kopen, één met pomp en al. Iemand suggesties waar we dit het beste kunnen doen?

GMjun421

De temperaturen gaan deze week hoogtepunten bereiken dus dat wordt een week gevuld met zwembadjes en ijsjes. Ik hoop dat iedereen er klaar voor is!

Liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s