Geluksmomentjes juli #2

Dat sporten wordt hier dus terug serieus genomen he. Die work outs van Studio C doen pijn, maar zijn wel effectief. Het leukste is dat ik het kan doen terwijl Wout een dutje doet of als Tim buiten met de kinderen speelt. Ik moet er niet echt een hele blok tijd voor uittrekken. Doordat deze 5 video’s gratis waren, heb ik nu 5 extra work outs om in mijn eigen routine te verwerken. Zo wordt het nooit saai.

GMjul2

Zondagmiddag kwamen mijn schoonouders barbecuen en deze poppemie was chefkok. Of dan toch in ieder geval voor de worstjes. Wel leuk om te zien hoe enthousiast ze dan is om het samen met Tim te mogen doen.

GMjul22

Nu het zomervakantie is, heb ik veel meer tijd met haar op mijn vrije dagen. Hoewel haar dagen goed gevuld zijn, houd ik wel van de gestolen momentjes wanneer we zitten te wachten in de auto. Vrijdagavond was ze gaan slapen bij haar grootouders en ik miste haar. Het voelt toch altijd raar als ze niet in haar eigen bedje ligt als ik thuis ben. Ze is mijn beste vriendinnetje.

GMjul23

Een leven van een peuter kan soms zwaar zijn. Vooral wanneer je papa het leven zo zuur maakt dat je even een time-out krijgt. En als je daar te verdrietig van wordt, dan heb je altijd zus die even bij je komt zitten met een ijsje 😀

GMjul24

Maar het verdriet was snel over toen hij de nieuwe bolderkar zag die die dag binnenkwam. ’s Avonds gingen we hem alvast even uittesten en hij is goedgekeurd. Tim zijn bovenarmen krijgen deze vakantie in ieder geval geen rust.

GMjul25

Het puzzelen is terug van weggeweest. Sinds kort wil ze elke dag voor het slapen gaan een puzzel maken. We hadden maar twee dozen dus heb ik snel deze van My Litte Pony gekocht. Deze werd dus ook goed gekeurd he. Stiekem heb ik er nog eentje gekocht, maar die ligt verstopt voor aan de zee.

GMjul26

Je kent het zeker en vast wel. Dat wat mama’s altijd zeggen: “Ik kan nog niet eens alleen naar het toilet.” Bij mij is ‘alleen’ tegenwoordig relatief… Ik kan in ieder geval wel melden dat de glazen gangdeur het geluid niet voldoende dempt.

GMjul27

Wout is volledig gefascineerd wanneer we puzzelen. Hij wil graag meedoen, maar aangezien zijn versie van puzzelen inhoudt dat ze verdwijnen in zijn mond, lijkt me dit nog geen goed idee. Dan maar Bumba knuffelen en kijken naar de mooie meiden van K3.

GMjul28

Ik ben nog steeds fan van de vlogs van Hans en Shifra en laatst hadden ze vrienden op bezoek. De avond eindigde met een gezelschapsspel Boom boom balloon. Ik had er nog nooit van gehoord, maar een paar dagen later had ik het wel in mijn handen. (Ik? Geïnfluenceerd? Hoe kom je daar bij..) Het zag er echt tof uit om te doen, voornamelijk dan met Tim op de camping. Misschien vinden de buren het wel iets minder.

GMjul29

Eén van de dingen die ik hoop te kunnen meegeven aan mijn kinderen, is mijn liefde voor lezen, maar ik weet ook dat dit niet altijd kan. Zo zijn Tim en ik al bijna 12 jaar samen en in al die jaren heb ik hem welgeteld twee boeken zien lezen. Sommige dingen zitten gewoon niet in je. Maar als ik dit dan zie, kruis ik mijn vingers toch stiekem. Het helpt natuurlijk altijd wanneer mama leuke boekjes van Bumba koopt 😉

GMjul210

Vrijdagavond was Tim zijn bouwverlof (bouwvak voor de Nederlanders onder ons) inzetten, was Lore bij mijn schoonouders slapen en waren het alleen Wout en ik. De kleine kapoen lag om half 8 heerlijk te slapen en ik zat klaar voor mijn dubbelinterview met Laura. Eind oktober verschijnt haar eerste boek en via social media hebben we elkaar leren kennen. Het dubbelinterview is deze morgen online gekomen en je kan het hier lezen.

