Geluksmomentjes juni #5

Jongens die temperaturen! Ik weet dat veel mensen ‘zagen’ over het zomerse weer en ik wil daar niet aan bijdragen, maar 34 graden is voor mij toch wel teveel van het goede. Er zat dan ook niets anders op dan zwembadjes vullen. Ik zei het een paar weken geleden al, maar ik ben zooo blij met onze carport. Ik verhuis alle spullen (en de kindjes) daaronder en ze kunnen zonder te verbranden spelen (terwijl mama probeert een boek te lezen).

GMjun5

We zijn nog steeds bezig aan onze Marvel-marathon. We moeten er nu nog ongeveer vier of vijf zien. Tim heeft ze allemaal al gezien, maar Black Panther keken we nog eens samen. En ja, dat is een krentenbol met kaas. Vooraleer ik in Nederland werkte, at ik dit nooit, maar ik vind het nu heerlijk.

GMjun52

Tim is al heel de week bezig met het speeltoestel in elkaar te zetten. Hij werkt er voornamelijk ’s avonds aan en dan moeten de kinderen en ik elke morgen even naar de vooruitgang gaan kijken.
Wout had een paar maanden geleden nog ‘schrik’ van gras, maar die angst is overwonnen. Zijn speelterrein is vergroot. En zie die kuif 😀

GMjun53

Momenteel zitten we in de sleutelfase. Alle sleutels zijn leuk. Leuk om mee rond te lopen, om mee te schudden, om op te eten en om in elk slot te steken.
“Woutje, dat gaat niet passen liefje.” Draait zich drie seconden later terug om…
Daar sta je dan hè moeder.

GMjun54

Vrijdag was de laatste dag van het schooljaar. Ons meisje heeft de tweede kleuterklas er officieel opzitten. ’s Morgensvroeg kregen we een berichtje van papa om haar veel plezier te wensen op haar laatste schooldag en daar werd natuurlijk op gereageerd met een slaperige selfie.
Nog iemand die soms niets liever wil doen dan zijn kindjes knuffelen en kusjes geven? Vooral als ze nog zo lekker slaperig zijn.
Ooh, hou,. toch eens op met zo snel groot te worden!

GMjun55

Helaas moesten Tim en ik die dag de hele dag werken, maar ik denk dat Lore het niet erg vond. Ze ging namelijk in de namiddag met moeke weg. Allereerst werd er iets lekkers gegeten en dat was deze keer een wafel met (veel) slagroom.

GMjun56

Daarna gingen ze bij de Blauwe Kei iets drinken op het terras. Hun dochter en zoontje zitten bij Lore in de klas en aan de foto’s te zien hebben ze een heel fijne namiddag gehad. Aan plezier en water geen tekort.

GMjun57

Qua ogen heb ik een kleine plussterkte en cilinder. Niet iets waar ik dagelijks mijn bril voor nodig heb, maar wanneer ik veel achter de computer werk of lees, zet ik hem op. Bijgevolg dat hij wel eens rondslingert in huis. Het was dan ook wel te verwachten dat Lore hem een keer ging opzetten 🙂

GMjun58

Zaterdagochtenden verlopen meestal stressloos aangezien iedereen buiten mama in de pyjama mag blijven. Dat zorgt ervoor dat wij nog eventjes kunnen knuffelen vooraleer ik naar mijn werk vertrek.

GMjun59

Met zo’n zonnige dagen ben ik sneller geneigd om buiten te gaan zitten met een glas wijn/cava/kasteelbier, maar helaas is het iets minder gezond. Deze week besloot ik daarom niets meer te drinken door de week, enkel nog in het weekend. Hij smaakte op vrijdagavond dan ook des te lekkerder.

GMjun510

En al helemaal toen ik erachter kwam dat ik alleen thuis was. Tim ging met vrienden iets drinken en ik placeerde mij met dit boek in de veranda. De kindjes lagen uitgeteld op bed, het was nog aangenaam warm en er was niets anders dan rust. ZALIG.

GMjun511

Tijdens de vakantie wil ik graag een keer naar de Beekse Bergen. Ik ben er nog nooit geweest, maar het lijkt mij heel tof om te doen. Zeker nu Wout ook wat ouder is. Iemand van jullie er al geweest? Iets waar we op moeten letten?

