Geluksmomentjes juli #1

Deze bengel verandert met de dag. Elke dag kan hij weer iets nieuws doen of zeggen en vooral zijn gezichtsuitdrukkingen worden duidelijker. Vooral wanneer hij in een ondeugende bui is, zoals deze.. De kussens worden op de grond gelegd, de dekens erbij gehaald en de stoel op zijn kop gezet. Het forten maken is begonnen.

GMjul1

Vorig weekend waren we naar een trouwfeest en ze hadden er twaalf (!) verschillende soorten popcorn. ’s Anderdaags kreeg ik een bericht of we nog wat popcorn wilden hebben. Een paar uren later stond de bruid aan onze deur met deze zakjes. Ons Lore kon haar geluk niet op!

GMjul12

Hun trouwbedankjes waren deze leuke plantjes. We hadden er eentje meegenomen en ze had er ’s anderdaags nog twee bij voor Lore en Wout. Ze staan prachtig en fleuren mijn boekenkastje mooi op.

GMjul13

De laatste week van het schooljaar was begonnen en dat was te merken. Lore was zooo moe. De laatste weken worden er zo veel leuke activiteiten gepland en was ze overal zo enthousiast over, dat ze volledig was uitgeteld. Dan maar wat extra knuffels met mama.

GMjul14

Zondagmiddag gingen we bij vrienden langs en mochten de kinderen plonsen in het zwembad. Het zonnetje scheen weer fel en de kinderen waren niet de enigen die vrolijk waren. Ik moet zeggen dat de roze kleur perfect past bij deze dadster.

GMjul15

Maandag ging ik boodschappen doen bij Colruyt en hoera voor wat ik daar zag: herbruikbare zakjes voor groenten en fruit! Voor 5 zakjes heb ik €2,50 betaald. Sindsdien heb ik de zakjes ook al meegenomen naar de markt en andere supermarkten. Ik heb er een paar bij Tim in de auto gelegd en een paar bij mijn boodschappentassen.
Bravo, Colruyt.

GMjul16

Lore en Wout kunnen steeds beter met elkaar spelen. Ze verschillen ongeveer 3,5 jaar dus we moesten even geduld hebben, maar het is zover. Vooral ravotten op de grond vinden ze leuk. Gelukkig geldt voor Wout: hoe wilder, hoe beter.

GMjul17

Op 1 september is het 2 jaar geleden dat we deze cactus kregen toen een vriendin beviel van haar dochter. Zoals jullie weten ben ik geen held in het in leven houden van planten, dus je kan je mijn verrassing wel inbeelden toen ik deze voor de derde keer (!) moest verpotten. Het bloempotje heb ik bij Blokker gevonden.

GMjul18

Woensdag ging Lore de hele dag naar haar Disneykamp en zouden Tim, Wout en ik een zwembad gaan kopen. Helaas vielen onze plannen in het water toen Tim toch moest gaan werken. Dan maar gezellig buiten spelen terwijl mama haar benen probeert te bruinen.

GMjul19

Elke donderdag maak ik een nieuw weekmenu vooraleer de boodschappen te bestellen. Deze week stonden kip en groenten uit de oven op het menu. Hier kan ik dus de hele week naar uitkijken. De oven op 175°, groenten op bakpapier met olijfolie, zout en honing. Heerlijk!

GMjul111

De hitte is grotendeels voorbij en dan is het weer tijd om te sporten. Ik heb mij deze week ingeschreven voor de Workout Challenge van Studio C. Ze laat telkens een workout van 15 tot 30 minuten zien. De eerste vond ik in ieder geval al heel leuk. Alleen de spierpijn de volgende dagen was wat minder 😀

GMjul112

Donderdagavond gingen we met zijn allen nog een ijsje eten in het centrum en dat smaakte!

GMjul114

Sinds vorige week hebben we ons speeltoestel staan en het heeft zijn geld al opgebracht. De kinderen zijn er niet weg te slaan. Vooral die kleinste bengel heeft de smaak te pakken. Tim heeft hem geleerd niet bang te zijn op de schuifaf (glijbaan voor de Nederlanders onder ons) en hij gaat als een speer.

GMjul115

Natuurlijk moeten we altijd in de buurt blijven want die twee kapoentjes kunnen het wel eens bont maken. Och ja, zolang ze maar plezier hebben zeker 😉

GMjul116

Vrijdagochtend trof ik Lore zo aan in haar bed. Ze is echt het kind van der moeder -smelt-. Dit is het voordeel aan vakantie: rustig wakker worden.

GMjul117

Mijn schoonmoeder was deze week jarig en aangezien zij een even grote boekenliefhebber is als ik, is haar cadeau uitzoeken geen straf.

GMjul118

Terwijl ik aan het werken was, maakte deze jongedame het super gezellig in haar speelgoedhuisje. Vijf jaar is zo’n leuke leeftijd. Ze heeft haar eigen karakter, weet wat ze wil, knuffelt graag, doet graag meisjesdingen, kan zelfstandig spelen en ze is echt mijn beste vriendinnetje. De tijd mag nu stoppen en haar voor eeuwig zo houden. Dank u.

GMjul119

Zaterdagmiddag was het tijd voor een verjaardagsfeest. Ons neefje werd vier jaar en dat werd gevierd. Voor de kinderen stond er een springkasteel, een zwembad en allerlei lekkers. En wij mochten zeker ook niet klagen, want wij kregen ook lekkere hapjes.

GMjul120

De solden zijn begonnen dus het was tijd om te shoppen. Bij H&M kocht ik twee shorts, wat witte t-shirts en dit kleedje. Ik hoopte heel hard dat hij zou passen en hij staat echt leuk. Ik kan niet wachten om hem te dragen!

GMjul121

Bij JBC kocht ik twee (!) handtassen. Een ronde strotas en een rugzak. Ik was al tijden op zoek naar een ronde tas en een rugzak. Wat een geluk dat ik deze bij dezelfde winkel vond en met zo veel solden.

GMjul122

Ook kocht ik bij HEMA deze twee kratten. Wij hebben bijna geen kasten meer in huis (of ze zijn gevuld met speelgoed), maar wel veel notitieboekjes, papierwerk en boeken (kuch kuch) en die moeten een plaats krijgen. Ik kan niet wachten om deze een plaatsje te geven en in te ruimen.

GMjul123

Nog één week en we hebben officieel vakantie! Ongelooflijk hoe hard ik uitkijk om twee weken helemaal niets te moeten, maar heerlijk te ontspannen.
Deze week komt er een post online met mijn tips voor een autorit met jonge kinderen. Ik ben zeker geen expert, maar wie weet zit er iets bij waar je nog niet aan hebt gedacht.

Veel liefs,
Stephanie

2 Comments

 1. Wordt jullie Wout al groot. Heb even een tijdje je blogs niet gelezen. Niet meer achter de pc gezeten. maar wil nu de komende tijd toch weer eens wat uurtjes gaan schrijven.
  Leuk om te zien het huisje. Dat wordt lekker lezen daar. Finn gaan na de vakantie naar groep 3. Dat wordt leren lezen en schrijven. Hij heeft er veel zin in. Dan kan hij over een lange tijd ons ook een s voorlezen.

  Like

  1. Gelukkig dat je weer wat tijd hebt gevonden om te schrijven, maar af en toe neemt het leven het gewoon over. Even er tussenuit kan ook goed zijn!
   Ja, de tijd gaat zo snel met die bengels. Ik kijk ook al uit naar het moment dat Lore kan lezen. Ik ben heel benieuwd of ze het fijn gaat vinden.

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s