GMjul211

Terwijl Tim zaterdagochtend nog wat uitsliep, ging ik met deze knapperd knuffelen op de zetel. Hij wil het liefst zo dicht mogelijk tegen mij aankruipen met zijn Bumba en dan samen tekenfilms kijken. In mijn gezin telt in ieder geval deze waarheid: jongens zijn echte mama’s-kindjes. Zo’n fletskont.

GMjul212

Deze week heb ik een echte rotklus gedaan. Ik keek hier al zeker een jaar tegenop en nu kon ik er niet meer onderuit. Ik had een externe schijf die ik gebruikte met mijn vorige laptop (Windows), maar hij werkte niet bij mijn Mac.
Moest ik alle bestanden kopiëren op mijn laptop, vervolgens de externe schijf formatteren en alles terug naar de schijf zetten. En dan blijkt er niet genoeg opslag op je MacBook… Moest ik die verdomde iCloud nog helemaal gaan instellen. Jongens, dit heeft mij 4 (!) uren geduurd. Ik heb zo’n hekel aan deze dingen, maar het is gelukt. Alles staat zoals het hoort en ik kan het EINDELIJK van mijn to-do lijstje afvinken.

GMjul213

En wanneer we dan toch al vierkante ogen hebben, kunnen we best nog even doorgaan. Elk jaar maak ik een mini-fotoboek van Lore haar schooljaar. Alle foto’s die we van de juffrouw/meester krijgen, sorteer ik en vul ik aan met uitleggende tekst. Van haar mooiste kunstwerken maak ik een foto en deze komen ook in het boek. Ik bestel ze meestal via Kruidvat en ik ben voor €7-8 klaar. Ze nemen niet veel plaats in beslag en elk jaar heb je toch iets in je handen om te bekijken.

GMjul214

Zaterdagmiddag 12u30: mijn verlof begon. Twee heerlijke weken waarin niets moet, alles mag. Waar ik lekker kan genieten van mijn gezin, alle lekkere dingen en waar ik als bonus vijf dagen naar de zee kan staren. Om goed te beginnen vond ik een zeewiermasker wel gepast. Misschien had ik Tim moeten voorbereiden.

GMjul215

Natuurlijk moest Lore er ook eentje. Zo werkt het nu eenmaal met een dochter in huis. Zij was niet gecharmeerd van mijn zwarte masker dus zij ging voor het roze. Veel mooier, mama.

GMjul216

Deze quote hangt al een paar weken op en hij verveelt nog niet. Waarschijnlijk omdat hij de waarheid zo goed weergeeft. Geen verdere caption meer nodig.

GMjul217

Zaterdagavond kon het inpakken beginnen. Stiekem vind ik dit wel leuk om te doen. Alleen de angst dat ik dingen vergeet met twee kinderen, is groot. We gaan vijf dagen naar de zee. Het wordt de eerste keer dat ik naar een camping ga en ik ben benieuwd. Ze voorspellen niet al te best weer, maar het gaat volgens mij wel droog blijven en dat is het enige wat voor mij telt.

GMjul218

Ga jij nog op vakantie of ben je al geweest? Ik ben altijd heel benieuwd waar mensen naartoe gaan. Hoera voor social media 😀
Ik ben heel benieuwd hoe het gaat zijn met Wout. Vorig jaar beleefde Wout het nog niet echt, maar nu gaat het heel anders zijn denk ik. Zijn reactie op het strand en de zee wil ik zien. Dat fototoestel zal gebruikt worden.

Liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s