GMjun512

Zaterdagmiddag was het zover! Na uren zwoegen en zweten stond het speeltoestel er. De kindjes zijn er echt heel blij mee. Voor Wout maken we onderin een leuk speelhoekje en Lore was al aan het uitdokteren welk speelgoed ze ging meenemen in haar nieuwe huisje. Bij het speeltoestel zat ook nog rood zeil (kleur kan je zelf kiezen) dus ik moet enkel nog de gordijnen knippen. Laat dat speelplezier maar beginnen.
Wij hebben het gekocht bij Wicky.

GMjun513

Deze week kwamen twee boeken uit die ik dolgraag wil lezen. Het eerste was Verknocht van Lisette Jonkman. Ik ben een grote fan van haar schrijfstijl en haar boeken. Ik ben zelfs met 34 graden en twee kleine kinderen op pad geweest om dit te halen. Haar boeken zijn echt tof om te lezen en zeker met deze warme temperaturen. Ideaal om mee te nemen op vakantie.

GMjun514

Het tweede boek was De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan. Alleen al voor de cover zou ik het boek kopen.
Ik had voor mijn verjaardag een boekenbon gekregen dus die heb ik gespendeerd aan deze twee boeken. Toen ik terugliep, heb ik mezelf een belofte gemaakt:
Tot 1 september koop ik geen enkel boek meer. 
Ik heb momenteel nog 23 (!) boeken liggen die ik moet lezen. Als ik mijn belofte niet houd, mag Tim een gepaste straf bedenken. Ik heb een sterk vermoeden dat het onkruid wieden of de badkamer poetsen gaat worden. Must.stay.strong.

GMjun515

Make-up. Ik heb er geen kaas van gegeten. Meestal gebruik ik wat mascara en getinte dagcrème, maar deze week heb ik mij ook wat oogschaduw gekocht. Een collega van mij had deze ook en is van het merk Pupa. Ik kon hem zaterdagavond meteen uittesten..

GMjun516

want we mochten er nog eens uit! (vorige week ook al hoor, maar het klinkt gewoon leuk om te zeggen) We waren uitgenodigd voor een trouwfeest en dat gaf mij de ideale gelegenheid om mijn nieuw kleed te dragen. Perfect voor met dat warm weer.

GMjun517

En hoera voor feestzalen met airco! Het was binnen zo veel beter dan buiten. We hebben zelfs een paar danskes kunnen placeren 😉 Plus, ze hadden 12 verschillende soorten popcorn. Ja, je leest het goed: 12 verschillende! Ik verschoot echt wat voor smaken er allemaal bestaan, maar lekker was het in ieder geval.

GMjun518

Niet echt een scherpe foto, maar ik wou laten zien wat we deze week hebben opgehangen. Ik had twee witte manden bij Action gekocht en Tim heeft ze opgehangen. In het bovenste mandje ligt Lore haar tablet. Zo zorg ik ervoor dat ze hem niet at random kan gebruiken en ligt hij veilig voor de grijpgrage handjes van Wout. Het tweede mandje is voor de papieren waar ik nog iets mee moet doen, maar niet à la minute. We hebben ze aan de muur achter de deur gehangen dus ze zijn meestal niet in het zicht.

GMjun519

Vandaag gaan we bij vrienden zwemmen en genieten van het mooie weer + het begin van de schoolvakantie. Maar eerst moet ik eens gaan beginnen met opruimen en mijn berg strijk wegwerken, want met dat warme weer kwam er niet veel van in huis.

Ik wens iedereen een fijne zondag!

Liefs, 
Stephanie 

3 Comments

 1. Hoi Stephanie!
  Je rode jurk staat je GEWELDIG!
  Ik gebruik ook de make-up van Pups en ben zelfs 2 keer naar de make-up workshop geweest! Iets voor jou op je ‘vrije’ dag? De workshops worden gegeven in de apotheek van het ‘Dolium’ door een gediplomeerde visagiste! Vraag maar aan jouw collega!
  Ik kan het je aanbevelen.
  Natuurlijk moet je met de kinderen naar de Beekse Bergen gaan. Vroeger gingen we er met onze kinderen naar toe en later ook met onze kleinkinderen. We hebben er ook eens een midweek gelogeerd met hen.
  Geniet van deze zonnige dagen en voor straks een ‘zonnige vakantie’.

  Bedankt weer voor jouw gezellige blog.
  Groetjes, Diny

  Like

  1. Hoi Diny,
   De make-up bevalt prima, alleen moet ik nog wat wennen aan de kleur 😉
   De Beekse Bergen staat op het programma voor de zomervakantie! Ik ben benieuwd.

   Voor jullie ook veel zonnige dagen gewenst en heel veel fietsplezier!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s